loader
Foto

Sărbătoarea Paștelui în programe speciale la TVR3

Din toate colțurile țării, transmisiunile studiourilor teritoriale însoțesc bucuria Învierii Domnului și mesele în familie. Slujbele din catedrale, concertele, rețetele și emoția pascală vă încălzesc sufletul în programele TVR3 până luni, 17 aprilie.

 

În Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor Mântuitorului, v-am invitat să urmăriți la TVR 3 o ediție specială a emisiunii Cântec şi poveste, de la ora 15.00, propusă pe 14 aprilie de studioul teritorial Cluj. Invitată este Paula Hriscu, o voce minunată a cântecului popular transilvan, dar și a Pricesnelor, a Cântecelor de strană, ce au mesaj profund religios. În această perioadă este o binecuvântare să ascultăm glasul Paulei Hriscu.

Dialogul purtat cu Alexandru Pugna, realizatorul emisiunii, este unul încărcat de emoție sinceră și trăiri spirituale, datorate încercărilor vieții, ce au fost trecute de invitata noastră prin Credință, Nădejde și Iubire.

(w882) Pugna si P

Tot vineri, dar de la ora 17.00, ați urmărit Cer și Pământ, un concert de muzică sacră adus nouă de studioul teritorial din vestul țării. Concertul din cadrul Festivalului de muzică veche Timișoara a fost susținut de Ensemble Masques: Sophie Gent, vioară barocă, Louis Creac’h, vioară barocă, Kathleen Kajioka, violă barocă, Octavie Lalonde, violoncel baroc, François Leyrit, contrabas baroc, Olivier Fortin, clavecin, orgă, conducerea muzicală. Din program, lucrări de J.S. Bach și G.P. Telemann.

(w882) Cer si pam

La TVR3, în transmisiune directă de la Blaj, ați fost alături de celebrările greco-catolice: vineri, 14 aprilie, în Sfânta și Marea Vineri, de la ora 19.00, Prohodul Domnului; sâmbătă, 15 aprilie, de la ora 23.00, canonul Învierii Domnului; Slujba din Duminica Sfintelor Paști, 16 aprilie, ora 8.50.

(w882) Catedrala

Duminică, 16 aprilie, de la ora 10.00, în transmisiune directă de la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Cluj, trăim împreună Liturghia de Paști. Tema Pastoralei de Paști din acest an a Mitropolitului Andrei este Pacea vine de la Hristos Dumnezeu. („Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu.” - Ioan 14, 27)

(w882) Catedrala

Emisiunea Vine Cluju’ pe la noi ne-a invitat la două ediții speciale de Paște și ne-a adus bucuria sărbătorilor, alături de cozonac, ouă roșii, însoțite de muzică și voie bună: pe 16 și pe 17 aprilie, în prima și a doua zi de Paște, de la ora 13.30.

(w882) Vine cluju

Sarea în bucate de la TVR Timișoara ne-a arătat cum se petrece Sărbătoarea Paștelui în Ținutul Pădurenilor. Echipa emisiunii a pregătit pentru duminică, 16 aprilie, de la ora 17.30, o ediție specială, cu bucate făcute cu pricepere de gazda Rodica Vinca. Friptura de miel în pătură de aluat și plăcintele pădurenești cu scrob fac deliciul mesei de sărbătorile pascale. Alin Ienciu și ansamblul Leleșana întrețin atmosfera.

V-am invităm să ne fiți alături în programul Acasă de Paște de luni, 17 aprilie, ora 18.00: Petrică Miulescu Irimică și Felicia Stoian sunt gazde la zi de sărbătoare. Obiceiuri din Săptămâna Mare premergătoare Praznicului Învierii Domnului, poezii și cântece - cu Georgiana Necșa, Dana Ivan, Doriana Talpeș, Florin Boita, Dorinel Gavriluț Pîrvoni, Cristian Tomoni și Petrică Miulescu Irimică, alături de ansamblul folcloric din Jebel, județul Timiș. Poftiți de vizionați la TVR3!

(w882) Acasa TVR3

Irninis Miricioiu v-a poftit la masa muzicii populare luni, 17 aprilie, în a doua zi de Paști. Folclorul și veselia a făcut din nou casă bună, de la ora 20.00. Invitați au fost Sofia Vicoveanca, Gheorghe Turda, Constantin Enceanu, Aneta Stan, Viorica Flintașu, Valeria Arnăutu, Marioara Man Gheorghe, Saveta Bogdan și alți interpreți îndrăgiți.

(w882) 17 aprilie

Sărbători pline de bucurie și de har!

8:00 Monocrom

*Studioul teritorial Timişoara

*Monocrom prezintă spațiul urban în general, în mod special pe cel din Timișoara. Poveștile sunt despre prezent, dar și despre trecut, despre această îmbinare a timpurilor din care a rezultat un spirit al locului unic, irecognoscibil în alt oraș. Sunt filme conduse de un singur personaj și pornesc de la preocuparea acestuia, de la carțile și articolele pe care le-a scris, filmele și fotografiile pe care le-a realizat. Titlul emisiunii este justificat de imagine, care conține mult alb-negru. Toate episoadele au un aspect unitar, fiecare episod fiind introdus prin prezentarea realizatorului.

Producător Ionela Gogoţ

8:30 Biruitorii

(redifuzare)*Studioul teritorial Tg.Mureş

* Părintele arhimandrit Ioan Iovan, episodul IV

Producători Lacrima Balint, Coralia Matea

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Apa și creațiile ei unice în natură | VIDEO

Apa și creațiile ei unice în natură | VIDEO

publicat: sâmbătă, 11 mai 2024

O nouă ediție "Călător de Meserie" este difuzată vineri 10 mai, de la ora 18:20 pe TVR Târgu Mureș, sâmbătă 11 mai, de la ora 16:00, pe TVR 3.

Viitorul înseamnă educație: Provocări ale vieții de părinte, în „Lumea de aproape

Părinții și profesorii, aliați în creșterea copiilor, în fața provocărilor lumii de astăzi: o ediție a emisiunii „Lumea de aproape", cu mai multe ...

 

#tvr3