loader
Foto

Scrisoare pentru EA! La TVR 3, în luna martie

În luna martie, Carmen Târnoveanu vă invită să oferiți scrisori de prețuire. La TVR 3, din 1 martie, de luni până vineri de la ora 19.45, descoperiți personalități remarcabile, prin reportaje-mărturisire.

 

Carmen Târnoveanu

La TVR 3, veți descoperi personalități remarcabile ale României care vor rezolva de față cu dumneavoastră, telespectatorii, unul dintre cele mai frumoase exerciții, cel al prețuirii.

Prețuirea, un cuvânt pe care îl adăugăm destul de rar pe lista automatismelor noastre verbale și chiar mai mult decât atât, un cuvânt al cărui sens concret îl căutăm și mai rar. Prețuirea nu e decât o altă față a iubirii, care se împlinește doar atunci când este mărturisită simplu și necondiționat. Însă, pentru asta, e nevoie să fim în armonie cu noi, cu propria capacitate de a iubi, e nevoie ca iubirea să fie în destinul nostru, spune Carmen Târnoveanu, autoarea proiectului jurnalistic Scrisoarea pentru EA.

TVR3 marchează Ziua Internaţională a Femeii printr-o serie de reportaje, sub genericul  Scrisoare pentru EA,  în care aşezăm în prim-plan rolul esenţial al femeii - MENTOR în dezvoltarea şi formarea unui individ în societate. Astfel, scrisoarea devine pretextul prin care aflăm povestea unui om care a atins destine, care a dat aripi împlinirii vieții celorlați.

Televiziunea Română, prin canul TVR 3, este mesagerul care duce la destinaţie o mărturisire de prețuire, împachetată sub forma unei scrisori.

În reportajele realizate de Carmen Târnoveanu, veți regăsi personalităţi publice, profesionişti recunoscuţi în domeniul lor de activitate, care vor rezolva de față cu dumneavoastră, telespectatorii, unul dintre cele mai frumoase exerciții, cel al prețuirii, evocând personalități feminine de ținut minte.

(w500) Carmen Tir

Fără a exersa iubirea ca destinație ultimă a tuturor călătoriilor prin care ne poartă viața, e imposibil să trăiești cu fericirea și privilegiul de a primi prețuire, continuă Carmen Târnoveanu, realizatoarea reportajelor din cadrul campaniei Scrisoare pentru EA.

Oamenii mari pornesc în aventura trăirii în adevăr și, cu un impuls moral sănătos, se descoperă pe sine prin mărturisirea prețuirii față de ceilalți.

Astfel, în primele episoade din seria de reportaje Scrisoare pentru EA, veți descoperi mărturisiri de prețuire din partea actorului Dorel Vișan pentru excepționalul om de cultură Zoe Dumitrescu Bușulenga și din partea părintelui Vasile Ioana pentru actrița Ana Calciu și regizorul Ivona Boitan, care, împreună, actor și regizor, fac o echipă de nădejde în realizarea și susținerea teatrului creștin pe marile scene ale instituțiilor de cultură din țară și din străinătate.

Urmăriți Scrisoare pentru EA! La TVR 3, din 1 martie, în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 19.45.

Realizator: Carmen Târnoveanu

(credit foto2: Mihaela Petre)

20:00 La sfatul popular

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraşș pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul șşcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala țţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

Transmisiune directă

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Schi și gastronomie germană la Cârlibaba | VIDEO

Schi și gastronomie germană la Cârlibaba | VIDEO

publicat: miercuri, 22 martie 2023

Emisiunea „ Descriptio Moldaviae" din 25 martie ne invită să găsim noi motive pentru a ne îndrăgosti de zonele din nordul țării, unde putem face ...

Irninis Miricioiu vă invită să descoperiţi momente unice

"Din arhiva TVR" este o emisiune  pe care o puteți urmări sâmbăta de la ora 20.00, la TVR3.

„Sper să mai pot duce televiziunea între oameni. Acolo mă simt ca peştele-n apă”

Despre firescul dialogului între oameni, despre folclor şi reţeta unui program de succes, cu Sergiu Vitalian Vaida, realizator şi moderator al ...