loader
Foto

Scrisoare pentru EA! La TVR 3, în luna martie

În luna martie, Carmen Târnoveanu vă invită să oferiți scrisori de prețuire. La TVR 3, din 1 martie, de luni până vineri de la ora 19.45, descoperiți personalități remarcabile, prin reportaje-mărturisire.

 

Carmen Târnoveanu

La TVR 3, veți descoperi personalități remarcabile ale României care vor rezolva de față cu dumneavoastră, telespectatorii, unul dintre cele mai frumoase exerciții, cel al prețuirii.

Prețuirea, un cuvânt pe care îl adăugăm destul de rar pe lista automatismelor noastre verbale și chiar mai mult decât atât, un cuvânt al cărui sens concret îl căutăm și mai rar. Prețuirea nu e decât o altă față a iubirii, care se împlinește doar atunci când este mărturisită simplu și necondiționat. Însă, pentru asta, e nevoie să fim în armonie cu noi, cu propria capacitate de a iubi, e nevoie ca iubirea să fie în destinul nostru, spune Carmen Târnoveanu, autoarea proiectului jurnalistic Scrisoarea pentru EA.

TVR3 marchează Ziua Internaţională a Femeii printr-o serie de reportaje, sub genericul  Scrisoare pentru EA,  în care aşezăm în prim-plan rolul esenţial al femeii - MENTOR în dezvoltarea şi formarea unui individ în societate. Astfel, scrisoarea devine pretextul prin care aflăm povestea unui om care a atins destine, care a dat aripi împlinirii vieții celorlați.

Televiziunea Română, prin canul TVR 3, este mesagerul care duce la destinaţie o mărturisire de prețuire, împachetată sub forma unei scrisori.

În reportajele realizate de Carmen Târnoveanu, veți regăsi personalităţi publice, profesionişti recunoscuţi în domeniul lor de activitate, care vor rezolva de față cu dumneavoastră, telespectatorii, unul dintre cele mai frumoase exerciții, cel al prețuirii, evocând personalități feminine de ținut minte.

(w500) Carmen Tir

Fără a exersa iubirea ca destinație ultimă a tuturor călătoriilor prin care ne poartă viața, e imposibil să trăiești cu fericirea și privilegiul de a primi prețuire, continuă Carmen Târnoveanu, realizatoarea reportajelor din cadrul campaniei Scrisoare pentru EA.

Oamenii mari pornesc în aventura trăirii în adevăr și, cu un impuls moral sănătos, se descoperă pe sine prin mărturisirea prețuirii față de ceilalți.

Astfel, în primele episoade din seria de reportaje Scrisoare pentru EA, veți descoperi mărturisiri de prețuire din partea actorului Dorel Vișan pentru excepționalul om de cultură Zoe Dumitrescu Bușulenga și din partea părintelui Vasile Ioana pentru actrița Ana Calciu și regizorul Ivona Boitan, care, împreună, actor și regizor, fac o echipă de nădejde în realizarea și susținerea teatrului creștin pe marile scene ale instituțiilor de cultură din țară și din străinătate.

Urmăriți Scrisoare pentru EA! La TVR 3, din 1 martie, în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 19.45.

Realizator: Carmen Târnoveanu

(credit foto2: Mihaela Petre)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

2:00 Din arhiva TVR (R)

*Best of

Producator Irninis Miricioiu

(Reluare)
 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3