loader
Foto

"Selfie": Renee Renard | VIDEO

Renée Renard provine dintr-o familie a coloniștilor care au venit în Banat, în sec. XVIII, din Lorena și Schwarzwald. Povestea sinuoasă a vieții artistei o aflați la SELFIE. La TVR Timiṣoara: sâmbătă, 15 iunie, ora 17:30, duminică, 16 iunie, ora 12.00. La TVR 3, ediția este sâmbătă, 15 iunie, ora 13:00.

 

Selfie

Strămoșii ei au fost printre fondatorii localităților Triebswetter (Tomnatic) și Blumenthal (Mașloc) în 1772. Acest lucru i-a influențat întreaga viață. În casa ei se vorbea germană și maghiară, rar în română. Mama vorbea franceză cu Reneea, înscris-o la școală la secția de limbă germană, astfel încât a învățat să scrie și să citească aproape concomitent în germană, română și engleză.
.
În clasa a VII-a s-a transferat la Liceul de Arte Plastice din Timișoara și s-a îndrăgostit iremediabil de arta plastică. Pentru că facultate de arte nu exista la Timișoara, a vrut să studieze horticultura, dar nu a fost să fie și a ajuns la medicină veterinară. Mai tărziu, s-a reprofilat pe management. A făcut studii postuniversitare de managementul afacerii. A lucrat 25 de ani în management, iar în pandemie a renunțat la firmă și la job, a urmat Masterul de Sculptură-Ceramică devenind artist vizual independent. Ca artist a exploatat temele de care a fost pasionată mereu: antropologie (istoria locurilor și a locuitorilor din Banat, cu accent pe povestea familiei sale) și biologia.

.

9:00 Vedere cu olteni

*Best of * Studioul teritorial Craiova

* Cu siguranță în Oltenia nu exista anonimi. Emisiunea este de oameni, fapte si intimplari deosebite, chestiuni culese direct de pe ulita care dau nastere la interpretari hilare. Cu cât este mai serios tratata problema, cu atat satira este mai accentuata.

Producator Doru Ciolacu

9:30 Locuri, oameni si comori

*Best of

* Producator Emilia Nicolaescu

 
De Rusalii, v-am invitat să petreceți la TVR 3 alături de Irninis Miricioiu și invitații săi

Ediția specială ”Din Arhiva TVR” s-a difuzat luni, 24 iunie, de la ora 20.00 la TVR 3.  

„Cântec și Poveste

Vineri, 21 iunie, ora 15:00, la TVR 3, în spațiul emisiunii „Cântec și Poveste" v-am invitat pe Valea Bârgăului, unde ne-au însoțit surorile ...

Marcel Pavel, invitat special al emisiunii „Din Arhiva TVR

Celebrul interpret Marcel Pavel va fi invitatul lui Irninis Miricioiu în emisiunea „Din Arhiva TVR", într-un cadru deosebit: Muzeul Cotroceni. ...

 

#tvr3