loader
Foto

"Selfie": Renee Renard | VIDEO

Renée Renard provine dintr-o familie a coloniștilor care au venit în Banat, în sec. XVIII, din Lorena și Schwarzwald. Povestea sinuoasă a vieții artistei o aflați la SELFIE. La TVR Timiṣoara: sâmbătă, 15 iunie, ora 17:30, duminică, 16 iunie, ora 12.00. La TVR 3, ediția este sâmbătă, 15 iunie, ora 13:00.

 

Selfie

Strămoșii ei au fost printre fondatorii localităților Triebswetter (Tomnatic) și Blumenthal (Mașloc) în 1772. Acest lucru i-a influențat întreaga viață. În casa ei se vorbea germană și maghiară, rar în română. Mama vorbea franceză cu Reneea, înscris-o la școală la secția de limbă germană, astfel încât a învățat să scrie și să citească aproape concomitent în germană, română și engleză.
.
În clasa a VII-a s-a transferat la Liceul de Arte Plastice din Timișoara și s-a îndrăgostit iremediabil de arta plastică. Pentru că facultate de arte nu exista la Timișoara, a vrut să studieze horticultura, dar nu a fost să fie și a ajuns la medicină veterinară. Mai tărziu, s-a reprofilat pe management. A făcut studii postuniversitare de managementul afacerii. A lucrat 25 de ani în management, iar în pandemie a renunțat la firmă și la job, a urmat Masterul de Sculptură-Ceramică devenind artist vizual independent. Ca artist a exploatat temele de care a fost pasionată mereu: antropologie (istoria locurilor și a locuitorilor din Banat, cu accent pe povestea familiei sale) și biologia.

.

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător TVR3 Miruna Moraru

0:00 Tableta de sănătate (R)

*Studioul teritorial Timișoara

* Teme medicale de interes și invitați interesanți. Nu ne scapă nici o informație de ultimă oră și nu ne este frică să abordăm subiecte pe probleme medicale dintre cele mai controversate!

Producător Veronica Mihoc

(Reluare)
 
Spectacolul „Paiaţele”, o fantezie după A.P. Cehov, propunerea TVR în serile de teatru din această săptămână | VIDEO

Teatrul Naţional de Televiziune a pregătit pentru zilele de 17 și 21 iulie spectacolul cu piesa „Paiaţele”, adaptare după A.P. Cehov. Comedia ...

Fizica pe înțelesul tuturor | VIDEO

Fizica pe înțelesul tuturor | VIDEO

publicat: marţi, 16 iulie 2024

Am urmărit o ediție "Vară pentru voi", în direct de la ora 16:00, la TVR Craiova și TVR 3. Emisiune realizată și moderată de Luiza Paraschivu.

Sezonul estival „Dăruiește Românie!

Vara aceasta, vineri de vineri, Carmen Târnoveanu îi întâmpină pe invitații emisiunii „Dăruiește Românie!" în locuri de poveste, decupate ...

 

#tvr3