loader
Foto

Senat Junior - primul site dedicat exclusiv copiilor

Vineri, 24 iunie, de la ora 15:30, la TVR 3, Loredana Corchiș vă aduce informaţii despre primul site dedicat copiilor - senatjunior.ro.

 

L.egal 100%

Senat Junior - senatjunior.ro - este primul site al unei instituții publice dedicat exclusiv copiilor, unde cei mici găsesc informații despre Senat și legiferare, despre drepturile lor, găsesc jocuri, dar și definiții simple și clare.

Laura Hora, consilier parlamentar, este vocea Poveștii Senatului, cea care a tradus pe limba copiilor procesul legislativ și care se ne oferă detaliile proiectului în ediția de săptămâna aceasta a emisiunii L.egal 100%.

De unde a plecat ideea acestui proiect? De ce Senat Junior? Care este vârsta minimă a copiilor care pot accesa informațiile de pe acest site? De ce e important ca acești copii să cunoască de la vârste fragede aceste informații?

***

În emisiunea LEGAL 100% descifrăm actele normative, aflăm cum evităm încălcarea drepturilor noastre şi desluşim cele mai bune căi pentru rezolvarea unor probleme şi căror instituţii trebuie să ne adresăm.

10:00 Telescoala in limba maghiara

(redifuzare)*Studioul teritorial Cluj

*Producător Feketelaki Tibor

10:55 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3