loader
Foto

Simona Boantă, „Călător de meserie” prin Transilvania, la TVR 3

Atracţii turistice, peisaje care îţi taie respiraţia, istorie, gastronomie, cultură, evenimente şi aventură, toate îşi fac loc în emisiunea realizată de jurnalista Simona Boantă. „Călător de meserie” se vede o dată la două săptămâni, sâmbăta, de la ora 16.00, la TVR 3.

 

Călător de meserie

Din două în două săptămâni*, sâmbăta, de la ora 16.00, TVR 3 ne aşteaptă într-o călătorie fascinantă printre frumusețile Transilvaniei, la emisiunea „Călător de meserie”. Alături de jurnalista Studioului teritorial TVR Tg. Mureş Simona Boantă, telespectatorii au ocazia să exploreze destinaţii inedite, să descopere trendurile actuale în turism, să afle povești captivante ale oamenilor și locurilor, să se bucure de cultura bogată și să experimenteze deliciile culinare locale.

(w882)

„Călător de meserie” se distinge prin abordarea sa autentică și pasionată în prezentarea frumuseților ascunse ale țării noastre. Fiecare episod este o călătorie captivantă în care gazda emisiunii explorează locuri cu adevărat speciale, de la sate tradiționale până la orașe vibrante, de la munți impunători la văi pitorești. Fiecare episod încearcă să promoveze nu doar frumuseţea locului, ci şi poveştile care îl fac fermecător, lucruri mai puţin ştiute, legende şi istorisiri.

(w882)

„Călătoriile sunt cel mai bun mod de a ne hrăni sufletul și de a ne extinde orizonturile. Vă invit să acceptați provocarea unei aventuri care o să vă readucă aminte cât de frumoasă este lumea în care trăim. Vă voi purta în locuri inedite, veți cunoaște oameni minunați și sper să vă inspir să porniți la drum!”, ne invită Simona Boantă, producător şi prezentator al emisiunii.

Pe lângă destinațiile de neuitat, „Călător de meserie” aduce în prim-plan trendurile actuale în turism, prezentând cazări inedite sau experiențe care transformă o vacanță într-o aventură autentică. Aşadar, fie că suntem călători experimentaţi sau căutăm inspirație pentru următoarea vacanță, emisiunea ne va ghida către destinații de vis și experiențe memorabile. „Valea Gurghiului sau Valea Mureşului sunt zone mai puţin cunoscute în ţară, dar emană un farmec aparte. Acolo, oamenii trăiesc sănătos şi frumos, ca în vremurile de demult, tradiţiile sunt păstrate, iar bogăţiile naturii îţi fura inima la tot pasul”, exemplifică jurnalista TVR 3.

(w882)

„Călător de meserie” pune în prim-plan bogăția umană și culturală a centrului României, poveștile captivante ale oamenilor și locurilor – de la întâlniri cu comunități locale până la portrete ale oamenilor care duc tradițiile mai departe. Nici cultura și gastronomia locală nu sunt neglijate în episoadele emisiunii de sâmbătă după-amiază. Telespectatorii sunt invitați să descopere evenimente culturale, festivaluri tradiționale și să se delecteze cu bucatele locale, fiecare gust aducând cu sine povestea bogată a regiunii respective.

„În episoadele emisiunii se regăsesc şi vizite la muzee din diferite zone ale Transilvaniei, în oraşe micuţe şi pline de istorie, care aşteaptă să fie descoperite. Evenimentele culturale sunt, de asemenea, o atracţie pentru turişti, iar prin intermediul emisiunii descoperim proiecte inedite care unesc iubitorii de muzică, artă şi cultură”, mai explică realizatoarea.

(w882)

Pe 20 ianuarie, Simona Boantă ne-a recomandat muzee pe care merită să le vizităm în județul Mureș. „Județul Mureș are o varietate mare de muzee și spații culturale care arată cât de diversă și inedită este această parte de Românie. Castele, palate și turnuri medievale, biblioteci și chiar un muzeu al satului – sunt doar câteva din locurile pe care vă propun să le explorați, dacă ajungeți în zonă”, ne-a spus ea.

Mai mult decât o emisiune de drumeţii, „Călător de meserie” este o călătorie a descoperirii, a conexiunii și a împărtășirii frumuseții și diversității României. Acoperă domenii precum călătoriile, gastronomia, evenimentele culturale și istoria, emisiunea aduce în casele telespectatorilor TVR 3 o imagine bogată și autentică a zonei Transilvaniei.

(w882) SB

* Alternativ cu emisiunea „Călător de meserie”, telespectatorii TVR 3 urmăresc sâmbăta, de la ora 16.00, „NutriInfo”, emisiune pe teme nutriţie, sănătate şi prevenţie, realizată tot de echipa Studioului teritorial Tg. Mureş.

15:00 Sport maxim

*Studioul teritorial Craiova

* Emisiunea « SPORT MAXIM » îşi propune să dezvăluie telespectatorilor performanţele sportive din regiunea Olteniei, şi totodată pe cei care, unii ştiuţi, alţii neştiuţi, au contribuit ca partea aceasta de ţară să fie una dintre cele mai bogate în rezultate de excepţie, pe plan regional, naţional şi internaţional. Nu întâmplător Oltenia a dat de-a lungul anilor performeri de nivel european sau mondial la majoritatea ramurilor sportive, iar Craiova este recunoscută pe plan naţional drept locul în care fotbalul este a doua religie.

Producător , moderator Valentin Pribeanu

Transmisiune în regim de direct

16:00 Calator de meserie

*Studioul teritorial Tg.Mures

*Sanctuarul Libearty, un colț de rai pentru urșii bruni maltratați

Producător Simona Boanta

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3