loader
Foto

Spectacole aniversare de 1 Decembrie la TVR 3

Spectacolul Credinţă şi Onoare, la ora 12.00, de la TVR Cluj, cu sopranele Elena Dincă Velica şi Emilia Dorobanţu alături de corul Tronos, Spectacolul de Ziua Naţională transmis în direct de la Timişoara, de la 18.00, respectiv ediţia specială „Dăruieşte Românie!” ce onorează Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale – de neratat în programul TVR 3 al zilei.

 

Laura Lucescu şi Raluca Aftene ne dau, de la ora 9.00, „Ziua bună de la Iaşi”. Români de pretutindeni – Roma, Valencia, Oxford, Chişinău, Timişoara, Cluj-Napoca, Craiova sau Iaşi – îşi transmit gândurile şi urările de Ziua Naţională, tezaure inestimabile de emoţie şi speranţă.

(w882) Raluca Aft

De la ora 12.00, TVR 3 transmite Spectacolul Credinţă şi Onoare, desfăşurat sub înaltul patronaj al Ministerului Apărării Naţionale, Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale şi corul Tronos al Patriarhiei Române. Concertul înregistrat de echipa TVR Cluj oferă pagini celebre din literatura muzicală națională şi internaţională cu un pregnant caracter patriotic şi religios. Cu participarea sopranelor Elena Dincă Velica şi Emilia Dorobanţu, alături de corul Tronos, dirijat de arhidiacon Mihail Bucă; conducerea muzicală – colonel Aurel Gheorghiță, inspectorul general al muzicilor militare.

(w882) Credinta s

(w882) Mihail Buc

Două ediţii speciale „Istorie necunoscută”, realizate de TVR Tg. Mureş şi având ca temă „Sibiul şi Marea Unire”, pot fi urmărite la TVR 3 de la orele 14.00 şi 17.00. Ca o recunoaştere a rolului însemnat pe care Sibiul l-a îndeplinit în mişcarea românilor pentru libertate şi apoi pentru unitate naţională, la Alba-Iulia s-a hotărât ca Sibiul să fie reşedinţa Marelui Sfat Naţional, adunare legislativă provizorie până la unificarea instituţională cu România, şi a Consiliului Dirigent, forul executiv, provizoriu şi acesta.

La ora 18.00, Florin Mihoc de la TVR Timişoara este gazda spectacolului ce marchează Ziua României în oraşul Capitală Culturală Europeană, transmis în direct la TVR 3. Ne bucurăm de muzica Ansamblului „Timișul” și a trupei Cobzality, însoțită de „maeștrii focului” de la Crispus. Soliști: Andreea Voica, Andreea Haisan, Ilie Medrea, Victorița Lăcătușu și Petrică Miulescu-Irimică; dirijor: Deian Galetin; coregrafi: Maria Dudău-Topciov și Ciprian David. Cobzality este cel mai fresh proiect electro world music din zona premium a industriei muzicii alternative din România, inspirat de folclorul autentic românesc, de obiceiuri şi tradiţii, amestecând o gamă variată şi surprinzătoare de instrumente de percuţie şi de suflat acustice, cu sunete moderne, sintetizate sau elemente de muzică electronică şi sound design. Spectacolul se vede şi la TVR Internaţional, de la ora 23.00.

(w882) Timisoara_

foto: FB Dominic Fritz

De 1 Decembrie, celebrăm Ziua Naţională a României prin generozitate, într-o ediţie specială a emisiunii „Dăruieşte Românie!”, în care suntem invitaţi să aşezăm propria noastră istorie pe partitura singurei înţelegeri universale – muzica. De la ora 20.30, alături de Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii, descoperim un loc încărcat de istorie, Cercul Militar Naţional din capitala României, prin muzica Orchestrei Reprezentative a Ministerului Apărării Naționale, condusă de colonel Aurel Gheorghiță, inspector general al muzicilor militare.

„De 1 Decembrie, să fim ÎMPREUNĂ, determinați să răscolim istoria pentru a celebra un adevăr simplu, acela că niciodată nu suntem singuri, că braţul fiecăruia dintre noi e o prelungire a braţului celui care are nevoie de sprijin. Faptele impun valoare, faptele scriu istoria. Vă aştept să le inventariem împreună într-o zi specială pentru noi, românii – 1 Decembrie, Ziua Naţională a României! La mulţi ani, România! La mulţi ani, români de pretutindeni!”, ne urează Carmen Târnoveanu.

(w882) Daruieste

Despre rolul armatei în societatea contemporană şi cum le vorbim copiilor despre armată ne spun mai multe col (r.) prof. dr. Petre Otu, istoric militar, col (r.) Valentin Tănase, directorul Studioului de Arte Plastice al Armatei şi col. Aurel Gheorghiță, inspector general al muzicilor militare, soprana Elina Velica şi artiştii Alina şi Romeo Negoiasă.

8:55 Teleshopping-Publicitate

9:00 Ziua Bună de la Iaşi

*Studioul teritorial Iaşi(simultan TVR Iasi)

*Unim românii peste Prut

Moderatori :Raluca Aftene & Laura Lucescu

Producător Andreea Stiliuc

Transmisiune directă

 

Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii "Dăruiește Românie!" vă așteaptă  sâmbătă, 18 mai, de la ora 13:30, la TVR 3.

Invitație la spectacolul de teatru de la TVR - „Ciuta

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 19 mai, la ora 20.00 pe TVR3 și la ora 23.10 pe TVR Internațional, spectacolul cu piesa ...

Porți deschise către performanță | VIDEO

La Universitatea tehnică din Iași începe o nouă etapă a programului european ”Ingenium”. Invitat în ediția din 16 mai, la "Ziua bună de la Iași" ...

 

#tvr3