loader
Foto

Tabăra de pictură Curtișoara

Emisiunea „Lumea de aproape" ne-a readus pe 12 martie, pe TVR3, de la ora 17.30, un reportaj despre lumea pictorilor și graficienilor români contemporani.

 

Lumea de aproape

Studioul teritorial TVR Craiova ne-a prezentat un reportaj din tabăra de pictură Curtișoara.

Muzeul Arhitecturii Populare din Gorj a găzduit, anul acesta, Tabăra de pictură şi de grafică de la Curtişoara, unde 12 artişti plastici au încercat să combine tehnici moderne de creație cu atmosfera pitorească în care s-au aflat pentru câteva zile.

Tabăra a fost organizată, ca în fiecare an, de Centrul de Promovare, Documentare și Cercetare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

***

Producător: Marga Bulugean

10:00 Din arhiva TVR

*Best of

* Emisiunea "Din arhiva TVR" vă invită să vă bucurați de o serie de întâlniri memorabile cu oameni excepţionali, oameni care au lăsat ceva în urma lor, în teatru, în artă, în literatură, în muzică, în toate domeniile culturale.

Astfel, fiecare ediție a emisiunii vă aduce un strop de cultură, însă acel strop fără de care viaţa fiecăruia ar fi lipsită de substanţă. Şi nu în ultimul rând, cuprinde momente memorabile din Arhiva de Aur a Televiziunii Române, aceasta cutie cu amintiri unde timpul încetează să mai curgă.

*Matei Visniec

Producător Irninis Miricioiu

10:55 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: joi, 02 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Cum ne hidratăm corect?

Cum ne hidratăm corect?

publicat: joi, 02 mai 2024

O nouă ediție "Ziua bună de la Iași" este difuzată joi, 2 mai, de la ora 9:00, la TVR Iași și TVR 3.

Ediție câmpenească, la

De 1 Mai v-am dat "Ziua bună" de pe malul lacului Ciric. Moderatoare - Laura Lucescu, Raluca Aftene

 

#tvr3