loader
Foto

„Taina zilelor mari” - De la axiomă la biruința lăuntrică

Emisiunea a fost difuzată la TVR 3, vineri, 3 mai, de la ora 16:00. La TVR Târgu Mureș, a doua parte a interviului se difuzează duminică, 5 mai, de la ora 18:00.

 

Despre vindecarea trupului în interdependență cu vindecarea sufletului se scrie și se discută din ce în ce mai mult. Știința medicală acceptă faptul că un suflet tămăduit ajută enorm la însănătoșirea trupului.

(w882) Taina Mure

Clericii și credincioșii din protopopiatul Reghin au participat la o conferință despre „Căile tămăduirii în spiritualitatea ortodoxă - maladiile lumii de azi și psihoterapia pastoral-duhovnicească”.

(w882) Taina Mure

Evenimentul a fost organizat la Morăreni cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, de către Protopopiatul Ortodox Reghin, prin Centrul Cultural-Catehetic și Pastoral „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” al Văii Mureșului Superior, coordonat de părintele Sergiu Andone. Conferința a fost susținută de  părintele lector universitar doctor Oliviu Botoi, consilier cultural al Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

(w882) Taina Mure

Cu această ocazie, părintele Oliviu Botoi a fost invitatul părintelui profesor Ovidiu Bârsan într-o ediție specială a emisiunii „Taina zilelor mari” înregistrată, cu sprijinul părintelui Sergiu Andone, la Parohia Ortodoxă Bistra Mureșului.

(w500) Taina Mure

Părintele Oliviu Botoi este lector universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, consilier eparhial și purtător de cuvânt în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei, preot slujitor la Catedrala Încoronării și profesor asociat la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia. A obținut de-a lungul timpului câteva distincții bisericești, are o bogată activitate editorială și de cercetare, precum și în mass-media.

***

TVR Tg. Mureș

Moderator/ prezentator: Preot profesor doctor Ovidiu Bârsan

Producător: Petronela Moraru

3:00 Cantec si poveste (R)

*Studioul teritorial Tg.Mures * Moderator Cristian Ţăran Producător Vasile Braic

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
România la Zilele Mondiale Commedia dell`arte | VIDEO

Momentele cele mai importante și atmosfera acestei prezențe românești în Franța la Zilele Mondiale Commedia dell`arte vor fi prezentate la TVR ...

 Invitație la spectacolul „Salonul nr. 6”, de A.P. Cehov

Vă invităm să urmăriți, la TVR 3, duminică, 26 mai, ora 20.00, și la TVR Internațional, de la ora 23.10, spectacolul „Salonul nr. 6”, o producție ...

Noutăți în îngrijirea persoanelor vârstnice | VIDEO

Vârsta a treia poate fi trăită din plin, dacă există sănătate și autonomie. Am aflat în ediția  "Ziua bună de la Iași" de luni, 20 mai, care sunt ...

 

#tvr3