loader
Foto

Galerie foto

Teatru tv la TVR 3: „Invitaţie la castel”, cu Ştefan Bănică jr. şi Olga Tudorache

Montarea după piesa lui Jean Anouilh, purtând semnătura lui Cornel Todea, este programată la TVR 3 sâmbătă 1 noiembrie, de la ora 20:00.

 

„Invitaţie la castel”, „cea mai roz şi mai strălucitoare" dintre piesele lui Anouilh, aşa cum însuşi autorul ei a descris-o, este o producţie din Arhiva de Aur a Televiziunii Române. Premiera tv a spectacolului a avut loc din 1991.

Adaptarea pentru televiziune şi regia artistică sunt realizate de către regretatul om de teatru şi de film Cornel Todea.

Scrisă acum mai bine de 60 de ani (pe 5 noiembrie 1947), piesa dramaturgului francez este o comedie bulevardieră, în care Ştefan Bănică jr. joacă rol dublu, interpretând spumos doi fraţi gemeni – Frederic şi Horace – unul intrigant, nonşalant şi fără scrupule, celălalt – numai suflet.

Comicul de situaţie şi cel de caractere sunt cele care transformă o serată de familie organizată de o castelană, într-o adevărată fantezie. Intriga se declanşează în urma unei confuzii din partea a două tinere doamne invitate, care nutresc „sentimente sincere" pentru nepotul bătrânei castelane.

În distribuţia piesei apar şi alte nume mari ale scenei româneşti: Olga Tudorache, George Constantin, Emilia Popescu, Raluca Penu, Ileana Stana Ionescu, Marioara Sterian, Coca Bloos, Traian Stănescu, Răzvan Ionescu, Mihai Dobre.

Traducerea este realizată de Sică Alexandrescu. Costumele îi aparţin Eugeniei Botănescu, iar decorurile sunt realizate de Vasile Rotaru şi de Virgil Popa.

10:00 Telescoala in limba maghiara

*Studioul teritorial Tg.Mureş

* Limba si literatura romana, cl. VIII-Szőcs Imre-(25’)

*Fizica, cl. XII-Kozma Tamás-(23’)

Producător Fekete Hajnal

Transmisiune in regim de direct

10:55 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

22 aprilie,

22 aprilie, "Ziua Pământului" | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ce-i dăruim planetei de ziua ei? Cum îndreptăm răul făcut prin poluare şi defrişări? Cum se măsoară calitatea aerului? Am căutat răspunsuri ...

 

#tvr3