loader
Foto

Spectacol de referință duminică la TVR: „Chirița în provincie", cu Tamara Buciuceanu Botez, în regia lui Alexandru Dabija

Teatrul Naţional de Televiziune a prezentat duminică, 21 aprilie, spectacolul „Chirița în provincie", de Vasile Alecsandri, pe TVR3, de la ora 20.00 și pe TVR Internațional, de la ora 23.10.

 

Spectacolul cu public a fost preluat de la Teatrul „Vasile Alecsandri” din Iași, în anul 1982.

În distribuție: Tamara Buciuceanu Botez, Puiu Vasiliu, Dionisie Vitcu, Doina Deleanu, Liliana Margineanu, Sergiu Tudose, Valentin Ionescu, Ioan Chelaru.

Muzica: Alexandru Flechtenmacher

Scenografia: Laurentiu Dumitrașcu

Regia tv: Eugen Todoran

Regia artistică: Alexandru Dabija

(w882) Chirita in

A doua din cele patru comedii din seria Chirițelor lui Vasile Alecsandri, „Chirița în provincie" continuă seria de scene de un umor caustic, reliefând în același timp și diverse caractere umane specifice vremii: arivistul, vanitosul, coruptul.

„Tamara Buciuceanu face o extraordinară risipă de energie, cântă excelent, are o dicţie impecabilă, are „şarm" şi haz, şi cucereşte publicul de la prima apariţie… Cuvinte de laudă merită şi cei mai mulți dintre actorii ce o secondează pe Tamara Buciuceanu. O spectaculoasă confirmare a unor disponibilităţi comice, insuficient exploatate de regizori, face Sergiu Tudose în „musiu Şarl''. Ion al lui Ioan Chelaru este de o perfect credibilă tâmpenie obstinată, pe când Safta jucată de Liana Mărgineanu e de o la fel de credibilă tâmpenie paşnică şi alintată. (Alexandru Călinescu, Teatru nr. 10, 1981)

Redactor: George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

***

Mai multe informații despre spectacol și fotografii puteți găsi aici.

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: luni, 29 aprilie 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Provocările antreprenorilor mureșeni | VIDEO

Provocările antreprenorilor mureșeni | VIDEO

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, la "Forum economic"  am urmărit o ediție despre provocările antreprenorilor mureșeni.

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

 

#tvr3