loader
Foto

Spectacol de referință duminică la TVR: „Chirița în provincie", cu Tamara Buciuceanu Botez, în regia lui Alexandru Dabija

Teatrul Naţional de Televiziune a prezentat duminică, 21 aprilie, spectacolul „Chirița în provincie", de Vasile Alecsandri, pe TVR3, de la ora 20.00 și pe TVR Internațional, de la ora 23.10.

 

Spectacolul cu public a fost preluat de la Teatrul „Vasile Alecsandri” din Iași, în anul 1982.

În distribuție: Tamara Buciuceanu Botez, Puiu Vasiliu, Dionisie Vitcu, Doina Deleanu, Liliana Margineanu, Sergiu Tudose, Valentin Ionescu, Ioan Chelaru.

Muzica: Alexandru Flechtenmacher

Scenografia: Laurentiu Dumitrașcu

Regia tv: Eugen Todoran

Regia artistică: Alexandru Dabija

(w882) Chirita in

A doua din cele patru comedii din seria Chirițelor lui Vasile Alecsandri, „Chirița în provincie" continuă seria de scene de un umor caustic, reliefând în același timp și diverse caractere umane specifice vremii: arivistul, vanitosul, coruptul.

„Tamara Buciuceanu face o extraordinară risipă de energie, cântă excelent, are o dicţie impecabilă, are „şarm" şi haz, şi cucereşte publicul de la prima apariţie… Cuvinte de laudă merită şi cei mai mulți dintre actorii ce o secondează pe Tamara Buciuceanu. O spectaculoasă confirmare a unor disponibilităţi comice, insuficient exploatate de regizori, face Sergiu Tudose în „musiu Şarl''. Ion al lui Ioan Chelaru este de o perfect credibilă tâmpenie obstinată, pe când Safta jucată de Liana Mărgineanu e de o la fel de credibilă tâmpenie paşnică şi alintată. (Alexandru Călinescu, Teatru nr. 10, 1981)

Redactor: George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

***

Mai multe informații despre spectacol și fotografii puteți găsi aici.

8:00 Monocrom

(redifuzare)*Studioul teritorial Timişoara

*Monocrom prezintă spațiul urban în general, în mod special pe cel din Timișoara. Poveștile sunt despre prezent, dar și despre trecut, despre această îmbinare a timpurilor din care a rezultat un spirit al locului unic, irecognoscibil în alt oraș. Sunt filme conduse de un singur personaj și pornesc de la preocuparea acestuia, de la carțile și articolele pe care le-a scris, filmele și fotografiile pe care le-a realizat. Titlul emisiunii este justificat de imagine, care conține mult alb-negru. Toate episoadele au un aspect unitar, fiecare episod fiind introdus prin prezentarea realizatorului.

Producător Ionela Gogoţ

8:30 Biruitorii

*Studioul teritorial Tg.Mureş

* Episcopul martir al Oradiei Nicolae Popoviciu, episodul I

Producători Lacrima Balint, Coralia Matea

 
 Invitație la spectacolul „Salonul nr. 6”, de A.P. Cehov

Vă invităm să urmăriți, la TVR 3 și TVR Internațional, duminică, 26 mai, ora 20.00, respectiv ora 23.10, spectacolul „Salonul nr. 6”, o producție ...

"Lumea de aproape", la TVR 3 | VIDEO

publicat: vineri, 24 mai 2024

O nouă ediție "Lumea de aproape" a fost programată vineri, de la ora 17:30, la TVR 3.

“Din Arhiva TVR“: interviu cu Ion Haiduc

“Din Arhiva TVR“: interviu cu Ion Haiduc

publicat: vineri, 24 mai 2024

“Ca să ai conștiința propriilor rădăcini trebuie să te învețe cineva“, mărturisește Ion Haiduc în cea de-a doua parte a emisiunii dedicate lui ...

 

#tvr3