loader
Foto

Invitație la teatru pe TVR3: Piesă premiată cu Pulitzer, ecranizată de Tudor Mărăscu

Teatrul Naţional de Televiziune a prezentat duminică, 28 mai, pe TVR3 de la ora 20.00, spectacolul cu piesa „Harvey", de Mary Chase, în traducerea lui Radu Beligan, producție tv realizată în colaborare cu Teatrul Național București.

 

Adaptat și ecranizat de Tudor Mărăscu, textul premiat în 1945 cu Pulitzer devine un spectacol de viață dinamic, cu nerv, cu un umor fin, la fel ca personajul principal.

Comicul de situație străbate de la un capăt la altul întregul spectacol. Fiecare zi din viața bunului si simpaticului Elwood P. Down este o zi frumoasă atunci când îl însoțește Harvey, iepurele uriaș. Dar cei apropiați lui nu-l pot accepta așa lunatic, nedespărțit de Harvey. Ei vor ca Elwood, interpretat de Radu Beligan, să fie o ființă normală.

Dan Puric, interpretând un tânăr doctor nevrotic, valorifică pantomima care-i este atât de familiară, iar regizorul face uz de efecte speciale pentru a materializa prezența lui Harvey: un pahar este golit fără să vedem de cine, dosarul e aruncat pe jos de un presupus iepure uriaș, invizibil doar pentru unii, ușile par că se deschid singure, dar ajungem chiar să-l „vedem” pe Harvey cum o face, iar spiritul iepurelui uriaș străbate scena sub forma unui abur magic strălucitor. Încurcăturile se țin lant, iar Harvey, deși invizibil, este tot mai prezent în viața lui Elwood.

Producție 1997

În distribuție: Radu Beligan, Adela Mărculescu, Damian Crâșmaru, Dan Puric, Raluca Penu, Simona Bondoc, Alexandru Hasnas, Raducu Itcus, Catita Ispas, Cristina Pancu, Valentin Uritescu.

(w882) Harvey gru

Redactori: Mihaela Burda si Florentina Enache

Muzica: Ștefan Eleferiu

Costume: Luana Dragoiescu

Decorul: Mihai Madescu

Regia și adaptarea TV: Tudor Mărăscu

Mai multe informații și fotografii puteți găsi aici.

***

Redactor: George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
1:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 
România, în sezonul grevelor. Cum impactează economia?

Aceste întrebări și-au primit răspunsul în ediția emisiunii „Forum Economic”, marți, 6 iunie, de la ora 16.00, în direct la TVR3 și TVR Craiova.

Situațiile de criză

Situațiile de criză

publicat: marţi, 06 iunie 2023

Despre cum să gestionăm situațiile de criză în economie și finanțe aflăm în ediția emisiunii „Forum economic” de vineri, 9 iunie, de la ora ...

„Dăruiește Românie!”: O ediție specială la TVR 3

Carmen Târnoveanu v-a invitat luni, 5 iunie, de la 18.00, la TVR 3, să urmăriți emisiunea „Dăruiește Românie!” într-o ediție specială cu Dida ...