loader
Foto

Spectacolul cu piesa „Poveste despre tatăl meu", de Radu F. Alexandru, invitația la teatru tv din această săptămână | VIDEO

Piesa lui Radu F. Alexandru a dost dramatizată de regizorul Gelu Colceag pentru televiziune și este programată miercuri, 26 iunie, de la ora 22.00 la TVR Cultural și duminică, 30 iunie, de la ora 20.00 la TVR3 și de la ora 23.10 la TVR Internațional.

 

Teatrul Naţional de Televiziune

prezintă

Poveste despre tatăl meu

de Radu F. Alexandru

Spectacol realizat de Casa de Producție a TVR

„Am cunoscut bine câteva dintre personajele care vă spun de pe scenă povestea vieţilor lor. Cât este realitate şi câtă ficţiune s-a mai adăugat peste ea nu mai are azi importanţă aproape pentru nimeni. Tot ce îmi doresc este ca măcar o fărâmă din emoţia sub care am trăit scriind Poveste despre tatăl meu să ajungă la dumneavoastră, spectatorii. Acest teleplay pornește de la un caz real. Într-un sistem politic în care eram învățați că Omul este cel mai prețios capital, viața unui om nu valora aproape nimic în fața intereselor sistemului. Faptul că oameni și practici au supraviețuit schimbării de sistem este un alt subiect, pe cât de real, pe atât de greu de acceptat. Nu vom putea ieşi din postura de captivi ai istoriei dacă nu vom ajunge să ne cunoaştem şi să ne asumăm istoria. Nu este simplu, nu este uşor, dar nu există un alt tratament decât rostirea clară şi răspicată a adevărului. Oricât de dureros ar fi el.”  (Radu F. Alexandru)

 

Poveste despre tatăl meu s-a aflat în repertoriul Teatrului Odeon din București şi al Teatrului Național Radiofonic difuzat la Radio România Cultural, scria RADOR în 2016.

Personajele sunt tot atâtea existenţe care se construiesc prin raportarea la o dispariţie misterioasă petrecută cu aproape două decenii înainte: fosta soţie a lui Andrei, posibil urmărită şi ucisă de Securitate. Fantomele trecutului descoperă răni neînchise, dezvăluie vulnerabilităţi şi ajung să taie firele acestor marionete ce par mânuite de un păpuşar machiavellic.

(w882) Poveste de

În distribuție: Gelu Nițu, Mircea Constantinescu,  Mircea N. Crețu, Dan Badarau, Crina Mureșan, Ioana Anastasia  Anton.

Producători: Gabriela Valentir și Silviu Jicman

Montaj: Cristian Grosu

Scenografie: Constantin Ciubotaru

Director imagine: Dinu Mărgărint

Regia: Gelu Colceag

Producător coordonator: Demeter András István

(w882) Poveste de

Echipa TVR: șofer - Dumitru Olteanu, mașinist - Laurențiu Roșculeț, tapițer - Marian Cojocaru, costume - Elena Cerchez, coafura - Claudia Mehedințu, machiaj - Iulia Pandele, Oana Cristescu, lumini - Silviu Covrig. George Popa, Constantin Ciobanu, secretară de platou - Dana Chivu, sunet - Cătălin Putineanu,Valentin Bartolomeu, postprocesare sunet - Cornel Ciuleanu, asistent de imagine - Gheorghe Dincă, Alexandru Bengescu, cameraman - Andrei Țones, cameramani steady-cam - Dragoș Capotă, Ionica Istrate, editor imagine - Cristian Grosu, organizator de producție - Sorin Cristea, producător executiv - Dana Filip Von Becker.

Mulțumiri Doamnei Paulina Popoiu, manager al Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Profesorului Universitar Zeno Bogdănescu și Profesorului Universitar Marius Marcu-Lapadat.

***

Redactor: George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

Surse: Program TVR, arhiva tvr.ro, rador.ro

***

(w882) Poveste de

Program de difuzare:

TVR Cultural - miercuri, 26 iunie, ora 22.00

TVR3  - duminică, 30 iunie, ora 20.00

TVR Internațional - duminică, 30 iunie, ora 23.10

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător Miruna Moraru

0:00 În prelungiri (R)

*Studioul teritorial Timişoara

*Emisiunea prezintă actualitatea sportivă , problemele sportului din zonă, sportul de ieri şi de azi prin prezenţa în studio a unor personalităţi sportive în activitate sau unor foste glorii ale sportului, materiale filmate şi invitaţi despre ramuri sportive mai puţin cunoscute şi practicate.

Producător Florin Mihoc

(Reluare)
 
Moștenirea culturală a Băilor Govora

Moștenirea culturală a Băilor Govora

publicat: vineri, 27 septembrie 2024

La sfârșitul secolului al 19-lea, în contextul dorinței din epocă de a beneficia, pe teritoriul tânărului Regat al României, de stațiuni ...

Emisiunea „Spirit și Credință” este un moment de profundă introspecție și solidaritate. Sâmbătă, 28 septembrie, pe TVR3 și TVR Cluj, de la ora ...

Muzeul Apei

Muzeul Apei "Leonida Truță" din Cluj-Napoca

publicat: joi, 26 septembrie 2024

”Acest așezământ are menirea de a-ți reaminti ție, trecătorule, că de la o zi la alta apa este tot mai puțină și noi tot mai  mulți. Drept aceea, ...

 

#tvr3