loader
Foto

„Terapia prin cultură” la „Picătura de cultură”

Vineri, 11 noiembrie, ora 13.30, ați aflat la TVR 3 despre un  eveniment cultural-artistic creat cu ocazia lansării celei mai recente cărți a scriitorului de la Târgu Mureș, Călin Pintea.

 

Picătura de cultură

„Terapia prin cultură” este un volum bilingv cu traduceri în limbile engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă și maghiară. Autorul a creat o seară culturală la Târgu Mureş, ca o terapie prin intermediul literaturii, muzicii, dansului, teatrului şi picturii.

(w882) Calin Pint

În ciuda vremurilor pe care le trăim, cultura nu şi-a pierdut seducţia. E de părere scriitorul Călin Pintea, în cartea căruia cultura se îngemănează cu iubirea.

(w882) volum 1

„Terapia prin cultură” este un roman de dragoste care susţine afirmaţia lui Dostoievski că „frumuseţea va salva lumea”. Tema iubirii vindecătoare este cea care domină volumul.

(w882) Revigorare

Scenariul se desfăşoară cinematografic în paginile cărţii şi invită la introspecţie: o terapie a sufletului salvată printr-o terapie a culturii, spune artistul plastic Marcel Naste, invitat de autor cu expoziția sa de artă iconografică „Revigorarea formei bizantine”.

(w882) revigorare

Invitații scriitorului Călin Pintea au mai fost: lect. univ. dr. Alexandru Luca, traducător al cărții în limba franceză, dr. Monica Avram, directorul Bibliotecii Județene Mureș și violonistul Remus Grama.

(w882) Invitati P

Actorul Radu Bânzaru a oferit un regal poetic, iar Cvartetul Mezzo4Te a încheiat seara în ritmuri de tango.

(w882) Radu Bânz

Radu Bânzaru

(w882) Cvartet Me

Cvartetul Mezzo4Te

Prin întregul eveniment cultural-artisitc prilejuit de lansarea cărţii de la Târgu Mureş, autorul a dorit să transmită un mesaj de încurajare a lecturii.

(w882) Autograf P

Invitaţii scriitorului au fost unanim de acord că volumul „Terapia prin cultură” aduce plus valoare comunităţii, că este cea mai sinceră poveste de viaţă, iar Călin Pintea devine un ambasador al literaturii româneşti.

***

Emisiune realizată de TVR Târgu Mureș, unde se va difuza marțea, de la ora 18:25.

 

11:00 Toţi împreună

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Cluj

Producător Feketelaki Tibor

Transmisiune in regim de direct

12:50 Teleshopping-Publicitate

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3