loader
Foto

Tinerețea cântecului popular românesc, la "Cântec și Poveste"

Vineri, 14 iunie, de la ora 15:00, la TVR 3, ne-am întâlnit cu tinerețea cântecului popular românesc, în spațiul emisiunii "Cântec și Poveste".

 

Alexandru Pugna
Cântec şi poveste

Tineri interpreți laureați ai Festivalului "Valeria Peter Predescu": Ștefan Negru, Lenuța Filipoi, Georgiana Păduraru și Dorin Rus.

(w882)Cu toții ne-au mărturisit ce a însemnat câștigarea unui premiu important la acest valoros festival, dedicat tinerilor interpreți de muzică populară, dar și despre importanța participării tinerilor la astfel de competiții, în care sunt evaluați atât de către specialiști din acest domeniu, cât și de publicul spectator prezent la concertele-concurs.
.
(w882)Am aflat lucruri deosebite realizate de ei pe parcursul timpului, de la câștigarea titlurilor de laureat și până acum, când au primit cinstea de a fi invitați în recital la acest important festival folcloric. Am aflat de la ei ce sfaturi le-ar da colegilor mai tineri, ce bat la porțile afirmării artistice și dacă e important să participe la concursurile mari din acest domeniu.
.
(w882)Despre realizările și proiectele lor de viitor, despre ce înseamnă pentru ei această ipostază de mesager al cântecului tradițional și despre multe altele, ați aflat în edița aceasta a emisiunii.
.
(w882)
.
(w882)***
.
Moderator Alexandru Pugna
Producător Radu Anghel

20:00 La sfatul popular

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

Transmisiune directă

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Săptămâna dansului contemporan la Iași

Săptămâna dansului contemporan la Iași

publicat: miercuri, 19 iunie 2024

Festivalul D.A.M. -„Dans, Artă, Multidisciplinaritate” - de la Iași și un spectacol ce poartă semnatura coregrafică a lui Angelin Preljocaj sunt ...

"Stația Clovnilor", turneu în Marea Britanie | VIDEO

publicat: miercuri, 19 iunie 2024

După un turneu în Marea Britanie, artiştii de la Teatrul Luceafarul Iași au revenit acasă. Cum a fost primit spectacolul „Staţia clovnilor” ne-a ...

„Vandalul”, de Hamish Linklater, o comedie americană contemporană despre viață, dragoste și moarte

Premiera spectacolului după piesa „Vandalul”, de Hamish Linklater, a avut loc în urmă cu zece ani în SUA. Adaptarea și regia reprezentației de la ...

 

#tvr3