loader
Foto

Galerie foto

Tradiţii şi obiceiuri româneşti legate de Sărbatorile Pascale

În ediţia CULT@rt de miercuri, 4 aprilie - alături de alte subiecte din teatru, muzică de jazz, literatură, artă plastică. Invitatele lui Marius Constantinescu sunt Ioana Popescu, cercetător etnograf şi Ioana Calotă, actriţă.

 

MARIUS CONSTANTINESCU
Cult@rt

În Săptămâna Mare ne aducem aminte de tradiţiile şi obiceiurile legate de Sărbatorile Pascale. Antropologul şi etnologul Ioana Popescu, cercetator etnograf la Muzeul Ţăranului Român ne vorbeşte la CULT@rt despre tradiţia încondeierii oului de Paşte, dar şi despre obiceiurile din diverse zone etnografice în această perioadă.

Nu in preajma Paştelui, ci în preajma Crăciunului, opt femei se trezesc izolate în conacul lor de reşedinţă. Un cadavru misterios le da existenţa peste cap, iar de aici până la ţeserea unei veritabile intrigi poliţiste nu mai este decât un pas. Aşa începe spectacolul 8 Femei, pus în scenă la Teatrul Nottara de Andreas Merz-Raykov. Actriţa Ioana Calotă face parte din distribuţia producţiei şi ne va prezenta detalii atât despre acest spectacol, cât şi despre alte montări în care joacă la Teatrul Nottara.

Tot miercuri, la CULT@rt vom afla informaţii despre grupul PlatformA al comunităţii artistice clujene şi despre istoria mai puţin cunoscută a unei instituţii de importanţă majoră pentru noi toţi: Banca Naţională.

În plus, reportajele realizate de jurnaliştii TVR din Craiova, Timişoara şi Iaşi ne vor prezenta portretele altor oameni de cultură din ţară şi realizările lor remarcabile: Sorin Zlat, jazzman cu 18 premii internaţionale, jurnalistul Ciprian Pop cu ultimul său volum lansat şi artistul Leontin Păun cu cele mai recente proiecte ale sale.

6:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor (R)

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

Transmisiune directă

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Apa și creațiile ei unice în natură | VIDEO

Apa și creațiile ei unice în natură | VIDEO

publicat: sâmbătă, 11 mai 2024

O nouă ediție "Călător de Meserie" este difuzată vineri 10 mai, de la ora 18:20 pe TVR Târgu Mureș, sâmbătă 11 mai, de la ora 16:00, pe TVR 3.

Viitorul înseamnă educație: Provocări ale vieții de părinte, în „Lumea de aproape

Părinții și profesorii, aliați în creșterea copiilor, în fața provocărilor lumii de astăzi: o ediție a emisiunii „Lumea de aproape", cu mai multe ...

 

#tvr3