loader
Foto

Turist în Munții Vrancei

Un loc mirific, cu peisaje fermecătoare și oameni care păstrează tradiții străvechi. În satul de vacanță din comuna Năruja vizităm un centru de echitație unde caii mănâncă jăratic ca-n povești, gătim în natură, mergem la o cabană unde ne desfătăm cu bunătăți din gastronomia moldovenească și facem o mică demonstrație pe cea mai lungă tiroliană din județul Vrancea.

 

Raluca Aftene
Descriptio Moldaviae

Îl cunoaștem pe singurul meșter de cimpoaie din piele de ied din România și ascultăm faimosul ansamblu de cimpoieri din Nistorești. Numeroși turiști din țară și de peste hotare vin aici special să cunoască tradițiile din zona de munte.

(w882)

Aflăm cum să gătim mușchiul de porc la loșniță, un fel de mâncare specific vrâncenesc și preparăm tochitură de berbecuț, o mâncare tradițională din Țara Vrancei.

Ne este gazdă și ghid Corneliu Bercariu, care ne așteaptă în comuna vrânceană Năruja pentru a ne bucura sufletele de „un colț de rai” veritabil.

(w882)

TVR 3 a  redifuzat sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 10.30, o ediție a emisiunii „Descriptio Moldaviae” - Turist în Munții Vrancei.

***

Prezentator: Raluca Aftene

Producător:  Violeta Gorgos

 

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător Miruna Moraru

 
Diabetul, strategii de prevenție

Diabetul, strategii de prevenție

publicat: luni, 16 septembrie 2024

Diabetul zaharat a devenit o problemă de sănătate publică de mare amploare în România, afectând aproape 1 din 12 adulți. În 2021, țara noastră ...

„Plicul”, spectacol din Arhiva de Aur TVR

„Plicul”, spectacol din Arhiva de Aur TVR

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

„Plicul”, de Liviu Rebreanu, piesă scrisă în 1923, este o satiră la adresa corupţiei administrative dintr-un orăşel de provincie, o abordare cu ...

Grigore Leşe: „Știi ce înseamnă să dai sens vieții? Să cânți pe o strună o melodie și în timpul cântatului, să nu schimbi instrumentul!”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

 

#tvr3