loader
Foto

Galerie foto

Ultimele două episoade ale poveştii IRIS, în weekend la TVR 3

Sâmbătă şi duminică, 28-29 mai, de la ora 22.00, la TVR 3, am încheiat seria de reportaje dedicate legendarei trupe IRIS, cu ultimele două episoade.

 

Remix

Sâmbătă, 28 mai: «IRIS, cât o Lună plină», partea a treia (anii ’97 – ’02) Povestea grupului continuă în plină urcare, după renaşterea stilistică a trupei, o dată cu lansarea albumului „Lună plină”. Polarizată de producătorul Mike Godoroja (intervievat în premieră pentru „Remix”), aceasta este urmărită prin prisma spectacolelor conceptuale aferente lansărilor discografice: „Mirage” (1998), „Iris 2000”, întregul proiect „Athenaeum” (2000), albumul „Mătase albă” şi concertul aniversării a 25 de ani la aeroportul Băneasa (2002, prefaţat de colaborarea de senzaţie cu URIAH HEEP), „4Motion” (2003), plus recitalul de la „Cerbul de Aur” (2002). Ediția conține, pe lângă interviurile cu toţi membrii stabili ai grupului, intervenții inedite ale marii cântărețe Felicia Filip, ale solistului și chitaristului de la URIAH HEEP - Mick Box și Bernie Shaw – precum și ale producătorului discografic (deopotrivă organizator) Dorian Ciubuc.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

(w882) Iris

Duminică, 29 mai: «IRIS Maxima. Un nou început», partea a patra (anii ’03 – ’09) Epopeea IRIS continuă din anul 2003 cu spectacole personalizate, dedicate lansării albumelor curente „4Motion” (2003), „Iris Maxima” (2005), „Cei ce vor fi” (2007, coincizând cu sărbătorirea a 30 de ani pe aeroportul Baneasa şi cu decorarea de la Palatul Cotroceni), dar şi alte recitaluri importante: „Stufstock” 2004, „Artmania” 2007, „Filipissima” 2007, „Cerbul de Aur” 2008, „Peninsula” (2009), conferinţa de presă de la revenirea pe scenă a emblematicului solist!

(w882) Iris

Interviuri cu membrii grupului Cristi Minculescu, Nelu Dumitrescu, Valter Popa, Doru Borobeica şi Relu Marin, producătorul artistic Mihai Godoroja, Felicia Filip, pianistul orchestrator Florentin Milcoff, producătorii Dorian Ciubuc, Minel Stoica şi Cătălin Muraru ş.a.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

(w882) Iris

Realizator Doru Ionescu

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

7:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

* Dan Pavel

Producator Ovidiu Mihaiuc

8:00 Monocrom

*Studioul teritorial Timişoara

*Monocrom prezintă spațiul urban în general, în mod special pe cel din Timișoara. Poveștile sunt despre prezent, dar și despre trecut, despre această îmbinare a timpurilor din care a rezultat un spirit al locului unic, irecognoscibil în alt oraș. Sunt filme conduse de un singur personaj și pornesc de la preocuparea acestuia, de la carțile și articolele pe care le-a scris, filmele și fotografiile pe care le-a realizat. Titlul emisiunii este justificat de imagine, care conține mult alb-negru. Toate episoadele au un aspect unitar, fiecare episod fiind introdus prin prezentarea realizatorului.

Producător Ionela Gogoţ

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3