loader
Foto

Un portret de chitarist: Cristi Gram. Rock!

Unul dintre marii chitarişti rock români ai ultimului deceniu este, fără doar și poate, Cristi Gram - pe care îl puteţi vedea la „Remix” sâmbătă, 19 mai, de la ora 22.00, la TVR 3 și online pe TVR+.

 

Remix

Apărut din Valea Jiului cu Fatum ori Puls, trupe care au triumfat pe scenele festivalurilor concurs din ultimii ani 90, Cristi a fost cooptat în grupul Talisman, în perioada sa de maximă popularitate.

(w882) remix, cri

Au urmat câteva proiecte bucureștene concretizate cu trupa Salamandra, strânsă în jurul veteranului Cristi Becker, dar de la jumătatea deceniului trecut Cristi a fost cooptat în grupul etalon al rockului românesc, Phoenix.

(w882) remix, cri

Discul „Baba Novak” înregistrat în 2005 l-a pus pe poziție de egalitate cu muzicienii veterani și l-a readus pe Gram pe cele mai mari scene ale țării, cântând în fața a sute de mii de fani. În particular fie spus, Nicolae Covaci i-a dat mână liberă în orchestrații și chiar compoziții noi!

(w882) remix, cri

Cotat drept un superinstrumentist cu firmă, Cristi a fost chemat în mai multe rânduri să facă demonstrații de virtuozitate ori să probeze diverse instrumente. Un reportaj „Remix” din 2009, de la lansarea unui CD și DVD Steve Vai, îl introduce în opera sa solo - discul „State of Mind” (cu participarea de excepție a basistului Iulian Vrabete, a bateristului Ionuț Micu și nu numai) - o muzică deosebită, dar prea puțin cunoscută, în ciuda tirajului în care s-a vândut!

(w882) remix, cri

În 2016, Ovidiu Anton câștiga selecția națională Eurovision”, cu o piesă rock care nu a mai ajuns în finala competiției. Un nou început pentru grupul Anton înființat ulterior de solist, care își duce astăzi conceptul mai departe. Între instrumentiștii de top apelați se află și Cristi Gram.

La final de portret, încă un pas înapoi în timp. În 2011, emisiunea „Remix” a invitat proiectul lui Cristi și al solistei Sabina Abrudian pentru un concert filmat în Club A. Ceea ce a început atunci s-a dezvoltat într-un cover-band inedit: formația Awake, cu repertoriu Dream Theater, este recunoscută de fanii supergrupului american, dar și de componenții acestuia. O atestă, într-un mesaj pentru un concert din ianuarie 2018, nimeni altul decât John Petrucci.

(w882) remix, cri

Foto: arhiva personală, facebook

***

Realizator: Doru Ionescu

Emisiunea poate fi urmărită şi online la TVR+.

14:00 Tableta de sănătate

*Studioul teritorial Iaşi

* Medici de diferite specialități vin în studioul TVR Iași cu cele mai bune indicații și recomandări, temele alese fiind întotdeauna de actualitate. În plus, în această emisiune promovăm reușitele medicale din zona Moldovei, un stil de viață echilibrat și importanța prevenției.

* Adolescența, o întrebare fără răspuns?

Producător Claudia Dănăilă

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3