„Un Recviem German“, în stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu“
luni, 13 aprilie 2020
Joi, 16 aprilie 2020, de la ora 19.00, Orchestra și Corul Filarmonicii „George Enescu“ vă invită, în cadrul stagiunii simfonice online, la „Un Recviem German“ de Johannes Brahms.
Filarmonica George Enescu

Spectacolul oferit de Filarmonică a fost înregistrat în data de 5 aprilie 2018, în Sala mare a Ateneului Român. Soliștii Irina Iordăchescu și Ionuț Pascu s-au alăturat orchestrei conduse de dirijorul german Claus Peter Flor și Corului Filarmonicii „George Enescu“, pregătit de maestrul Iosif Ion Prunner, concertmaistru invitat fiind David Lefèvre.

Lucrarea a avut premiera oficială în anul1868, chiar în Vinerea Mare, la Catedrala din Bremen, și a fost dirijată de însuși compozitorul Johannes Brahms. După o muncă de trei ani, măcinat de pierderea mamei sale și a bunului sau prieten, pianistul și compozitorul Robert Schumann, Brahms a oferit publicului cea mai lungă creație a lui. O altă particularitate a compoziției constă în faptul că a folosit pasaje din Biblia tradusă de Luther în germană, și nu în latină, așa cum se obișnuia în epocă.

Recviemul din Joia Mare va putea fi ascultat pe canalele online ale Filarmonicii George Enescu: site, pe pagina de Facebook și pe canalul YouTube.

Accesul pe aceste canale online va fi gratuit pentru toți iubitorii muzicii, în toată perioada pascală, anunță organizatorii. Tot aici găsiți si prezentarea detaliată a acestor valoroși artiști. Înregistrările concertelor simfonice vor rămâne pe canalele online timp de 48 de ore.

 

 • 20:55
  Suflet Colectiv
  (V2) *Producator Doru Ionescu
 • 21:00
  Nocturne
  *Best of Jurnalist Oana Cucuruzeanu Producător Marina Constantinescu
 • 21:50
  Poesis
  *POESIS-un regal de poezie din arhiva de aur a Televiziunii Române. Capodopere ale clasicilor liricii româneşti şi universale în interpretări de referinţă. Producător Ileana Ploscaru Panait
 • 22:00
  Cult@rt
  *Studioul teritorial Craiova *În cadrul emisunii Cult@rt continuăm cele două campanii de susținere și promovare a creatorilor și artiștilor contemporani, campanii realizate în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, filiala Oltenia, respectiv cu Teatrul Național Marin Sorescu. Invităm astfel telespectatorii să îi cunoască mai bine pe scriitorii din Oltenia și pe actorii naționalului craiovean, dar și să se îndrepte mai mult spre lectură și spre sălile de teatru. Campania "Carte frumoasă, cinste cui te-a scris !" o are ca protagonistă pe traducătoarea de literatură din limba spaniolă, Lavinia Similaru, iar în cadrul rubricii "Ia te uită!" o veți cunoaște pe actriţa Tamara Popescu.La rubrica ,,ateliere & galerii’’ vă invităm să descoperiţi expoziția Lorem ipsum, deschisă la Muzeul de Artă din Craiova de artistului vizual Darie Dup și curatoriată de criticul de artă Horea Avram Producator Anca Toghe
 • 23:00
  Concert VARĂ MAGICĂ 2020
  *Recital Alexandru Tomescu şi Josu de Solaun Seria concertelor Festivalului Internaţional Vară magică este în plin crescendo. Alexandru Tomescu şi Josu de Solaun au împletit poezia cu muzica, prietenia, filosofia, într-un recital ce poate fi pus în topul celor mai interesante întâlniri muzicale. Ambii sunt câştigători ai Concursului Enescu, ambii sunt muzicieni rafinaţi, ambii iubesc poezia, umorul, ştiintele şi ce este mai important , Muzica îi reuneşte! Producător Claudia Robu
 • 00:12
  Garantat 100%
  (R din 27 oct.)
 • 01:00
  Piper pe limba
  *Studioul teritorial Timişoara
 • 01:55
  Suflet Colectiv
  (V0) *Producator Doru Ionescu
 • 02:00
  Cântec şi poveste
  *Studioul teritorial Craiova
 • 02:55
  Suflet Colectiv
  (V0) *Producator Doru Ionescu
 • 03:00
  Cap de afiş
  *Studioul teritorial Tg.Mureş
 • 04:00
  Cult@rt
  *Studioul teritorial Craiova
 • 04:55
  Maşina timpului
  * Studioul teritorial Iaşi Producător Dan Trofin