loader
Foto

Galerie foto

Un REMIX de weekend cu FFN și BUCOVINA, la TVR 3

Sâmbătă, 15 decembrie, de la ora 23.00, la TVR 3, v-am așteptat cu reportaje documentare despre două trupe importante de ieri și de azi: FFN și BUCOVINA!

 

Remix

Înființată în primii ani '70 cu statut de supergrup, prin venirea componenților altor trupe cu firmă, formația FFN și-a păstrat acest statut până la lansarea celui de-al treilea disc LP, în 1981. Cum membrii săi începuseră să emigreze, arhivele TVR au prins să fie șterse, până la dispariția totală. Ajunși în Canada, muzicienii au reformat trupa în anii '90, culminând cu lansarea unui disc nou - „In Blue Jeans”. În iunie 2013, echipa „Remix” i-a intervievat pe doi dintre ei la Toronto (Cristian Madolciu și Gabriel Litvin), apoi a săpat din nou în arhive.

(w882) FFN 1975

(w882) FFN 1976

În 2016, au apărut, în fine, și câteva piese live înregistrate la Sala Palatului în 1972 – 1973, așadar din prima perioadă. O altă filmare de un minut, fără sunet, a fost descoperită la Cineclubul A păstorit de Mirel Leventer. În rest, cele mai multe imagini în mișcare din restituirea „Remix” aparțin perioadei canadiene, furnizate de un producător independent din Toronto (Raul Dudnic, fostul basist Cargo), în fapt concertul de lansare din 2008.

(w882) LP 2 FFN

Grupul metal rock Bucovina există din anul 2000 și a ajuns să cânte în ultimii ani pe scene importante, inclusiv în străinătate. În 8 decembrie 2018, a susținut la Arenele Romane concertul de lansare a unui nou disc – „Septentrion” – motiv ideal pentru un reportaj live. Interviurile cu trei dintre membrii grupului (Florin Tibu „Crivăț”, Bogdan Luparu și Jorge A Coan) au fost realizate în culisele precedentului concert bucureștean, iar secvențele de concert sunt filmate la Kiev. Așadar încă două piese de rezistență în portofoliul „Remix”.

(w882) Afis Bucov

Realizator: Doru Ionescu

20:00 La sfatul popular

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

Transmisiune directă

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3