loader
Foto

Galerie foto

Un „Remix" grandios cu White Walls și discul „Grandeur”

Sâmbătă, 18 septembrie, de la ora 22:00, la TVR 3 și online pe TVR+, „Remix" și Doru Ionescu vă invită să revedeți o ediție despre rockul românesc.

 

Remix

Prin 2007, grupul constănțean Protest Urban a pornit într-un side-project, care din 2009 s-a stabilizat, pentru ca până astăzi să ajungă să conteze pe piața internațională progressive metal.

(w882) 2017 white

Cu un suport instrumental perfect, variat și expresiv (Șerban Ionuț Georgescu – bass, Alexandru Dascălu – chitară, Theo Scrioșteanu – tobe), solistul Eugen Brudaru brodează (sau brudează? ori brodește) partituri vocale cu texte inspirate, agățate temeinic în actualitate.

Nu e o muzică simplistă strofă / refren / solouri, fiecare piesă având o arhitectură elaborată, depășind mult cele trei minute standard recomandate difuzărilor radio-TV.

(w882) live 2012

Un mare avantaj pentru promovarea din ultimii ani îl constituie lansarea unor videoclipuri deosebite, gândite dimpreună cu povestea melodiei: „The Masquerade”, „Death Follows Me”, „Starfish Crown” și „Eye For An I” (ultimele două în pandemie, când se năștea și acest al treilea album al rockerilor constănțeni).

Cu câteva concursuri câștigate în țară, White Walls a reprezentat România în finala mondială „Global Battle of the Bands” la Kuala Lumpur, de unde a revenit cu un prestigios loc II, în condițiile în care concursul era deschis tuturor subgenurilor rock. Dar nu s-a oprit acolo, concertele și uneori mini-turneele străbătând Europa.

(w882) iulie 2020

(w882) calificare

Cele două discuri mari „Escape Artist” (2013) și „Mad Man Circus” (2010) au făcut înconjurul lumii, ceea ce cu siguranță se va întâmpla și cu „Grandeur”, album promovat cum nu se poate mai bine de un concert on-line, în direct, din studioul Stage Expert. Cu așa muzică (și interpretare live), rockul românesc are încă ceva interesant de exportat, la nivelul... granzilor.

(w882) disc mad m

(w882) disc escap

foto: Arhive personale, Facebook

***

Un articol de Doru Ionescu

17:30 Lumea de aproape

*Studioul teritorial Craiova

* Gheorghe Roșoga-„Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Pentru Gheorghe Roșoga viața a fost și este un cântec. Parcursul său artistic a fost ghidat de dorința de a descoperi frumosul și de dărui un strop de bucurie celor din jur. Totodată, a fost și este un paznic al amintirilor, un povestitor al identității unei societăți.

„Vorbe de duh, povestiri cu tâlc” este titlul apariției editoriale ce îi poartă semnătura, sursa sa de inspirație fiind propriul suflet, care întotdeauna a fost conectat profund la viața satului.

Gheorghe Roșoga este un artist al cuvintelor și, cu fiecare pagină scrisă, dă viață vechilor povești ale satului și ale oamenilor pe care i-a cunoscut. Cu multă pasiune și respect față de valorile tradiționale, maestrul păstrează și transmite mai departe o inestimabilă moștenire culturală, aducând la viață o lume aproape dispărută și voci de mult uitate.

Producător Laura Constantinescu

17:55 Teleshopping-Publicitate

 
Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", este difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

 

#tvr3