loader
Foto

Un spațiu medieval la Sovata

Vineri, 23 decembrie, ora 13.30, v-am invitat să urmăriți o nouă ediție a emisiunii ″Picătura de cultură″ despre un mini muzeu medieval amenajat sub forma unei săli a cavalerilor.

 

Picătura de cultură

Turiștii care vizitează stațiunea Sovata din județul Mureș au de acum un nou punct de interes și de distracție. Cavalerul Romulus, așa cum este cunoscut de oamenii locului, a amenajat pe proprietatea sa un spațiu medieval. Aici își întâmpină oaspeții cu povești medievale, jocuri și obiecte specifice turnirurilor, un mini muzeu medieval amenajat sub forma unei săli a cavalerilor, iar turiștii devin cavaleri și domnițe.

(w882) spatiu med

Turiștii sunt introduși în atmosfera medievală prin prezentarea Sălii Cavalerilor decorată cu scuturi, lănci, spade, halebarde, coifuri ale cavalerilor, biciuri de luptă, steaguri și steme medievale, jug de pedepsire a vrăjitoarelor, trompete ale heralzilor, jilțuri și pocale domnești, dar și un baldachin cu două tronuri pentru craiul și crăiasa ținutului.

(w882) spatiu med

Partea interactivă a momentului cu caracter medieval oferit de Cavalerul Romulus se află în curtea din fața Sălii Cavalerilor. Oaspeții trec prin diferite probe specifice unui turnir. Cei mai îndemânatici sunt recompensați cu câte o proclamațiune pentru cel mai bun arcaș al ținutului sau cea mai bună arcăşiţă.

(w882) spatiu med

Săli ale cavalerilor, expoziţii de costume şi arme medievale există în muzee; puneri în scenă ale poveştilor medievale de către diferite ordine cavalereşti se pot vedea la festivaluri. Unicitatea showului medieval creat de Cavalerul Romulus la Sovata constă în interactivitatea lui, în faptul că oaspeţii cavalerului devin actorii serii, iar povestea de la Sovata capătă farmec...

(w882) spatiu med

***

Producător și realizator: Petronela Moraru

17:30 Lumea de aproape

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*Emisiune tip talk-show, care își propune să aducă în prim-plan realitatea zonală.

Proiecte 2024

Producător Lacrima Balint

17:55 Teleshopping-Publicitate

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3