loader
Foto

Cântec și poveste: „Zestrea fetei"

Pe 3 octombrie, de la ora 16.00, la TVR3 ne-am întâlnit cu prima ediție din noul sezon al emisiunii „Cântec și poveste", dedicată Expoziției Etnografice „Zestrea fetei".

 

Cântec și poveste

„Toată considerația mea se îndreaptă către cei care au fost alături de mine la inaugurarea Expoziției Etnografice Zestrea Fetei.

Șirul întregului eveniment nu putea decurge atât de bine fără sprijinul prietenilor mei, echipa ecusoanelor albastre! Echipă care a făcut eforturi mari să fie alături de mine. Le sunt profund recunoscătoare pentru tot sprijinul.

(w882) Cantec si

Le mulțumesc celor care au cuvântat, celor care au acordat interviuri și au spus atât de multe lucruri frumoase. Toate vorbele și emoțiile domniilor lor au ajuns la mine și m-au emoționat până la lacrimi. Mulțumesc din tot sufletul! ” – CORALIA COSTEA

(w500) Coralia

În decursul a 10 ani, susținută de familie, Coralia Costea a străbătut satele de pe Valea Târnavelor pentru a „recupera urme ale trecutului neamului românesc”.

(w500) Cantec si

Aici, acasă, în Dumbrăveni, județul Sibiu, s-au deschis porțile larg și au fost primite în familia Costea aceste valori de patrimoniu material, peste cinci mii de obiecte de uz gospodăresc, mobilier tradițional, vestimentație populară, icoane, cărți vechi și ceramică.

(w882) Cantec si

Multitudinea de valori, adunate în clădirea curții parohiei greco-catolice din Dumbrăveni, clădire transformată printr-o minune din adăpost pentru vite în muzeu, au fost recondiționate și conservate și fac ca spațiul dedicat acestui Muzeu să te poarte în lumea satului tradițional ardelenesc și să te întrebi: Oare există în zilele noastre astfel de tineri dedicați salvării patrimoniului național? Cât sacrificiu, financiar și de timp?

(w882) Coralia

Cuvintele sunt sărace pentru a exprima emoția pe care o trăiesc vizitatorii acestui Muzeu, generic intitulat „Zestrea fetei".

Invitați: Mariana Anghel, Maria Dan Păucean, Cristina Vrâncianu

***

Producător: Maria Tănase Marin

7:00 Satul meu

* Studioul teritorial Craiova

* Degustare vin Drănic

Stațiunea Didactică Banu Mărăcine are din acest an spații modernizate pentru formarea specialiștilor în domeniul viti-vinicol-o sală de degustare de vinuri și una de expoziție a vinurilor de colecție.

Despre problemele agricultorilor doljeni întâmpinate în 2023 vom vorbi cu Sorin Agapie, directorul Direcției pentru Agricultură Dolj și cu fermierul Costel Iancu din comuna Drănic, agricultor cu experiență de 30 de ani, care lucrează o suprafață de 2.500 de hectare, iar ferma sa este una dintre cele mai tehnologizate din Dolj, cu utilaje performante, silozuri, sistem de irigații și dronă agricolă.

Producator Dana Preda

7:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3