loader
Foto

Galerie foto

Ziua Culturii Naţionale la TVR 3

Programe culturale speciale, momente excepţionale, interpretări unice, cuvinte memorabile. Muzică, poezie… Cultură.

 

TVR 3, postul cultural al SRTv, deschide seria programelor speciale pe acorduri muzicale, soprana Alexandra Coman interpretând melodiile „Pentru ea”, „Dintre sute de catarge” şi aria Dochiţei din opereta „Crai Nou”.

(w882) manuscris
La ora 12.30 „Scriitorii români recită Eminescu”. Mai exact, îi ascultăm pe Mihail Sadoveanu, Tudor Vianu, Eugen Jebeleanu, Nina Cassian, Radu Boureanu, Cicerone Theodorescu, Violeta Zamfirescu, Ana Blandiana, Cezar Baltag, Gabriela Melinescu, Ştefan Augustin Doinaş. Programul este urmat, la 13.30, de o ediţie specială „Academia Română – prezentul continuu” care reflectă evenimentul organizat special cu acest prilej în Aula Academiei Române, la care participă elite ale lumii culturale din ţara noastră.

(w882) Eminescu-P
De la 17.00, „Caravana TVR 3” poposeşte la Iaşi. Emisiunea este dedicată, de această dată, poetului emblematic al României şi, prin acesta, Zilei Culturii Naţionale. Ne întoarcem apoi în Capitală, pe urmele lui Eminescu, dând o „Tură prin cultură”. De la 18.45,  Marius Constantinescu şi Mihai Ogrinji, preşedintele Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România, se opresc în câteva puncte importante din Bucureşti, care ne amintesc şi omagiază, în acelaşi timp, personalitatea poetului Mihai Eminescu.

(w882) Mihai_emin
De la Timişoara, telespectatorii TVR 3 primesc o invitaţie la Concerul Simfonic susţinut de către Orchestra Facultăţii de Muzică şi Teatru, din cadrul Universităţii de Vest. Dirijor este Sebastian Felea, iar solist - Alexandru Tomescu. De la ora 19.00, suntem întâmpinaţi cu un program generos, transmis în direct, din care nu lipsesc lucrările semnate de George Enescu, Ciprian Porumbescu şi Paul Constantinescu.

(w882) concert si
La 20.00, ediţia best of a emisiunii „Cap de afiş” realizată la Craiova ne oferă, prin intermediul actorului Emil Boroghină, o interpretare de excepţie a versului eminescian. Iar de la 21.00, urmărim „Cult@rt”, ediţie pe care TVR Cluj o dedică, de asemenea, Zilei Culturii Naţionale.

(w882) manuscris
Rămânând în universul cuvântului eminescian, de la 22.03, îl ascultăm rostit de o voce al cărei timbru este păstrat în Arhiva de Aur a Televiziunii Române: Ovidiu Iuliu Moldovan. Actorul recită douăsprezece poeme eminesciene printre care „Kamadeva”, ultima poezie ce a văzut lumina tiparului în timpul vieţii sale (publicată în revista ieşană „Convorbiri literare” în 1 iulie 1887) şi „Stelele-n cer”, ultima poezie găsită în buzunarul poetului.

(w500) ultimele-v

18:00 Se întâmplă acum

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

Transmisiune directă

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

 

#tvr3