loader
Foto

Galerie foto

Ziua Culturii Române, la „Cap de afiș”

Miercuri, 23 februarie, de la ora 20.00, ați putut urmări prima parte din concertul vocal - simfonic dedicat Zilei Culturii Române. Miercuri, 2 martie, va fi difuzată partea a doua.

 

Cap de Afiş

Filarmonica de Stat din Târgu Mureș a marcat Ziua Culturii Române, sărbătorită în fiecare an la 15 ianuarie, printr-un concert inedit cu un program versatil. Orchestra simfonică și Corul Mixt au interpretat lucrări din creația compozitorilor Bartók Béla, George Enescu, Mark-Anthony Turnage (compozitor contemporan britanic) și Vlad Maistorovici. Cel din urmă a fost prezent pentru prima oară la Târgu Mureș și a dirijat concertul.

Violonist, compozitor și dirijor, Vlad Maistorovici este unul din cei mai prolifici și non-conformiști artiști ai generației sale. Concertează pe scenele internaționale, ca solist, în recitaluri și concerte de cameră, având un repertoriu larg de muzică clasică și modernă.

(w882) vm

Compozițiile sale sunt interpretate de orchestre și artiști reputați. Două dintre ele au răsunat pentru prima oară și în Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu Mureș. Deja celebrul „Concert transilvan” a fost compus în 2010, iar „Colinde fără cuvinte” – în iarna anului 2020, o lucrare marcată de contextul pandemic, spune compozitorul.

(w882) zc2

Tot pentru prima oară pe scena Palatului Culturii din Târgu Mureș s-a aflat violonistul Daniel Rowland din Marea Britanie. El a fost solistul „Concertului transilvan” și al lucrărilor „Rapsodie română”, scrisă de Mark-Anthony Turnage pentru Vlad Maistorovici și „Dansuri populare românești” de Bartók Béla.

(w882) dr

Concertul dedicat Zilei Culturii Române s-a încheiat cu „Poema română” de George Enescu.

(w882) zc3

(w882) zc3

11:00 Toţi împreună

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Cluj

Producător Feketelaki Tibor

Transmisiune in regim de direct

12:50 Teleshopping-Publicitate

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3