loader
Foto

A doua emigrare: Casa Verde de la Bistrița | VIDEO

Duminică, 12 decembrie, începând cu ora 13.00, TVR 3 a difuzat un alt episod din noul sezon al emisiunii „A doua emigrare”.

 

A doua emigrare

În acest episod vă propunem să descoperiți povestea Iuliei Dragu, născută în Bistrița.

(w882)

În urmă cu mai mulți ani, împreună cu soțul și cu cei trei copii ai lor, au plecat în Italia.

(w882)

Realitatea dură din străinătate a făcut-o pe Iulia Dragu, ca după câțiva ani, să se întoarcă în România. Nici a doua emigrare din Italia spre țara în care s-a născut nu a fost deloc ușoară. Iulia Dragu și-a găsit însă repede rostul: s-a implicat în proiecte caritabile. A reușit să strângă alături de ea voluntari cu inima deschisă, dornici de a face un pic de lumină în viețile semenilor lor mai puțini norocoși.

(w882)

Cel mai nou proiect în care este implicată Iulia Dragu și echipa ei este Casa Verde - locul ce urmează a fi destinația spre care vor veni copiii și adulții care au nevoie de o oază de liniște, locul în care dizabilitățile fizice sau psihice vor fi trecute pe planul doi. Înțelegerea și bucuria trăirii împreună vor fi pe primul loc.

(w882)

Până ce va fi gata proiectul Casa Verde, voluntarii coordonați de Iulia Dragu se implică și în alte proiecte. În această perioadă sunt chiar ajutoarele lui Moș Crăciun și pregătesc pachete cu suprize pentru 100 de persoane din Năsăud și din Bistrița.

(w882)

Viața trăită în străinătate a învățat-o pe Iulia Dragu că implicarea în comunitate aduce împreună oameni care acceptă necondiționat să le fie de folos semenilor. Voluntariatul este o lecție de viață care se învață permanent. Sau se trăiește.

(w882)

********

A doua emigrare există în grila de programe a TVR  încă din 2015 și a strâns de-a lungul timpului povești de viață pline de emoție, implicare și dăruire ale românilor care au avut curajul să trăiască în străinătate și, la un moment dat, să se întoarcă în România. Emisiunea pune accentul pe modul în care acești români curajoși au făcut față provocărilor aduse în viața lor de adaptarea la mentalități și culturi noi, la învățarea în scurtă vreme a unei limbi străine. Provocările au continuat și la întoarcerea în țară. De cele mai multe ori, lucrurile nu au mers de la sine, dar experiența de viață departe de țara în care s-au născut i-a ajutat pe cei mai mulți dintre românii întorși din străinătate să pună pe picioare afaceri de succes, proiecte sociale și comunitare, folosindu-se de experiența lor în străinătate.

15:00 Cântec şi poveste

* Studioul teritorial Iaşi

* Florile Ceahlaului 2024 (partea IV)

Producător Horia Gumeni

16:00 Forum economic

* Studioul teritorial Craiova

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

Producător, moderator Luiza Paraschivu

Transmisiune directa

 
Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", este difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

 

#tvr3