A doua emigrare
A doua emigrare
Povești spectaculoase ale românilor care s-au întors din străinătate. Duminica, de la ora 13.00, pe TVR3

A doua emigrare există în grila de programe a TVR  încă din 2015 și a strâns de-a lungul timpului povești de viață pline de emoție, implicare și dăruire ale românilor care au avut curajul să trăiască în străinătate și, la un moment dat, să se întoarcă în România. Emisiunea pune accentul pe modul în care acești români curajoși au făcut față provocărilor aduse în viața lor de adaptarea la mentalități și culturi noi, la învățarea în scurtă vreme a unei limbi străine. Provocările au continuat și la întoarcerea în țară. De cele mai multe ori, lucrurile nu au mers de la sine, dar experiența de viață departe de țara în care s-au născut i-a ajutat pe cei mai mulți dintre românii întorși din străinătate să pună pe picioare afaceri de succes, proiecte sociale și comunitare, folosindu-se de experiența lor în străinătate.

***

Emisiunea prezintă povești de viață ale românilor care au ales să se revină acasă, după ce au cunoscut experiență emigrării și pune accentul pe modul în care  aceștia au făcut față provocărilor destinului, pe diferențele culturale dintre societățile în care și-au trăit viață și cea românească.

Întoarcerea în țară după o absența lungă nu este de cele mai multe ori o “sosire acasă” ci o nouă provocare a vieții care  pune serioase probleme de reintegrare în sânul unei comunități care a mers mai departe și a unui sistem de care fie au “fugit”, fie le ridică bariere acum la revenire. De fapt, de multe ori  aici  trăiesc de “o a două emigrare”, încercând să se readapteze la o societate care s-a schimbat între timp și care nu îi primește cu brațele deschise.

Teamă de a nu își pierde aici agoniseala strânsă atât de  greu printre străini, birocrația stufoasă, neîncrederea și chiar invidia cu care sunt priviți de multe ori de cei din jur îi fac să se simtă “outsideri”.  Mai mult ideile de afaceri de succes pe care încearcă să le dezvolte în România se izbesc de obstacole la care nu se așteptau și de multe ori riscă falimentul iar entuziasmul reîntoarcerii se transformă în lacrimi amare.

Și totuși din lecția emigrării au învățat să fie mai puternici și  să nu se lase doborâți iar cei mai mulți reușesc să implementeze aici idei și afaceri care i-au impresionat în alte state. Sunt convinși că prin exemplul propriu o să schimbe  ceva și o să scrie viitorul.

Pandemia de COVID-19  nu a făcut decât să pună o presiune în plus pe tot acest proces de reintegrare și așa stresant. În acest sezon punem accentul pe modul în care i-a afectat această pandemie și soluțiile pe care le-au găsit pentru a o depăși.

***

În fiecare duminică, emisiunea se vede la TVR 3 și online pe TVR+.

a doua emigrare
a doua emigrare
a doua emigrare
A doua emigrare
A doua emigrare
a doua emigrare
a doua emigrare
a doua emigrare
A doua emigrare
A doua emigrare
Arhiva articole
A doua emigrare: Baritonul Yuri Țiple
luni, 18 octombrie 2021
Duminică, 24 octombrie, la ora 13.00, TVR3 difuzează un alt episod din noul sezon al emisiunii „A doua emigrare".
A doua emigrare: România redevine ACASĂ!
marţi, 12 octombrie 2021
Duminică, 17 octombrie, începând cu ora 13.00, TVR3 a difuzat un alt episod din noul sezon al emisiunii „A doua emigrare”.
A doua emigrare: Irina Alionte și povestea ei de succes
marţi, 05 octombrie 2021
Duminică, 10 octombrie, începând cu ora 13.00, TVR3 a difuzat cel de-al doilea episod din noul sezon al emisiunii "A doua emigrare".
A doua emigrare – un nou sezon
duminică, 26 septembrie 2021
Din 3 octombrie 2021, de la ora 13.00, TVR3 a început difuzarea unui nou sezon al emisiunii "A doua emigrare".
Emigrarea, un atu la întoarcerea în România
vineri, 02 iulie 2021
Duminică 4 iulie, ora 13.00, în emisiunea “A doua emigrare”, TVR 3 a prezentat povești spectaculoase ale românilor care aleg să se întoarcă în țară, după ani petrecuți peste hotare.
Emigrarea - o rampă de lansare pentru o carieră acasă | VIDEO
vineri, 18 iunie 2021
La TVR3, duminică, 20 iunie, de la ora 13.00, au fost prezentate noi povești spectaculoase ale românilor care au renunțat la viața din străinătate pentru a-și vedea visurile împlinite în România.
“A doua emigrare”: românii din diaspora deschid afaceri în țară
vineri, 11 iunie 2021
Duminică 13 iunie, ora 13.00, v-am așteptat la “A doua emigrare”, pe TVR 3, pentru a afla noi povești ale celor care aleg să se repatrieze, povești despre ce fac cu banii câștigați peste hotare și cum se readaptează la viața de acasă.
Tot mai mulți români din diaspora revin în țară | VIDEO
vineri, 04 iunie 2021
Pe 6 iunie, de la 13.00, la TVR3, am aflat la “A doua emigrare” poveștile a două familii care s-au întors acasă după ce au trăit ani de zile peste granițe.
Emigrarea văzută ca o lecție de viață
vineri, 28 mai 2021
Duminică, 30 mai, la TVR 3, de la ora 13.00, la “A doua emigrare” ați putut urmări noi povești de viață ale unor români care s-au întors în țară și au investit aici tot ceea ce au agonisit peste granițe.
Pandemia: de la agonie la extaz! | VIDEO
joi, 20 mai 2021
Duminică, 23 mai, începând cu ora 13:00, la TVR3, în emisiunea ”A doua emigrare” au fost prezenți  doi români care au ales să revină în țară după ce au trăit și muncit în străinătate.
Emigrarea - drumul de la depresie la succes | VIDEO
joi, 06 mai 2021
Duminică, 9 mai, pe TVR3, de la ora 13:00 „A doua emigrare” ne-a oferit noi povești ale românilor care s-au întors acasă după ce au gustat din viața amară a traiului printre străini.
Un Paște cu gust de ciocolată, duminică, la ”A doua emigrare”
duminică, 02 mai 2021
Pe 2 mai,  la ”A doua emigrare”, pe TVR3, de la 13:00, v-am prezentat  o ediție aromată, cu parfum de sărbătoare.
Duminica Floriilor: poveştile şi drumurile anevoioase ale românilor
marţi, 20 aprilie 2021
La „A doua emigrare”, duminică, 25 aprilie, pe TVR 3, de la ora 13:00, v-am așteptat cu povești spectaculoase ale românilor care au ales să revină în țară după ani de zile petrecuți printre străini.
Visul asiatic se împlinește în România | VIDEO
vineri, 16 aprilie 2021
Duminică, 18 aprilie, de la ora 13.00, pe TVR 3 la „A doua emigrare” o cunoașteți pe Melania Pop, o tânără din București care transformă în realitate visul asiaticilor de a lucra la noi.
O nouă ediție ”A doua emigrare”, la TVR3
vineri, 09 aprilie 2021
Despre provocările emigrării și șansa reintegrării. Duminică, 11 aprilie, de la ora 13.00, pe TVR3.
Un nou sezon ”A doua emigrare”, la TVR3
vineri, 02 aprilie 2021
Din 4 aprilie, de la ora 13.00, pe TVR3 am dat startul unui nou sezon “A două emigrare”, emisiunea care vă prezintă povești de viață fascinante ale unor români care s-au întors în țară după ani lungi petrecuți printre străini.
vineri, 26 martie 2021
V-am invitat să aflați două povești de viață despre cum să ieși învingător din emigrare și pandemie și cum să vezi partea plină a paharului atunci când viața te pune des la încercare, duminică 28 martie, de la ora 13.00, la TVR 3.
Fii propriul chef patiser de sărbători!
vineri, 18 decembrie 2020
Duminică, 20 decembrie, ora 13.00, la TVR3, în emisiunea “A doua emigrare”, Nicoleta Bădescu, chef patiser, ne-a învățat să facem macarons pentru masa de sărbători. Un desert perfect…, o chintesență a savorii și rafinamentului în mai puțin de 4,2 cm.
Povești de emigrare cu final… românesc
joi, 03 decembrie 2020
V-am invitat să descoperiți secretele afacerilor unor români întorși din străinătate și cum reușesc să găsească drumul spre succes în România, duminică, 6 decembrie, ora 13.00, pe TVR3, urmărind “A doua emigrare”.
“A doua emigrare”: despre motive ale revenirii românilor din străinătate
joi, 26 noiembrie 2020
Iulia Neagoe și Gabriel Voinescu, protagoniștii emisiunii “A doua emigrare” de duminică 29 noiembrie, de la 13.00, difuzată de TVR3, și-au pregătit  îndelung emigrarea peste hotare și își gândiseră restul vieții departe de meleagurile natale.
“A doua emigrare” cu un specialist IT și un cofetar
vineri, 13 noiembrie 2020
Duminică, 15 noiembrie, pe TVR3, de la ora 13.00,  la “A doua emigrare” ați putut afla despre secretele meseriilor pentru care există o cerere foarte mare pe piața muncii chiar și în condiții de pandemie.
vineri, 06 noiembrie 2020
Duminică, 8 noiembrie, ora 13.00, am aflat cum s-au reintegrat social si profesional, în România, doi tineri, Cristian Cârstoiu și Diana Cojocaru, după ani  petrecuți pe meleaguri arăbești și americane.
“A doua emigrare”: despre români aflați în linia întâi în pandemie
joi, 29 octombrie 2020
TVR 3 v-a propus duminică, 1 noiembrie, ora 13.00, să aflați povestea unui ambulanțier și a unei asistente medicale, Cristian și Gabriela Grigore, care, după imigrarea în Anglia, s-au întors în București, răpuși de dorul de cei dragi.
miercuri, 21 octombrie 2020
V-am invitat să urmăriți o ediție a emisiunii "A doua emigrare" despre cum i-a afectat pandemia pe artiști și cine a avut de câștigat mai mult, duminică, 25 octombrie, ora 13.00, la TVR3.
vineri, 16 octombrie 2020
Percepția medicului Mihai Bica asupra sistemului medical românesc și diferențele dintre experiența din spitalele din Anglia și cele din România au făcut subiectul emisiunii de duminică, 18 octombrie, ora 13:00, la TVR 3.
“A doua emigrare”: Anglia și Italia lăsate în urmă pentru România
sâmbătă, 10 octombrie 2020
Aflați poveştile lui Gabriel Năfăreanu și ale Cristinei Stejărescu, întorși în România după ce au trait ani importanți din viață în străinătate, duminică, 11 octombrie, ora 13.00, la TVR3!
Cum poţi să te adaptezi în condiţiile impuse de pandemie
vineri, 02 octombrie 2020
V-am invitat să vedeți cum reușesc românii să lupte cu efectele restricțiilor date de pandemia de coronavirus. Duminică, 4 octombrie, la “A doua emigrare”, de la ora 13:00, pe TVR 3.
A început un nou sezon al emisiunii “A doua emigrare”
vineri, 25 septembrie 2020
Povești spectaculoase ale românilor, care s-au întors din străinătate, au început la “A doua emigrare”, duminică, 27 septembrie, ora 13.00, la TVR3.
Pasiunea pentru scenă…..de la Hollywood la București
vineri, 31 iulie 2020
Actrița Alina Grigore și scriitorul Alex Andronic sunt protagoniștii emisiunii “A doua emigrare” de duminică 2 august, pe TVR3, de la 13.00.
De ce aleg românii din străinătate să se întoarcă acasă?
vineri, 17 iulie 2020
Pe 19 iulie, în emisiunea „A doua emigrare”, la TVR3, de la ora 13:00, le-ați cunoscut pe Irina Stăncescu și Raluca Ilaria Demetrescu, două românce care, după ce au cunoscut succesul peste hotare, au revenit acasă.
Pictură abstractă și bucătărie fusion, duminică la TVR3
vineri, 10 iulie 2020
Duminică, pe TVR 3, de la ora 13,00, v-am invitat să descoperiți doi artişti pentru care străinătatea a reprezentat  o  cale pentru a-și urma pasiunea.
„A doua emigrare”: Din Dubai la București
joi, 02 iulie 2020
Din luxul Dubaiului, înapoi acasă, printre pâinici cu maia şi specialităţi de cafea. O nouă poveste despre cum este trăită „A doua emigrare”: 5 iulie, ora 13:00, la TVR 3 și pe TVR+.
Din Shanghai sau Statele Unite, din nou acasă
vineri, 26 iunie 2020
Duminică, 28 iunie, de la ora 11:30, vă invităm să revedeți la „A doua emigrare” poveştile de viaţă ale unor români care după ani munciţi în străinătate s-au întors în ţară și trebuie să treacă printr-un alt proces de reintegrare.
Emigrarea şlefuieşte talente
joi, 18 iunie 2020
Duminică, 21 iunie, de la ora 9:00, vă invităm să urmăriți emisiunea „A doua emigrare”. Aflați povești de viață ale unor români care, după ani de zile în străinătate, au decis să revină în țară. Cum s-au readaptat și ce atuuri le-a oferit emigrarea?
“Dulaposhow” sau evadarea prin teatru
joi, 11 iunie 2020
Un actor trăiește cu adevărat doar în luminile scenei, conectat cu publicul său. Poate de aceea lumea spectacolului a fost atât de greu încercată de pandemia de coronavirus iar evadarea din această colivie a venit, firesc, în lumea virtuală.
„Ca să primești de la viață, trebuie să știi să și dai!
marţi, 09 iunie 2020
La TVR3, duminică, 14 iunie, de la ora 11:30, o cunoaștem pe Ramona Bocioacă, revenită din Germania și aflată acum la „A doua emigrare".
A doua emigrare: Pe urmele pasiunilor
vineri, 05 iunie 2020
Vă invităm duminică, 7 iunie, de la 11.30, pe TVR3 la “A doua emigrare”, să le cunoașteți pe Raluca Grosescu și Marcela Motoc, care au străbătut lumea în lung și-n lat urmându-și pasiunile.
Prețul emigrării, de la surmenaj la însingurare
vineri, 29 mai 2020
Studiul în străinătate și power yoga sunt subiecte de business pentru doi români întorși acasă, după o experiență dobândită în lumea largă: Tinu Bosînceanu și Adrian Gheorghiu. Le-ați aflat povestea la “A doua emigrare” duminică, 31 mai, ora 11.30, la TVR 3.
marţi, 19 mai 2020
Duminică, 24 mai, la ora 11.30, aflați, la TVR 3, povestea de succes a întreprinzătorului Cosmin Coșereață, urmând axa Statele Unite – Polonia – România.
Secretele unui blogger culinar de succes
vineri, 15 mai 2020
Gina Bradea, blogger cu mii de fani în toată lumea, a dezvăluit, în emisiunea "A doua emigrare", secrete ale unui blog culinar apreciat și modalități de transformare a unui amator într-un bucătar priceput, duminică, 17 mai, ora 11.30, pe TVR 3.
„A doua emigrare”: Trei afaceri de succes
joi, 07 mai 2020
Duminică, 10 mai, de la 11:30, pe TVR 3 și online pe TVR+, ați putut afla de ce un kilogram de trufe poate să coste 3000 euro, dar și modul în care emigrarea a fost motorul pentru trei afaceri de succes din țară.
Gustul dulce - amar al emigrării
luni, 27 aprilie 2020
Nicuța Enache a învățat bucătărie italienească la Roma și, după 12 ani de muncă departe de casă, a deschis o osterie în București, în anul 2014. Ați aflat povestea Nicuței, duminică, 3 mai, la ora 11.30, în emisiunea ”A doua emigrare”, la TVR 3.
Prințesa lavandei, la TVR 3
vineri, 10 aprilie 2020
Povestea Simonei Maricean și a afacerii sale cu parfum de lavandă ați descoperit-o duminică, 12 aprilie, la TVR 3 și online pe TVR+, de la ora 11:30, în emisiunea “A doua emigrare”.
“A doua emigrare”: o viață pe note muzicale sau în tușe de penel
joi, 02 aprilie 2020
Poveștile a două artiste de excepție, care au strălucit pe scenele și simezele internaționale și care s-au întors în România să schimbe mentalități și destine, le aflați la TVR 3, duminică, 5 aprilie, de la ora 11.30.
De la avocatură la roşii organice şi de la relaţiile internationale la medicină
joi, 07 iunie 2018
Aflaţi ce legătură este între toate aceste domenii duminică, 10 iunie, de la ora 10.00, la TVR 3  - în cel mai nou episod al emisiunii „A doua emigrare!”
A doua emigrare: Preţul plecării, costurile întoarcerii
miercuri, 11 octombrie 2017
O nouă ediţie cu istorii contemporane tulburătoare: "A doua emigrare", duminică, 15 octombrie, de la ora 12.30, la TVR 3 şi online pe TVR+.
Doi români întorşi din Spania şi Turcia trăiesc
joi, 06 iulie 2017
Duminică, 9 iulie, ora 12.30, la TVR 3: o nouă întâlnire cu poveşti despre destine trecute prin nord şi sud, est şi vest, apoi înapoi acasă, în România.
joi, 15 iunie 2017
A doua emigrare, d uminică, 18 iunie, ora 12.30, la TVR 3: o nouă întâlnire cu poveşti despre destine prin Europa şi acasă, în România.
A doua emigrare: reveniri din Germania şi Anglia, cu ochii spre viitor
miercuri, 24 mai 2017
Emisiunea "A doua emigrare" vă propune o nouă ediţie - duminică, 28 mai, la TVR 3, de la ora 12.30.
miercuri, 10 mai 2017
Emisiunea "A doua emigrare" v-a invitat la o nouă ediţie duminică, 14 mai, la TVR 3, de la ora 12.30. Am ajuns la Ploieşti pentru a descoperi secretele îngheţatei şi la Bucureşti, să aflăm destinul trufelor.
Frumuseţea regăsită acasă, la
miercuri, 19 aprilie 2017
Emisiunea "A doua emigrare" revine în grila TVR 3 cu noi reportaje, în ediţia de duminică, 23 aprilie, de la ora 12.30.
A doua emigrare...acasă, în Oltenia
miercuri, 11 ianuarie 2017
Noi istorii de viaţă, de reîntoarceri acasă după ani de muncă în străinătate, în emisiunea “A doua emigrare” - sâmbătă, 14 ianuarie, la TVR 3 şi pe TVR+, de la ora 15:30.
„A doua emigrare” sau „unde mai e casa mea?...”
miercuri, 07 decembrie 2016
Emisiunea ce prezintă poveştile românilor care se reîntorc în ţară după ani petrecuţi în străinătate se vede sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 15.30, la TVR 3 şi online, pe TVR+.
Plecat din dor de ducă, întors din dor de ţară – la „A doua emigrare”
vineri, 11 noiembrie 2016
Emisiunea ce prezintă poveştile românilor care se reîntorc în ţară după ani petrecuţi în străinătate se difuzează miercuri, 15 februarie, de la ora 22.30, la TVR 1 şi online, pe TVR+.
Român supracalificat în străinătate, caut repatriere prietenoasă
miercuri, 02 noiembrie 2016
„A doua emigrare”, emisiunea ce prezintă poveştile românilor care se reîntorc în ţară, după ani petrecuţi în străinătate, se difuzează în fiecare sâmbătă, de la ora 15.30, la TVR 3 şi online, pe TVR+.
„A doua emigrare” sau... punct şi de la capăt, la TVR 3
miercuri, 26 octombrie 2016
Emisiunea ce prezintă poveştile românilor care se reîntorc în ţară, după ani petrecuţi în străinătate, se vede, din această toamnă, la TVR 3 şi online, pe TVR+. Prima ediţie - sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 15.30.
 • 17:55
  Maşina timpului
  *Studioul teritorial Iaşi Producător Dan Trofin
 • 18:00
  Telejurnal Moldova
  *Studioul Chişinău (simultan TVR Moldova) Prezentatori: Carina Muller, Vadim Cheptanaru Producători: Irina Bejenaru, Ruslan Grabari Translator mimico gestural Transmisiune directă ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 18:55
  Teleshopping-Publicitate
 • 19:00
  Cântec şi poveste
  *Studioul teritorial Craiova * Festivalul ”Popoare, Ponoare”-concurs ( partea III ) Producator Laura Constantinescu
 • 19:55
  Maşina timpului
  *Studioul teritorial Iaşi Producător Dan Trofin
 • 20:00
  Cap de afiş
  *Studioul teritorial Tg.Mureș *Concert simfonic special: One Night in Latin America-partea I; Orchestra Filarmonicii de Stat Târgu Mureș; dirijor: Pablo Boggiano Producator Petronela Moraru
 • 20:55
  Poesis
  *Aflat la al zecelea sezon, acest format de succes, continuă să descopere în arhiva de aur a Televiziunii Române, momente artistice remarcabile în rostirea celor mai îndrăgiţi actori şi autori români. Poezie românească şi universală, într-o nouă montare, dar şi unele înregistrări recente care completează poezia contemporană. Producător Ileana Ploscaru Panait
 • 21:00
  Piper pe limbă
  *Studioul teritorial Timişoara *Piper pe limbă" este o emisiune ce se îndreaptă spre vârsta de 14 ani de când este difuzată de TVR Timișoara și realizată de către scriitorul și jurnalistul Robert Șerban. "Piper pe limbă" a adus în platotul TVR Timișoara nume consacrate ale culturii, ori oameni tineri, în plină afirmare, unde pot fi văzute şi auzite în dialoguri firești, fără emfază , polemice și prietenești. Emisiunea este racordată la actualitatea culturală şi socială nu doar din Timişoara şi din vestul ţării, încercând să aducă în atenţia telespectatorilor oameni şi evenimente dintre cele mai importante din toată România.Spre finalul fiecărei ediţii, Robert Şerban prezintă noutăţi editoriale cu scopul de a-şi informa publicul despre cărţile recent apărute. *artistul vizual si curatorul Mihai Zgondoiu Producător Robert Şerban
 • 22:00
  Cult@rt
  * Studioul teritorial Craiova * Cele mai importante evenimente culturale din zona Olteniei , de la lansari de carte, expozitii, spectacole de teatru sau concerte sunt reflectate in emisiunea Cultart realizata de echipa de la TVR Craiova. Creatorii contemporani, personalitatile culturale , dar si tinerii aflati la inceput de drum sunt prezenti deasemenea in cadrul unor rubrici realizate in parteneriat cu cele mai importante institutii culturale din zona. Realizator Loredana Berneanu Producător Mirela Giodea
 • 22:55
  Pastila de artă
  *Capodopere *Capodopere-valorifică un material de arhivă axat pe creația celor mai importanți artiști plastici care, prin opera lor, au influențat, în mod decisiv, istoria artelor plastice româneşti. Este un serial ce prezintă opere valoroase din Galeria de Artă Modernă Românească de la Muzeul Naţional de Artă al României. Producător Ileana Ploscaru Panait
 • 23:00
  Nocturne
  Producător Marina Constantinescu
 • 23:50
  Maşina timpului
  *Studioul teritorial Iaşi Producător Dan Trofin
 • 00:00
  Opera Nationala 100 de ani
  (R din 17 oct)
 • 00:50
  Poesis
  *Aflat la al zecelea sezon, acest format de succes, continuă să descopere în arhiva de aur a Televiziunii Române, momente artistice remarcabile în rostirea celor mai îndrăgiţi actori şi autori români. Poezie românească şi universală, într-o nouă montare, dar şi unele înregistrări recente care completează poezia contemporană. Producător Ileana Ploscaru Panait
 • 01:00
  Cult@rt
  *Studioul teritorial Craiova
 • 01:50
  Pastila de artă
  *Capodopere *Capodopere-valorifică un material de arhivă axat pe creația celor mai importanți artiști plastici care, prin opera lor, au influențat, în mod decisiv, istoria artelor plastice româneşti. Este un serial ce prezintă opere valoroase din Galeria de Artă Modernă Românească de la Muzeul Naţional de Artă al României. Producător Ileana Ploscaru Panait
 • 02:00
  Cântec şi poveste
  *Studioul teritorial Craiova
 • 02:55
  Maşina timpului
  *Studioul teritorial Iaşi Producător Dan Trofin
 • 03:00
  Cap de afiş
  *Studioul teritorial Tg.Mures
 • 03:54
  Carte de citire
  *Studioul teritorial Cluj * Realizator: Mihaiela Ilea
 • 04:00
  Piper pe limbă
  *Studioul teritorial Timişoara
 • 04:55
  Poesis
  *Aflat la al zecelea sezon, acest format de succes, continuă să descopere în arhiva de aur a Televiziunii Române, momente artistice remarcabile în rostirea celor mai îndrăgiţi actori şi autori români. Poezie românească şi universală, într-o nouă montare, dar şi unele înregistrări recente care completează poezia contemporană. Producător Ileana Ploscaru Panait