A doua emigrare
A doua emigrare
Povești spectaculoase ale românilor care s-au întors din străinătate , la “A doua emigrare”, duminica, de la 13.00, pe TVR3

Emisiunea prezintă povești de viață ale românilor care  au ales să se revină acasă, după ce au cunoscut experiență emigrării și pune accentul pe modul în care  aceștia au făcut față provocărilor destinului, pe diferențele culturale dintre societățile în care și-au trăit viață și cea românească.

Întoarcerea în țară după o absența lungă nu este de cele mai multe ori o “sosire acasă” ci o nouă provocare a viețîi care  pune serioase probleme de reintegrare în sânul unei comunități care a mers mai departe și a unui sistem de care fie au “fugit”, fie le ridică bariere acum la revenire. De fapt, de multe ori  aici  trăiesc de “o a două emigrare”, încercând să se readapteze la o societate care s-a schimbat între timp și care nu îi primește cu brațele deschise.

Teamă de a nu își pierde aici agoniseala strânsă atât de  greu printre străini, birocrația stufoasă, neîncrederea și chiar invidia cu care sunt priviți de multe ori de cei din jur îi fac să se simtă “outsideri”.  Mai mult ideile de afaceri de succes pe care încearcă să le dezvolte în România se izbesc de obstacole la care nu se așteptau și de multe ori riscă falimentul iar entuziasmul reîntoarcerii se transformă în lacrimi amare.

Și totuși din lecția emigrării au învățat să fie mai puternici și  să nu se lase doborâți iar cei mai mulți reușesc să implementeze aici idei și afaceri care i-au impresionat în alte state. Sunt convinși că prin exemplul propriu o să schimbe  ceva și o să scrie viitorul.

Pandemia de coronavirus  nu a făcut decât să pună o presiune în plus pe tot acest proces de reintegrare și așa stresant . În acest sezon punem accentul pe modul în care i-a afectat această pandemie și soluțiile pe care le-au găsit pentru a o depăși.

***

În fiecare duminică, emisiunea se vede la TVR 3 și online pe TVR+.

 

a doua emigrare
a doua emigrare
a doua emigrare
A doua emigrare
A doua emigrare
a doua emigrare
a doua emigrare
a doua emigrare
A doua emigrare
A doua emigrare
Arhiva articole
O nouă ediție ”A doua emigrare”, la TVR3
vineri, 09 aprilie 2021
Despre provocările emigrării și șansa reintegrării. Duminică, 11 aprilie, de la ora 13.00, pe TVR3.
Un nou sezon ”A doua emigrare”, la TVR3
vineri, 02 aprilie 2021
Din 4 aprilie, de la ora 13.00, pe TVR3 am dat startul unui nou sezon “A două emigrare”, emisiunea care vă prezintă povești de viață fascinante ale unor români care s-au întors în țară după ani lungi petrecuți printre străini.
vineri, 26 martie 2021
V-am invitat să aflați două povești de viață despre cum să ieși învingător din emigrare și pandemie și cum să vezi partea plină a paharului atunci când viața te pune des la încercare, duminică 28 martie, de la ora 13.00, la TVR 3.
Fii propriul chef patiser de sărbători!
vineri, 18 decembrie 2020
Duminică, 20 decembrie, ora 13.00, la TVR3, în emisiunea “A doua emigrare”, Nicoleta Bădescu, chef patiser, ne-a învățat să facem macarons pentru masa de sărbători. Un desert perfect…, o chintesență a savorii și rafinamentului în mai puțin de 4,2 cm.
Povești de emigrare cu final… românesc
joi, 03 decembrie 2020
V-am invitat să descoperiți secretele afacerilor unor români întorși din străinătate și cum reușesc să găsească drumul spre succes în România, duminică, 6 decembrie, ora 13.00, pe TVR3, urmărind “A doua emigrare”.
“A doua emigrare”: despre motive ale revenirii românilor din străinătate
joi, 26 noiembrie 2020
Iulia Neagoe și Gabriel Voinescu, protagoniștii emisiunii “A doua emigrare” de duminică 29 noiembrie, de la 13.00, difuzată de TVR3, și-au pregătit  îndelung emigrarea peste hotare și își gândiseră restul vieții departe de meleagurile natale.
“A doua emigrare” cu un specialist IT și un cofetar
vineri, 13 noiembrie 2020
Duminică, 15 noiembrie, pe TVR3, de la ora 13.00,  la “A doua emigrare” ați putut afla despre secretele meseriilor pentru care există o cerere foarte mare pe piața muncii chiar și în condiții de pandemie.
vineri, 06 noiembrie 2020
Duminică, 8 noiembrie, ora 13.00, am aflat cum s-au reintegrat social si profesional, în România, doi tineri, Cristian Cârstoiu și Diana Cojocaru, după ani  petrecuți pe meleaguri arăbești și americane.
“A doua emigrare”: despre români aflați în linia întâi în pandemie
joi, 29 octombrie 2020
TVR 3 v-a propus duminică, 1 noiembrie, ora 13.00, să aflați povestea unui ambulanțier și a unei asistente medicale, Cristian și Gabriela Grigore, care, după imigrarea în Anglia, s-au întors în București, răpuși de dorul de cei dragi.
miercuri, 21 octombrie 2020
V-am invitat să urmăriți o ediție a emisiunii "A doua emigrare" despre cum i-a afectat pandemia pe artiști și cine a avut de câștigat mai mult, duminică, 25 octombrie, ora 13.00, la TVR3.
vineri, 16 octombrie 2020
Percepția medicului Mihai Bica asupra sistemului medical românesc și diferențele dintre experiența din spitalele din Anglia și cele din România au făcut subiectul emisiunii de duminică, 18 octombrie, ora 13:00, la TVR 3.
“A doua emigrare”: Anglia și Italia lăsate în urmă pentru România
sâmbătă, 10 octombrie 2020
Aflați poveştile lui Gabriel Năfăreanu și ale Cristinei Stejărescu, întorși în România după ce au trait ani importanți din viață în străinătate, duminică, 11 octombrie, ora 13.00, la TVR3!
Cum poţi să te adaptezi în condiţiile impuse de pandemie
vineri, 02 octombrie 2020
V-am invitat să vedeți cum reușesc românii să lupte cu efectele restricțiilor date de pandemia de coronavirus. Duminică, 4 octombrie, la “A doua emigrare”, de la ora 13:00, pe TVR 3.
A început un nou sezon al emisiunii “A doua emigrare”
vineri, 25 septembrie 2020
Povești spectaculoase ale românilor, care s-au întors din străinătate, au început la “A doua emigrare”, duminică, 27 septembrie, ora 13.00, la TVR3.
Pasiunea pentru scenă…..de la Hollywood la București
vineri, 31 iulie 2020
Actrița Alina Grigore și scriitorul Alex Andronic sunt protagoniștii emisiunii “A doua emigrare” de duminică 2 august, pe TVR3, de la 13.00.
De ce aleg românii din străinătate să se întoarcă acasă?
vineri, 17 iulie 2020
Pe 19 iulie, în emisiunea „A doua emigrare”, la TVR3, de la ora 13:00, le-ați cunoscut pe Irina Stăncescu și Raluca Ilaria Demetrescu, două românce care, după ce au cunoscut succesul peste hotare, au revenit acasă.
Pictură abstractă și bucătărie fusion, duminică la TVR3
vineri, 10 iulie 2020
Duminică, pe TVR 3, de la ora 13,00, v-am invitat să descoperiți doi artişti pentru care străinătatea a reprezentat  o  cale pentru a-și urma pasiunea.
„A doua emigrare”: Din Dubai la București
joi, 02 iulie 2020
Din luxul Dubaiului, înapoi acasă, printre pâinici cu maia şi specialităţi de cafea. O nouă poveste despre cum este trăită „A doua emigrare”: 5 iulie, ora 13:00, la TVR 3 și pe TVR+.
Din Shanghai sau Statele Unite, din nou acasă
vineri, 26 iunie 2020
Duminică, 28 iunie, de la ora 11:30, vă invităm să revedeți la „A doua emigrare” poveştile de viaţă ale unor români care după ani munciţi în străinătate s-au întors în ţară și trebuie să treacă printr-un alt proces de reintegrare.
Emigrarea şlefuieşte talente
joi, 18 iunie 2020
Duminică, 21 iunie, de la ora 9:00, vă invităm să urmăriți emisiunea „A doua emigrare”. Aflați povești de viață ale unor români care, după ani de zile în străinătate, au decis să revină în țară. Cum s-au readaptat și ce atuuri le-a oferit emigrarea?
“Dulaposhow” sau evadarea prin teatru
joi, 11 iunie 2020
Un actor trăiește cu adevărat doar în luminile scenei, conectat cu publicul său. Poate de aceea lumea spectacolului a fost atât de greu încercată de pandemia de coronavirus iar evadarea din această colivie a venit, firesc, în lumea virtuală.
„Ca să primești de la viață, trebuie să știi să și dai!
marţi, 09 iunie 2020
La TVR3, duminică, 14 iunie, de la ora 11:30, o cunoaștem pe Ramona Bocioacă, revenită din Germania și aflată acum la „A doua emigrare".
A doua emigrare: Pe urmele pasiunilor
vineri, 05 iunie 2020
Vă invităm duminică, 7 iunie, de la 11.30, pe TVR3 la “A doua emigrare”, să le cunoașteți pe Raluca Grosescu și Marcela Motoc, care au străbătut lumea în lung și-n lat urmându-și pasiunile.
Prețul emigrării, de la surmenaj la însingurare
vineri, 29 mai 2020
Studiul în străinătate și power yoga sunt subiecte de business pentru doi români întorși acasă, după o experiență dobândită în lumea largă: Tinu Bosînceanu și Adrian Gheorghiu. Le-ați aflat povestea la “A doua emigrare” duminică, 31 mai, ora 11.30, la TVR 3.
marţi, 19 mai 2020
Duminică, 24 mai, la ora 11.30, aflați, la TVR 3, povestea de succes a întreprinzătorului Cosmin Coșereață, urmând axa Statele Unite – Polonia – România.
Secretele unui blogger culinar de succes
vineri, 15 mai 2020
Gina Bradea, blogger cu mii de fani în toată lumea, a dezvăluit, în emisiunea "A doua emigrare", secrete ale unui blog culinar apreciat și modalități de transformare a unui amator într-un bucătar priceput, duminică, 17 mai, ora 11.30, pe TVR 3.
„A doua emigrare”: Trei afaceri de succes
joi, 07 mai 2020
Duminică, 10 mai, de la 11:30, pe TVR 3 și online pe TVR+, ați putut afla de ce un kilogram de trufe poate să coste 3000 euro, dar și modul în care emigrarea a fost motorul pentru trei afaceri de succes din țară.
Gustul dulce - amar al emigrării
luni, 27 aprilie 2020
Nicuța Enache a învățat bucătărie italienească la Roma și, după 12 ani de muncă departe de casă, a deschis o osterie în București, în anul 2014. Ați aflat povestea Nicuței, duminică, 3 mai, la ora 11.30, în emisiunea ”A doua emigrare”, la TVR 3.
Prințesa lavandei, la TVR 3
vineri, 10 aprilie 2020
Povestea Simonei Maricean și a afacerii sale cu parfum de lavandă ați descoperit-o duminică, 12 aprilie, la TVR 3 și online pe TVR+, de la ora 11:30, în emisiunea “A doua emigrare”.
“A doua emigrare”: o viață pe note muzicale sau în tușe de penel
joi, 02 aprilie 2020
Poveștile a două artiste de excepție, care au strălucit pe scenele și simezele internaționale și care s-au întors în România să schimbe mentalități și destine, le aflați la TVR 3, duminică, 5 aprilie, de la ora 11.30.
De la avocatură la roşii organice şi de la relaţiile internationale la medicină
joi, 07 iunie 2018
Aflaţi ce legătură este între toate aceste domenii duminică, 10 iunie, de la ora 10.00, la TVR 3  - în cel mai nou episod al emisiunii „A doua emigrare!”
A doua emigrare: Preţul plecării, costurile întoarcerii
miercuri, 11 octombrie 2017
O nouă ediţie cu istorii contemporane tulburătoare: "A doua emigrare", duminică, 15 octombrie, de la ora 12.30, la TVR 3 şi online pe TVR+.
Doi români întorşi din Spania şi Turcia trăiesc
joi, 06 iulie 2017
Duminică, 9 iulie, ora 12.30, la TVR 3: o nouă întâlnire cu poveşti despre destine trecute prin nord şi sud, est şi vest, apoi înapoi acasă, în România.
joi, 15 iunie 2017
A doua emigrare, d uminică, 18 iunie, ora 12.30, la TVR 3: o nouă întâlnire cu poveşti despre destine prin Europa şi acasă, în România.
A doua emigrare: reveniri din Germania şi Anglia, cu ochii spre viitor
miercuri, 24 mai 2017
Emisiunea "A doua emigrare" vă propune o nouă ediţie - duminică, 28 mai, la TVR 3, de la ora 12.30.
miercuri, 10 mai 2017
Emisiunea "A doua emigrare" v-a invitat la o nouă ediţie duminică, 14 mai, la TVR 3, de la ora 12.30. Am ajuns la Ploieşti pentru a descoperi secretele îngheţatei şi la Bucureşti, să aflăm destinul trufelor.
Frumuseţea regăsită acasă, la
miercuri, 19 aprilie 2017
Emisiunea "A doua emigrare" revine în grila TVR 3 cu noi reportaje, în ediţia de duminică, 23 aprilie, de la ora 12.30.
A doua emigrare...acasă, în Oltenia
miercuri, 11 ianuarie 2017
Noi istorii de viaţă, de reîntoarceri acasă după ani de muncă în străinătate, în emisiunea “A doua emigrare” - sâmbătă, 14 ianuarie, la TVR 3 şi pe TVR+, de la ora 15:30.
„A doua emigrare” sau „unde mai e casa mea?...”
miercuri, 07 decembrie 2016
Emisiunea ce prezintă poveştile românilor care se reîntorc în ţară după ani petrecuţi în străinătate se vede sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 15.30, la TVR 3 şi online, pe TVR+.
Plecat din dor de ducă, întors din dor de ţară – la „A doua emigrare”
vineri, 11 noiembrie 2016
Emisiunea ce prezintă poveştile românilor care se reîntorc în ţară după ani petrecuţi în străinătate se difuzează miercuri, 15 februarie, de la ora 22.30, la TVR 1 şi online, pe TVR+.
Român supracalificat în străinătate, caut repatriere prietenoasă
miercuri, 02 noiembrie 2016
„A doua emigrare”, emisiunea ce prezintă poveştile românilor care se reîntorc în ţară, după ani petrecuţi în străinătate, se difuzează în fiecare sâmbătă, de la ora 15.30, la TVR 3 şi online, pe TVR+.
„A doua emigrare” sau... punct şi de la capăt, la TVR 3
miercuri, 26 octombrie 2016
Emisiunea ce prezintă poveştile românilor care se reîntorc în ţară, după ani petrecuţi în străinătate, se vede, din această toamnă, la TVR 3 şi online, pe TVR+. Prima ediţie - sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 15.30.
 • 07:55
  Maşina timpului
  *Studioul teritorial Iaşi Producător Dan Trofin
 • 08:00
  Matinalii
  (II)(simultan TVR Moldova) Producător: Nicoleta Toacă Transmisiune directă
 • 08:55
  Teleshopping-Publicitate
 • 09:00
  Matinalii
  (III)(simultan TVR Moldova) Producător: Nicoleta Toacă Transmisiune directă
 • 09:55
  Teleshopping-Publicitate
 • 10:00
  Cântec şi poveste
  *Studioul teritorial Cluj (R din 9 apr)
 • 10:55
  Maşina timpului
  *Studioul teritorial Iaşi Producător Dan Trofin
 • 11:00
  Toţi împreună
  * Emisiune în limba germană *Studioul teritorial Timişoara (55’) Producător Daniel Spătaru * Magazin interetnic în limbile minorităţilor *Studioul teritorial Cluj * Alte minorităţi/Cluj (55’) Producător Maria Cinar-Jiga Transmisiune directa
 • 13:00
  Teleshopping
 • 13:30
  Academia Română-prezentul continuu
  (R din 10 apr.)
 • 13:55
  Teleshopping-Publicitate
 • 14:00
  Cult@rt
  *Studioul teritorial Cluj (R din 9 apr)
 • 14:50
  Poesis
  *Aflat la al zecelea sezon, acest format de succes, continuă să descopere în arhiva de aur a Televiziunii Române, momente artistice remarcabile în rostirea celor mai îndrăgiţi actori şi autori români. Poezie românească şi universală, într-o nouă montare, dar şi unele înregistrări recente care completează poezia contemporană. Producător Ileana Ploscaru Panait
 • 15:00
  Ghici cine vine la cină?
  *Studioul teritorial Iași (R din 8 apr.)
 • 16:00
  Regiunea în obiectiv
  * Studioul teritorial Cluj *O emisiune magazin cu informaţii, ştiri, evenimente din Transilvania ! REGIUNEA IN OBIECTIV este o emisiune informativa si de entertainment, care prezinta subiecte de actualitate, stiri si informatii utile din regiunea N-V. Formatul este de talk show cu unul sau mai multi invitati in platou si cu interventii in direct de pe teren ale reporterilor de la stiri si ale corespondentilor TVR din regiune, precum si cu interventii telefonice pe subiecte care sunt in derulare la ora difuzarii emisiunii. De asemenea, emisiunea contine rubrici de interes din domeniul culturii, stiintei etc. Producători Nicoleta Moldovan, Adriana Vitan
 • 16:55
  Teleshopping-Publicitate
 • 17:00
  Telejurnal regional
  * Studioul teritorial Timișoara * Producător Marius Gratian Barbos Transmisiune directă
 • 17:55
  Maşina timpului
  *Studioul teritorial Iaşi Producător Dan Trofin
 • 18:00
  Telejurnal Moldova
  *Studioul Chişinău (simultan TVR Moldova) Prezentator: Victoria Coleşnic, Victoria Ocară, Irina Bejenaru Producători: Anastasia Ciuleacu, Ruslan Grabari si Irina Bejenaru Translator mimico gestural Transmisiune directă ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 18:55
  Teleshopping-Publicitate
 • 19:00
  Cântec şi poveste
  *Studioul teritorial Tg.Mureş * Nelu Șopterean, portret de interpret Moderator Cristian Ţăran Producător Vasile Braic
 • 20:00
  Cap de afiş
  (redifuzare)*Studioul teritorial Craiova * La această ediţie a emisiunii ,,Cap de afiş’’ vă invităm la un concert dedicat compozitorilor români. Dan Dediu a compus coloana sonoră pentru filmul mut Ecaterina Teodoroiu, realizat în anul 1930 după un scenariu semnat de I. Brună. În premieră absolută, compoziţia a fost interpretată de soliştii Dan Dediu-pian, Vlad Maistorovici-vioară alături de Orchestra Simfonică Bucureşti condusă de talentatul dirijor Tiberiu Soare. Producător Anca Ţoghe
 • 20:55
  Poesis
  * Aflat la al zecelea sezon, acest format de succes, continuă să descopere în arhiva de aur a Televiziunii Române, momente artistice remarcabile în rostirea celor mai îndrăgiţi actori şi autori români. Poezie românească şi universală, într-o nouă montare, dar şi unele înregistrări recente care completează poezia contemporană. Producător Ileana Ploscaru Panait
 • 21:00
  Picătura de cultură
  (redifuzare)* Studioul teritorial Tg.Mureş * Festivalul Regal de Operă „Virginia Zeani” 2019-În fața și în spatele cortinei-partea IV Producător Petronela Moraru
 • 22:00
  Cult@rt
  *Studioul teritorial Iaşi * Graficianul Gabriel Caloianu se afla pentru prima oara la tvr Iaşiin studio, este un timid “bien cache” care spune totusi raspicat tot ce crede despre lume si viata. Lucrarile sale de mari dimensiuni au culoare si miscare."Morcovidul" este un raspuns "în doi peri", cum zice românul, la tot ce a trait artistul in 2020. Producator Oana Lazăr
 • 22:50
  Pastila de artă
  *Capodopere * Capodopere-valorifică un material de arhivă axat pe creația celor mai importanți artiști plastici care, prin opera lor, au influențat, în mod decisiv, istoria artelor plastice româneşti. Este un serial ce prezintă opere valoroase din Galeria de Artă Modernă Românească de la Muzeul Naţional de Artă al României. Producător Ileana Ploscaru Panait
 • 23:00
  Concursul Internaţional George Enescu 2020
  Concursul Internaţional George Enescu 2020 * Vioara ETAPA A II-a VIOARA Katherine Woo-S.U.A. Jose Fraguas-Spania Antoniu Theodor Andreescu-Romania Hans Christian Aavik-Estonia Producător Valentina Băinţan
 • 01:05
  Cult@rt
  *Studioul teritorial Iaşi
 • 01:55
  Pastila de artă
  *Capodopere * Capodopere-valorifică un material de arhivă axat pe creația celor mai importanți artiști plastici care, prin opera lor, au influențat, în mod decisiv, istoria artelor plastice româneşti. Este un serial ce prezintă opere valoroase din Galeria de Artă Modernă Românească de la Muzeul Naţional de Artă al României. Producător Ileana Ploscaru Panait
 • 02:00
  Cântec şi poveste
  *Studioul teritorial Tg.Mureş
 • 03:00
  Cap de afiş
  * Studioul teritorial Craiova
 • 04:00
  Picătura de cultură
  * Studioul teritorial Tg.Mureş