loader
Foto

Galerie foto

„A doua emigrare”: Alexandru Sautner şi Gastronomia | VIDEO

Duminică, 12 iunie, de la ora 13:00, v-am invitat să urmăriţi la TVR 3 prin ce experienţă a trecut Alexandru Sautner în Germania şi cum a revenit şi s-a restabilit, după mai bine de 22 de ani, în România.

 

A doua emigrare

Alexandru Sautner avea doar 21 de ani când s-a hotărât, împreună cu un prieten, să fugă din România, în aventura vietii sale. Lăsa în urmă totul și visa spre Occident și mai ales spre Legiunea Străină. Nu au mai ajuns în Franța, ci în Germania, după câteva zile de mers pe jos, timp în care au fost puși în situații limită, care mai că i-au făcut pe cei doi prieteni să renunțe la mirajul Vestului.

(w882) ales

Alexandru a rămas în Germania, unde a trăit mai bine de 22 de ani. A pornit de jos și a trecut prin toate meseriile legate de domeniul gastromic. După trei ani s-a întors în România, dar a constat că Germania era locul unde putea să evolueze mai bine și mai repede. A continuat să lucreze în Germania pentru alții, dar nu pentru mult timp. În cele din urmă, Alexandru avea să dețină propriul restaurant în Germania, ajungând unul dintre cei mai recunoscuți și apreciați antreprenor în domeniu.

 

După toţi aceşti ani, el a hotărât să se întoarcă în țară. S-a străduit să pună în practică cam tot ce a învățat în străinătate. Și rezulatatele nu au întârziat să apară. Acum își trăiește cu bucurie o altă etapă din viață alături de soția lui - Flavia.

(w882) alex si fl

Ei sunt implicați foarte mult în proiectele pe care le au în derulare și nu ar mai pleca niciodată din România, de acasă, locul unde ei doi au avut puterea sa își depășească limitele!

(w882) alex si fl

***

Emisiunea există în grila de programe a TVR  încă din 2015 și a strâns de-a lungul timpului povești de viață pline de emoție, implicare și dăruire ale românilor care au avut curajul să trăiască în străinătate și, la un moment dat, să se întoarcă în România. Punem accentul pe modul în care acești români curajoși au făcut față provocărilor aduse în viața lor. De la adaptare la mentalități și culturi noi, la a învăța în scurtă vreme o limbă străină.

Provocările au continuat și la întoarcerea în țară. De cele mai multe ori, lucurile nu au mers de la sine, dar experiența de viață departe de țara în care s-au născut i-a ajutat pe cei mai mulți dintre aceștia să pună pe picioare afaceri de success, proiecte sociale și comunitare.

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR Internaţional duminica, de la ora 14:30, și online pe Youtube - Pagina Oficială TVR.

Realizator Gabriela Voinea

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3