loader
Foto

„Academia Română - Prezentul continuu”: despre premii și distincții

Vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Academia Română - Prezentul continuu” sâmbătă, 18 decembrie, ora 13.30.

 

Academia Română - Prezentul continuu

Academia Română organizează în luna decembrie a fiecărui an o ședință solemnă a Adunării Generale, în care se decernează premiile și distincțiile culturale.

Premiile Academiei Române se acordă oamenilor de știință și litere, artiștilor români din țară sau din străinătate pentru meritul de a fi contribuit prin activitatea și opera lor la dezvoltarea culturii și științei românești.

Domeniile avute în vedere sunt reprezentate în cadrul celor 14 secții științifice ale Academiei Române, și anume: literatură și filologie, istorie, matematică, fizică, chimie, științe tehnice, tehnologia informației, biologie, medicină, agronomie-silvicultură, sociologie, psihologie, filozofie, arhitectură, arte plastice, teatrale și muzicale.

15:00 Cântec şi poveste

*Studioul teritorial Timişoara

* Emisiunea prezintă personalităţi ale folclorului din regiune.Pe lângă dialogul cu gazda emisiunii sunt evocate în imagini de arhivă tradiţiile locului. O emisiune în care descoperim poveştile de dincolo de cântec şi unde muzica populară se cântă live.

Producător Felicia Stoian

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Timişoara

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

Moderator Adriana Pinti

Producător Daniela Constantin

Transmisiune directă

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3