loader
Foto

"ARTA LUMII" cu artista Ioana Tocoaie

Valentina Băințan v-a invitat să urmăriți, joi, 13 mai, ora 14.00, pe pagina de Facebook a TVR 3, un nou episod al proiectului " ARTA LUMII" din care ați putut afla povestea artistei Ioana Tocoaie, bursieră a Fundației Regale Margareta a României.

 

VALENTINA BĂINȚAN

ARTA LUMII este un proiect dedicat copiilor și tinerilor cu posibilități materiale reduse, dar cu rezultate excepționale în domeniile artistice, un concept de interviuri în care vom face cunoștință cu o serie de tineri inteligenți, talentați, mândri și fericiți să reprezinte România la competiții și evenimente naționale și internaționale dedicate artelor frumoase.

Partenerul acestui proiect este Fundația Regală Margareta a României, prin intermediul programului TINERE TALENTE. În anul 2008, Fundația Regală Margareta a României a creat un program național de burse (TINERE TALENTE) pentru a sprijini și promova tinerii artiști talentați care provin din familii modeste și care au nevoie de sprijin financiar pentru a-și atinge adevăratul potențial și a-și exprima talentul.

(w882) portret 2

DESPRE IOANA TOCOAIE

Ioana Tocoaie este masterandă a Universității de Artă și Design din Cluj Napoca, secția pictură. Născută în 1998 la Sibiu, Ioana s-a regăsit în frumoasa lume a picturii încă de la o vârstă fragedă. Pasionată de arta plastică, Ioana a realizat că pictura este o lume a creativității în care își poate da frâu liber imaginației și că poate crea frânturi de vise cu ajutorul pensulei și a culorilor.

În decursul anilor și-a focusat atenția pe evoluție și odată cu ea a obținut nenumărate premii sau burse ce i-au construit încrederea în propriile abilități, confirmându-i munca. Printre reușite se numără câștigarea locului I la Olimpiada Națională (timp de doi ani la rând), apoi a primit burse de studiu din partea Fundației Regale Margareta a României, dar și a Fundației Svasta. Ulterior a primit bursa de performanță și titlul de ”Magna cum Laude”, obținute în urma studiilor de licență.

(w882) expo Tocoa

Expozițiile sale de la Muzeul de Artă din Cluj, prezența în cadrul evenimentului “Diploma” sau expunerile de la Galeria Elite Art din București, au scos la lumina lumea fantastică creată în atelier.

Cele mai recente proiecte artistice se concentreză pe un amalgam de fragmente ce traversează întreaga dimensiune a pânzei. Toposurile spațiilor create sunt imperfecțiunile, deformările, joncțiunea, formele hibride și elemente a lumii formelor vizuale. Un joc de forțe, de lumini, stări, o poezie vizuală contaminată de o cromatică puternică.

“Am acordat o atenție disjuncției dintre elemente ale realității și anamorfoze, deformări. Lucrările mele sunt asamblate asemenea unui puzzle, un colaj de fragmente, tușe gestuale sau elemente recognoscibile  ce reprezintă un spectacol complex, o scenografie ca atare. Un spectacol pe care fiecare privitor îl consumă înainte de a-l descifra”. (Ioana Tocoaie)

(w882) expo 2 Toc

Așadar joi, 13 mai, de la ora 14.00, pe pagina de Facebook a TVR 3, vă invităm cu bucurie să o cunoașteți pe Ioana, să pătrundeți în lumea ei guvernată de culoare și să o descoperiți prin intermediul emoțiilor.

Vă așteptăm cu drag alături de noi!

***

ARTA LUMII, al cărei debut a avut loc în data de 8 aprilie, vine cu un concept inovativ de transmisii LIVE ONLINE, pe paginile de Facebook ale TVR, fiind un proiect dedicat exclusiv dezvoltării online a Televiziunii Române.

Astfel, pe pagina de Facebook a TVR3, LIVE, în fiecare joi de la ora 14.00, formatul va aduce în atenția publicului online o serie de  întâlniri inedite, cu unii dintre cei mai talentați tineri artiști ai momentului – artiști plastici, muzicieni, tineri pasionați de fotografie și actorie, aflați la început de drum -  în cadrul cărora toți cei invitați vor fi provocați la un dialog transparent și realist, adaptat vremurilor pe care le parcurgem în prezent.

***

Sursă foto: arhiva personală - Ioana Tocoaie

Producător și moderator: Valentina Băințan

18:00 Se întâmplă acum

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

Transmisiune directă

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

 

#tvr3