loader
Foto

"ARTA LUMII" cu chitaristul Ovidiu Pintilie

Al treilea invitat al proiectului ARTA LUMII este chitaristul Ovidiu Pintilie, bursier al Fundației Regale Margareta a României. V-am invitat să îl urmăriți pe pagina de Facebook a TVR3, joi, 22 aprilie, ora 14.00.

 

VALENTINA BĂINȚAN

ARTA LUMII este un proiect dedicat copiilor și tinerilor cu posibilități materiale reduse, dar cu rezultate excepționale în domeniile artistice, un concept de interviuri în care vom face cunoștință cu o serie de tineri inteligenți, talentați, mândri și fericiți să reprezinte România la competiții și evenimente naționale și internaționale dedicate artelor frumoase.

ARTA LUMII vine cu un concept inovativ de transmisii LIVE ONLINE, pe paginile de Facebook ale TVR, fiind un proiect dedicat exclusiv dezvoltării online a Televiziunii Române.

(w882) arta lumii

Astfel, pe pagina de Facebook a TVR3, LIVE, în fiecare joi de la ora 14.00, formatul va aduce în atenția publicului online o serie de  întâlniri inedite, cu unii dintre cei mai talentați tineri artiști ai momentului – artiști plastici, muzicieni, tineri pasionați de fotografie și actorie, aflați la început de drum -  în cadrul cărora toți cei invitați vor fi provocați la un dialog transparent și realist, adaptat vremurilor pe care le parcurgem în prezent.

Partenerul acestui proiect va fi Fundația Regală Margareta a României, prin intermediul programului TINERE TALENTE. În anul 2008, Fundația Regală Margareta a României a creat un program național de burse (TINERE TALENTE) pentru a sprijini și promova tinerii artiști talentați care provin din familii modeste și care au nevoie de sprijin financiar pentru a-și atinge adevăratul potențial și a-și exprima talentul.

(w882) ovidiu pin

Despre chitaristul OVIDIU PINTILIE

Ovidiu Pintilie are 24 de ani și studiază chitara în cadrul Universității Naționale de Muzică București sub îndrumarea mentorului său, Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu, profesor de chitară și compozitor.

Și-a început studiile de chitară la vârsta de 10 ani la Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra Neamț, talentul său făcându-se repede remarcat. A fost premiat la diferite concursuri și festivaluri, printre care se numără Premiul I la Concursul Internațional „George Georgescu” (Tulcea), Premiul I la Concursul Internațional „Miniatura Romantică” (Galați), mențiune în cadrul Festivalului Internațional de Chitară Transilvania (Cluj Napoca), Premiul al II-lea la Concursul de Chitară „Tinere Talente” (București), Premiul al III-lea la Festivalul de Chitară „Eduard Pamfil” (București), Premiul Special în cadrul Festivalului Internațional de Chitară de la Sinaia.

(w882) ovidiu pin

Datorită participării la diverse festivaluri de chitară, a reușit să ia cursuri de măiestrie cu renumiți profesori și interpreți de chitară clasică, precum Jeremy Jouve, Raphaella Smits, Marcin Dylla, Johannes Möller, Florian Larousse, Gabriel Bianco, Pablo Márquez și mulți alții.

Tânărul chitarist a susținut concerte la Ateneul Român alături de Orchestra Inginerilor „Petru Ghenghea”, în cadrul stagiunii UNMB „Noi dăm Tonul” alături de Orchestra „Concerto” sub bagheta dirijorului Bogdan Vodă.

***

Sursă foto: arhiva personală - Ovidiu Pintilie

Producător și moderator: Valentina Băințan

 

 

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3