loader
Foto

"ARTA LUMII" cu pianistul Antoniu Tiberiu Nagy

Invitatul proiectului "ARTA LUMII" de joi, 20 mai, ora 14.00, pe pagina de Facebook TVR3, a fost pianistul Antoniu Tiberiu Nagy, bursier al Fundației Regale Margareta a României.

 

VALENTINA BĂINȚAN

"ARTA LUMII" este un proiect dedicat copiilor și tinerilor cu posibilități materiale reduse, dar cu rezultate excepționale în domeniile artistice, un concept de interviuri în care vom face cunoștință cu o serie de tineri inteligenți, talentați, mândri și fericiți să reprezinte România la competiții și evenimente naționale și internaționale dedicate artelor frumoase.

Partenerul acestui proiect este Fundația Regală Margareta a României, prin intermediul programului TINERE TALENTE. În anul 2008, Fundația Regală Margareta a României a creat un program național de burse (TINERE TALENTE) pentru a sprijini și promova tinerii artiști talentați care provin din familii modeste și care au nevoie de sprijin financiar pentru a-și atinge adevăratul potențial și a-și exprima talentul.

(w882) tiberiu

DESPRE ANTONIU TIBERIU NAGY

Are 20 de ani și este student în anul al II-lea la Academia Națională de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, sub îndrumarea maestrului Daniel Goiți.

În paralel frecventează cursurile online din programul ,,Advanced Piano Performance” al Institutului de Pian Greenwich din New York, sub îndrumarea maestrului Stefano Miceli, iar din luna septembrie 2020, este și profesor la Centrul Educațional Armonix din Cluj-Napoca.

De-a lungul timpului a participat la cursurile de măiestrie ale titraților profesori Stefano Miceli și Dizhou Zhao, în cadrul Brindisi Piano Camp din Italia, Elizabeth Sombart, Viniciu Moroianu și Rado Judith.

Este laureat al mai multor concursuri naționale și internaționale din Italia, România, Franța și Statele Unite ale Americii, dintre care merită amintite următoarele competiții: premiul al II-lea la ''Concorso Nazionale Città di Venezia 2015'', premiul al II-lea ''Milano Pianotalents International Piano Competition 2015”, premiul al II-lea '' American Protege Music International Competition 2016'' în New York, premiul Sabin Dragoi ”Jeunesses Musicales Dinu Lipatti International Piano Competition” 2016.

(w882) Tiberiu 3

A participat la edițiile 2018 și 2020 ale Concursului Internațional ”George Enescu” din București și de asemenea a fost admis în prima rundă a Concursului Internațional Hamamatsu din Japonia, clasându-se printre primii 80, dintre cei 450 candidați din întreaga lume.

Tiberiu consideră că cele mai importante realizări artistice de până acum sunt recitalurile și concertele în săli importante precum Carnegie Hall (Weill Hall) din New York, Teatrul Gaetano Donizzetti din Bergamo, Act City Hamamatsu Concert Hall în Japonia, Teatrul Regina Maria din Oradea și Teatrul Odeon din București, alături de Orchestra Operei Comice pentru copii.

În anul 2019 a fost invitat de prestigioasa firmă ,,Kawai” să susțină un turneu de concerte în Hamamatsu, Japonia, iar în anul 2021 a obținut o bursă în cadrul programului de promovare Tinere Talente a Fundației Regale Margareta a României.

Așadar joi, 20 mai, de la ora 14.00, pe pagina de Facebook a TVR 3, vă invităm cu bucurie să îl cunoașteți pe Tiberiu, să pătrundeți în universul său muzical și să îl descoperiți prin intermediul emoțiilor.

Vă așteptăm cu drag alături de noi!

***

"ARTA LUMII", al cărei debut a avut loc în data de 8 aprilie, vine cu un concept inovativ de transmisii LIVE ONLINE, pe paginile de Facebook ale TVR, fiind un proiect dedicat exclusiv dezvoltării online a Televiziunii Române.

Astfel, pe pagina de Facebook a TVR3, LIVE, în fiecare joi de la ora 14.00, formatul va aduce în atenția publicului online o serie de  întâlniri inedite, cu unii dintre cei mai talentați tineri artiști ai momentului – artiști plastici, muzicieni, tineri pasionați de fotografie și actorie, aflați la început de drum - în cadrul cărora toți cei invitați vor fi provocați la un dialog transparent și realist, adaptat vremurilor pe care le parcurgem în prezent.

***

Sursă foto: arhiva personală - Antoniu Tiberiu Nagy

Producător și moderator: Valentina Băințan

16:55 Teleshopping-Publicitate

17:00 Telejurnal regional

* Studioul teritorial Timișoara

* Producator Marius Graţian Barbos

Transmisiune directă

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3