"ARTA LUMII" cu pianistul Antoniu Tiberiu Nagy
luni, 17 mai 2021
Invitatul proiectului "ARTA LUMII" de joi, 20 mai, ora 14.00, pe pagina de Facebook TVR3, a fost pianistul Antoniu Tiberiu Nagy, bursier al Fundației Regale Margareta a României.
tiberiu 2
Alte legături
VALENTINA BĂINȚAN

"ARTA LUMII" este un proiect dedicat copiilor și tinerilor cu posibilități materiale reduse, dar cu rezultate excepționale în domeniile artistice, un concept de interviuri în care vom face cunoștință cu o serie de tineri inteligenți, talentați, mândri și fericiți să reprezinte România la competiții și evenimente naționale și internaționale dedicate artelor frumoase.

Partenerul acestui proiect este Fundația Regală Margareta a României, prin intermediul programului TINERE TALENTE. În anul 2008, Fundația Regală Margareta a României a creat un program național de burse (TINERE TALENTE) pentru a sprijini și promova tinerii artiști talentați care provin din familii modeste și care au nevoie de sprijin financiar pentru a-și atinge adevăratul potențial și a-și exprima talentul.

(w640) tiberiu

DESPRE ANTONIU TIBERIU NAGY

Are 20 de ani și este student în anul al II-lea la Academia Națională de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, sub îndrumarea maestrului Daniel Goiți.

În paralel frecventează cursurile online din programul ,,Advanced Piano Performance” al Institutului de Pian Greenwich din New York, sub îndrumarea maestrului Stefano Miceli, iar din luna septembrie 2020, este și profesor la Centrul Educațional Armonix din Cluj-Napoca.

De-a lungul timpului a participat la cursurile de măiestrie ale titraților profesori Stefano Miceli și Dizhou Zhao, în cadrul Brindisi Piano Camp din Italia, Elizabeth Sombart, Viniciu Moroianu și Rado Judith.

Este laureat al mai multor concursuri naționale și internaționale din Italia, România, Franța și Statele Unite ale Americii, dintre care merită amintite următoarele competiții: premiul al II-lea la ''Concorso Nazionale Città di Venezia 2015'', premiul al II-lea ''Milano Pianotalents International Piano Competition 2015”, premiul al II-lea '' American Protege Music International Competition 2016'' în New York, premiul Sabin Dragoi ”Jeunesses Musicales Dinu Lipatti International Piano Competition” 2016.

(w640) Tiberiu 3

A participat la edițiile 2018 și 2020 ale Concursului Internațional ”George Enescu” din București și de asemenea a fost admis în prima rundă a Concursului Internațional Hamamatsu din Japonia, clasându-se printre primii 80, dintre cei 450 candidați din întreaga lume.

Tiberiu consideră că cele mai importante realizări artistice de până acum sunt recitalurile și concertele în săli importante precum Carnegie Hall (Weill Hall) din New York, Teatrul Gaetano Donizzetti din Bergamo, Act City Hamamatsu Concert Hall în Japonia, Teatrul Regina Maria din Oradea și Teatrul Odeon din București, alături de Orchestra Operei Comice pentru copii.

În anul 2019 a fost invitat de prestigioasa firmă ,,Kawai” să susțină un turneu de concerte în Hamamatsu, Japonia, iar în anul 2021 a obținut o bursă în cadrul programului de promovare Tinere Talente a Fundației Regale Margareta a României.

Așadar joi, 20 mai, de la ora 14.00, pe pagina de Facebook a TVR 3, vă invităm cu bucurie să îl cunoașteți pe Tiberiu, să pătrundeți în universul său muzical și să îl descoperiți prin intermediul emoțiilor.

Vă așteptăm cu drag alături de noi!

***

"ARTA LUMII", al cărei debut a avut loc în data de 8 aprilie, vine cu un concept inovativ de transmisii LIVE ONLINE, pe paginile de Facebook ale TVR, fiind un proiect dedicat exclusiv dezvoltării online a Televiziunii Române.

Astfel, pe pagina de Facebook a TVR3, LIVE, în fiecare joi de la ora 14.00, formatul va aduce în atenția publicului online o serie de  întâlniri inedite, cu unii dintre cei mai talentați tineri artiști ai momentului – artiști plastici, muzicieni, tineri pasionați de fotografie și actorie, aflați la început de drum - în cadrul cărora toți cei invitați vor fi provocați la un dialog transparent și realist, adaptat vremurilor pe care le parcurgem în prezent.

***

Sursă foto: arhiva personală - Antoniu Tiberiu Nagy

Producător și moderator: Valentina Băințan

 • 15:00
  Cu cărţile pe faţă
  Film * * Studioul teritorial Craiova * Gala Premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, Hărman, 2022 Producător Mirela Giodea
 • 16:00
  Prim plan obiectiv
  * Studioul teritorial Craiova * TVR Craiova vă invită să urmăriţi o emisiune magazin cu informaţii, ştiri, evenimente şi rubrici de interes din domeniul culturii, ştiinţei, divertismentului, etc. În fiecare ediţie vă prezentăm două teme de actualitate şi invitaţi pe măsură.Moderator Simona Muşuroi Producător Anca Dindirică Transmisiune directă
 • 16:55
  Teleshopping-Publicitate
 • 17:00
  Telejurnal regional
  * Studioul teritorial Craiova * Producători: Ana Maria Ciocănescu, Paulina Bădîrci, Ion Mihai Transmisiune directă
 • 17:30
  Reporter special
  *Studioul teritorial Cluj * Groapa de gunoi a oraşului Cluj-Napoca Invitat: Adrian Dohotaru, activist Moderator Sebesi Karen Producător Romeo Couţi
 • 18:00
  Telejurnal Moldova
  *Studioul Chişinău (simultan TVR Moldova) Prezentatori: Carina Muller, Vadim Cheptanaru Producători: Irina Bejenaru, Ruslan Grabari Translator mimico gestual Transmisiune directă ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 18:55
  Teleshopping-Publicitate
 • 19:00
  Cântec şi poveste
  (redifuzare)* Studioul teritorial Iaşi * Este licențiată în etnologie, antropologie culturală și folclor. Îşi propune să promoveze bunurile culturale din zona folclorică pe care o reprezintă. Are zeci de premii şi trofee, dar se mândreşte, mai ales, cu Premiul al II-lea în finala concursului „Vedeta Populară” organizat de TVR1 în 2018. Alături de TVR Iaşi a descoperit publicul din Chişinău şi pe cel din Cernăuţi. Raluca Radu este „ fata din Vaslui” care ne cucereşte cu energia, vorbele şi cântecele sale. Moderator Laura Lucescu Producător Carmen Olaru
 • 19:55
  Maşina timpului
  *Studioul teritorial Iaşi * Aniversări, comemorări, evenimente care au rămas în memoria colectivă au, pentru fiecare dintre noi, o semnificație aparte. “ Mașina timpului ” vă prezintă detalii mai puțin cunoscute, anecdotice pe alocuri, dar și fragmente din marile opere muzicale, citate care au făcut istorie sau interpretări subiective ale unor fapte din trecut. Producător Daniel Trofin
 • 20:00
  Cap de afiş
  (redifuzare)*Studioul teritorial Craiova * Concert Analia Selis Producător Simona Muşuroi
 • 20:55
  FILLER
  * Studioul teritorial Cluj *Tablou Nicolae Grigorescu: PRIZONIERI TURCI Realizator Mihaiela Ilea
 • 21:00
  Cap de afiş
  (redifuzare)* Studioul teritorial Timişoara Producători: Miodrag Obradov, Roxana Morun
 • 21:55
  FILLER
  *Studioul teritorial Timişoara * Statuia Sf. Ioan Nepomuk
 • 22:00
  Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaților
  Producător Miruna Moraru
 • 23:55
  FILLER
  *Studioul teritorial Timişoara * Statuia Sf. Ioan Nepomuk
 • 00:00
  Cu cărţile pe faţă
  * Studioul teritorial Craiova * Producător Mirela Giodea
 • 01:00
  Cap de afiş
  * Studioul teritorial Timişoara
 • 01:55
  Maşina timpului
  *Studioul teritorial Iaşi * Aniversări, comemorări, evenimente care au rămas în memoria colectivă au, pentru fiecare dintre noi, o semnificație aparte. “ Mașina timpului ” vă prezintă detalii mai puțin cunoscute, anecdotice pe alocuri, dar și fragmente din marile opere muzicale, citate care au făcut istorie sau interpretări subiective ale unor fapte din trecut. Producător Daniel Trofin
 • 02:00
  Revizie tehnică