"ARTA LUMII" cu pianistul Daniel Dumitrașcu
luni, 24 mai 2021
Bursier al Fundației Regale Margareta a României, invitatul proiectului " ARTA LUMII" de joi, 27 mai, ora 14.00, pe pagina de Facebook TVR 3, a fost pianistul Daniel Dumitrașcu.
daniel dumitrascu 2
Alte legături
VALENTINA BĂINȚAN

ARTA LUMII este un proiect dedicat copiilor și tinerilor cu posibilități materiale reduse, dar cu rezultate excepționale în domeniile artistice, un concept de interviuri în care vom face cunoștință cu o serie de tineri inteligenți, talentați, mândri și fericiți să reprezinte România la competiții și evenimente naționale și internaționale dedicate artelor frumoase.

Partenerul acestui proiect este Fundația Regală Margareta a României, prin intermediul programului TINERE TALENTE. În anul 2008, Fundația Regală Margareta a României a creat un program național de burse (TINERE TALENTE) pentru a sprijini și promova tinerii artiști talentați care provin din familii modeste și care au nevoie de sprijin financiar pentru a-și atinge adevăratul potențial și a-și exprima talentul.

(w640) daniel dum

DESPRE DANIEL DUMITRAȘCU

Daniel Dumitrașcu este student în anul I la Universtatea Națională de Muzică din București, unde studiază pianul la clasa maestrului Viniciu Moroianu, și dirijat orchestră la clasa maestrului Tiberiu Soare.

A început studiul pianului de la vârsta de 6 ani, având rezultate remarcabile încă din primii ani de studiu, beneficiind de îndrumarea atentă a profesorilor Natalia Mocănescu Coloros și Cristian Duca.

A participat la concursuri internaționale în Franța, în 2009, unde a obținut premiul I - categoria Debutant - Concours International Musical de France, iar în 2012 - Premiul Special al Juriului - Concours International Grand Music Interprets Paris, dar și la multe alte concursuri de specialitate din România: Festivalul “Johann Sebastian Bach” din Cluj Napoca, Concursul Național “Piano Art”, Concursul Național de Interpretare “Margareta Sterian”, Concursul Internațional de interpretare “George Georgescu”.

La vârsta de 16 ani debutează ca solist cu orchestra, interpretând prima parte a Concertului nr.2 în Fa Major de Dmitri Șostakovici, alături de Orchestra Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești, sub bagheta dirijorului Alexandru Ganea, pentru ca un an mai târziu să revină pe scena filarmonicii ploieștene interpretând prima parte a Concertului în LA minor de Robert Schumann, sub bagheta maestrului Tiberiu Soare.

(w640) daniel dum

Daniel a susținut recitaluri atât ca pianist solo cât si în ansambluri camerale, aprofundând cu nesaț repertoriul muzicii de cameră pe care o consideră arta interpretativă a viitorului.

De asemenea, a avut de-a lungul anilor prilejul de a întâlni și de a lucra cu pianiști celebri si recunoscuți la nivel internațional: Lea Yoana Adam-președinte al Academie Des Artistes Musiciens (Franta), Josu De Solaun-câștigător al Marelui premiu al Concursului Internațional “George Enescu” ediția 2014, Boldizsár Csiky-pianist si compozitor, doctor în muzică, profesor de pian la Academia de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, sau Viniciu Moroianu – pianist și profesor de pian la Universitatea Națională de Muzică din București.

Așadar joi, 27 mai, de la ora 14.00 vă invităm cu bucurie să îl cunoașteți pe Daniel, să pătrundeți în universul său muzical și să îl descoperiți prin intermediul emoțiilor, pe pagina de Facebook a TVR 3.

Vă așteptăm cu drag alături de noi!

***

ARTA LUMII, al cărei debut a avut loc în data de 8 aprilie, vine cu un concept inovativ de transmisii LIVE ONLINE, pe paginile de Facebook ale TVR, fiind un proiect dedicat exclusiv dezvoltării online a Televiziunii Române.

Astfel, pe pagina de Facebook a TVR3, LIVE, în fiecare joi, de la ora 14.00, formatul va aduce în atenția publicului online o serie de  întâlniri inedite, cu unii dintre cei mai talentați tineri artiști ai momentului – artiști plastici, muzicieni, tineri pasionați de fotografie și actorie, aflați la început de drum -  în cadrul cărora toți cei invitați vor fi provocați la un dialog transparent și realist, adaptat vremurilor pe care le parcurgem în prezent.

***

Sursă foto: arhiva personală - Daniel Dumitrașcu

Producător și moderator: Valentina Băințan

 • 16:55
  Teleshopping-Publicitate
 • 17:00
  Telejurnal regional
  * Studioul teritorial Craiova * Producători: Ana Maria Ciocănescu, Paulina Bădîrci, Ion Mihai Transmisiune directă
 • 17:30
  Reporter special
  *Studioul teritorial Cluj * Groapa de gunoi a oraşului Cluj-Napoca Invitat: Adrian Dohotaru, activist Moderator Sebesi Karen Producător Romeo Couţi
 • 18:00
  Telejurnal Moldova
  *Studioul Chişinău (simultan TVR Moldova) Prezentatori: Carina Muller, Vadim Cheptanaru Producători: Irina Bejenaru, Ruslan Grabari Translator mimico gestual Transmisiune directă ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 18:55
  Teleshopping-Publicitate
 • 19:00
  Cântec şi poveste
  (redifuzare)* Studioul teritorial Iaşi * Este licențiată în etnologie, antropologie culturală și folclor. Îşi propune să promoveze bunurile culturale din zona folclorică pe care o reprezintă. Are zeci de premii şi trofee, dar se mândreşte, mai ales, cu Premiul al II-lea în finala concursului „Vedeta Populară” organizat de TVR1 în 2018. Alături de TVR Iaşi a descoperit publicul din Chişinău şi pe cel din Cernăuţi. Raluca Radu este „ fata din Vaslui” care ne cucereşte cu energia, vorbele şi cântecele sale. Moderator Laura Lucescu Producător Carmen Olaru
 • 19:55
  Maşina timpului
  *Studioul teritorial Iaşi * Aniversări, comemorări, evenimente care au rămas în memoria colectivă au, pentru fiecare dintre noi, o semnificație aparte. “ Mașina timpului ” vă prezintă detalii mai puțin cunoscute, anecdotice pe alocuri, dar și fragmente din marile opere muzicale, citate care au făcut istorie sau interpretări subiective ale unor fapte din trecut. Producător Daniel Trofin
 • 20:00
  Cap de afiş
  (redifuzare)*Studioul teritorial Craiova * Concert Analia Selis Producător Simona Muşuroi
 • 20:55
  FILLER
  * Studioul teritorial Cluj *Tablou Nicolae Grigorescu: PRIZONIERI TURCI Realizator Mihaiela Ilea
 • 21:00
  Cap de afiş
  (redifuzare)* Studioul teritorial Timişoara Producători: Miodrag Obradov, Roxana Morun
 • 21:55
  FILLER
  *Studioul teritorial Timişoara * Statuia Sf. Ioan Nepomuk
 • 22:00
  Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaților
  Producător Miruna Moraru
 • 23:55
  FILLER
  *Studioul teritorial Timişoara * Statuia Sf. Ioan Nepomuk
 • 00:00
  Cu cărţile pe faţă
  * Studioul teritorial Craiova * Producător Mirela Giodea
 • 01:00
  Cap de afiş
  * Studioul teritorial Timişoara
 • 01:55
  Maşina timpului
  *Studioul teritorial Iaşi * Aniversări, comemorări, evenimente care au rămas în memoria colectivă au, pentru fiecare dintre noi, o semnificație aparte. “ Mașina timpului ” vă prezintă detalii mai puțin cunoscute, anecdotice pe alocuri, dar și fragmente din marile opere muzicale, citate care au făcut istorie sau interpretări subiective ale unor fapte din trecut. Producător Daniel Trofin
 • 02:00
  Revizie tehnică