loader
Foto

"ARTA LUMII" cu violonista Ștefania Turcu

"ARTA LUMII" a adus-o în atenția dumneavoastră pe cea mai tânără invitată de până acum a emisiunii, violonista ȘTEFANIA TURCU, bursieră a Fundației Regale Margareta a României. Joi, 3 iunie, ora 14.00, pe pagina de Facebook TVR3!

 

VALENTINA BĂINȚAN

ARTA LUMII este un proiect dedicat copiilor și tinerilor cu posibilități materiale reduse, dar cu rezultate excepționale în domeniile artistice, un concept de interviuri în care vom face cunoștință cu o serie de tineri inteligenți, talentați, mândri și fericiți să reprezinte România la competiții și evenimente naționale și internaționale dedicate artelor frumoase.

Partenerul acestui proiect este Fundația Regală Margareta a României, prin intermediul programului TINERE TALENTE. În anul 2008, Fundația Regală Margareta a României a creat un program național de burse (TINERE TALENTE) pentru a sprijini și promova tinerii artiști talentați care provin din familii modeste și care au nevoie de sprijin financiar pentru a-și atinge adevăratul potențial și a-și exprima talentul.

(w882) stefania t

DESPRE ȘTEFANIA TURCU

Ștefania Turcu are 16 ani și este elevă la Colegiul Național „Dinu Lipatti”.

A descoperit atracția pentru vioară la vârsta de 7 ani, când o scânteie s-a transformat în pasiune și întregul decurs al existenței sale a gravitat în jurul viorii. Astfel, a început să studieze vioara la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași, unde a demonstrat prin ambiție și determinare - instruită în clasele primare de distinsul profesor Calistrat Catargiu și, în gimnaziu, de minunata profesoară Adriana Patraș Anania – că visul de a cânta pe marile scene trebuie atins cu orice preț. Astfel, Ștefania și-a pus la bătaie atributele cele mai importante: seriozitate, tenacitate, pasiune și multă multă muncă.

Debutează la vârsta de 11 ani, ca solistă, cu Orchestra simfonică „Regal D'Art”, sub bagheta dirijorului Marius Hristescu, în cadrul „Concertului extraordinar Eugen Doga”. Strălucirea evenimentului, luminile rampei și aplauzele publicului i-au confirmat încă o dată Ștefaniei că drumul destinului o poartă către cea mai frumoasă carieră muzicală.

În prezent studiază la Colegiul Național „Dinu Lipatti” din București, continuându-și evoluția sub îndrumarea distinsei profesoare Magdalena Ursu. Etapa liceului a condus-o către un nou nivel al performanței: câștigarea locului I la Concursul Internațional „Violin Doc” susținut în decembrie 2020, unde i s-a oferit și premiul special, având astfel oportunitatea de a învăța sun îndrumarea violonistei Cristina Ioana Goicea.

(w882) stefania t

Bursa programului „Tinere Talente” îi oferă posibilitatea de a participa la cursuri de măiestrie cu violoniști pe care îi admiră și la nivelul cărora aspiră să ajungă, și nu în ultimul rând, îi acordă sprijinul necesar pentru a concura la competiții internaționale.

Visul tinerei violoniste este să concerteze pe marile scene ale lumii, ca solistă, alături de dirijori și orchestre de prestigiu, pentru a readuce la viață aprecierea oamenilor pentru muzica clasică și pentru a duce mai departe menirea acestei distinse arte: decodificarea emoțiilor intense ascunse între liniile portativului.

Așadar, joi, 3 iunie, de la ora 14.00, vă invităm cu bucurie să o cunoașteți pe Ștefania, să pătrundeți în universul ei sonor și să o descoperiți prin intermediul celor mai pure emoții, urmărind pagina de Facebook a TVR 3.

Vă așteptăm cu drag alături de noi!

***

ARTA LUMII, al cărei debut a avut loc în data de 8 aprilie, vine cu un concept inovativ de transmisii LIVE ONLINE, pe paginile de Facebook ale TVR, fiind un proiect dedicat exclusiv dezvoltării online a Televiziunii Române.

Astfel, pe pagina de Facebook a TVR3, LIVE, în fiecare joi de la ora 14.00, formatul va aduce în atenția publicului online o serie de  întâlniri inedite, cu unii dintre cei mai talentați tineri artiști ai momentului – artiști plastici, muzicieni, tineri pasionați de fotografie și actorie, aflați la început de drum -  în cadrul cărora toți cei invitați vor fi provocați la un dialog transparent și realist, adaptat vremurilor pe care le parcurgem în prezent.

***

Sursă foto: arhiva personală - Ștefania Turcu

Producător și moderator: Valentina Băințan

15:00 Cântec şi poveste

*Studioul teritorial Cluj

*Este o poveste a lumii satului transilvănean exprimată în gânduri şi poveşti ale celor mai importante nume ale folclorului din zonă. Cântecul şi povestea se împletesc într-un autentic stil tradiţional.

*In memoriam Valeria Peter Predescu, 15 ani de la plecarea spre veșnicie

Prezentator Alexandru Pugna

Producător Radu Anghel

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

*Provocările antreprenorilor, invitat Cosmin Pop, antreprenor

Producător Andrada Gorog

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3