loader
Foto

Galerie foto

"Cântec și poveste" cu Ileana Domuța Mastan

"Cântecul sălăjean m-a însoțit în cele mai grele încercări ale vieții...”, a mărturisit cântăreața de muzică populară, Ileana Domuța Mastan, în ediția emisiunii "Cântec și poveste" de duminică, 6 iunie, ora 16.00, la TVR3.

 

Cântec și poveste

Artista populară cu glas duios, Ileana Domuța Mastan, și-a purtat cu mândrie și bucurie, vorba, cântecul și portul din frumoasa zonă a Sălajului, oriunde a călătorit în lume. S-a remarcat în rândul colegilor de scenă, prin discreție, simplitate și seriozitate. Este artistul care știe să iubească și să se dăruiască scenei.

(w882) domuta 2

Am reușit să fac din cântec prietenul cel mai apropiat sufletului meu. El, cântecul m-a însoțit în cele mai grele încercări ale vieții și pentru asta le aduc mulțumire străbunilor mei, creatori care au știut să așeze în cântec trăirile lor, pentru că iată, an de an sunt oameni care se regăsesc în vers și melodie, în mesajul transmis.

(w882) domuta 1

Viața mi-a oferit încercări la care nu mă așteptam, însă nu m-am lăsat răpusă, am cântat și am tot cântat, până când mi-am eliberat trupul și sufletul de durere.

(w882) domuta 4

Sunt fericită că astăzi la Cântec și poveste, emisiunea realizată de d-na Maria Tănase Marin, pot să împărtășesc împlinirea mea ca artist popular și că încă mai pot cânta în fața publicului.(Ileana Domuța Mastan)

(w882) tanase urs

Invitați:

Iulia Vătafu, Raluca Diaconu, Karla Ursu

(w882) iulia vata

Iulia Vătafu

(w882) raluca dia

Raluca Diaconu

(w882) domuta si

Karla Ursu și Ileana Domuța Mastan

***

Producător: Maria Tănase Marin

3:30 Din arhiva TVR (R)

*Best of

*Emisiunea "Din arhiva TVR" vă invită să vă bucurați de o serie de întâlniri memorabile cu oameni excepţionali, oameni care au lăsat ceva în urma lor, în teatru, în artă, în literatură, în muzică, în toate domeniile culturale.

Astfel, fiecare ediție a emisiunii vă aduce un strop de cultură, însă acel strop fără de care viaţa fiecăruia ar fi lipsită de substanţă. Şi nu în ultimul rând, cuprinde momente memorabile din Arhiva de Aur a Televiziunii Române, aceasta cutie cu amintiri unde timpul încetează să mai curgă.

Producător Irninis Miricioiu

(Reluare)

4:30 Transparenţe

*Studioul teritorial Cluj

*Emisiune săptămânală de larg interes cultural-civic, un talk-show cu personalități actuale ale Clujului, Transilvaniei și chiar naționale din sfera culturii. Emisiunea surprinde în mod salutar preocupările actuale ale talentelor din societatea noastră, dă o imagine vie, directă celor mai afirmate energii din domeniul cultural sub forma unor dialoguri amicale, accesibile şi...neconvenţionale.Din însumarea unui set mai amplu de asemenea interviuri-dezbatere se conturează în chip oportun imaginea în plină dinamică nu doar a Clujului de azi, nici măcar numai a Transilvaniei ori a României, ci de-a dreptul a unei părți de Europă în plină emergență, căutându-şi căile către reprezentativitate şi reliefare acasă şi în universalitate.

Realizator Ovidiu Pecican

Producător Laura Paşca

 
 La Drânceni

La Drânceni

publicat: vineri, 06 septembrie 2024

În apropiere de Prut, în județul Vaslui, Ansamblul „Plaiurile Prutului” din Drânceni păstrează folclorul autentic și duce mai departe tradițiile ...

Violoncelul, dragostea mea

Violoncelul, dragostea mea

publicat: joi, 05 septembrie 2024

Vă invităm să aflați de ce muzica e uneori frumusețe și întotdeauna transpirație. Veți putea ști aproape totul despre cel mai mare și cel mai ...

Turist în Munții Vrancei

Turist în Munții Vrancei

publicat: miercuri, 04 septembrie 2024

Un loc mirific, cu peisaje fermecătoare și oameni care păstrează tradiții străvechi. În satul de vacanță din comuna Năruja vizităm un centru de ...

 

#tvr3