loader
Foto

"Cântec și poveste" cu Nicolae Rotaru

Duminică, 10 aprilie, de la ora 16.00, la TVR 3, ați putut urmări o nouă ediție "Cântec și poveste".

 

Mircea Neacşa
Cântec și poveste

Bucuria cântecului / Încântarea sufletului cu Nicolae Rotaru, Partea a II – a

Foaie verde măgheran
Grâușor din Bărăgan
Te apleci în vânt ușor
Și-mi aprinzi în suflet dor...

O poveste impresionantă de viață, o carieră artistică construită cu multă trudă și dăruire, o voce care a pătruns în sufletele publicului larg, aceasta este cartea de vizită a marelui cântăreț Nicolae Rotaru, cel care ne-a deschis poarta sufletului și ne-a mărturisit că nimeni nu știe ce a fost în sufletul său și că viața i-a oferit încă o șansă, și din asta a învățat să se bucure de tot și de toate.

(w882)

”Am dedicat emblematicului interpret al folcorului din Câmpia Română, Nicolae Rotaru, această serie de emisiuni, în care am depănat, împreună cu Domnia sa şi cu Dl. Prof. Dr. Cristian Obrejan, amintiri, întâmplări, mărturii, în semn de profundă preţuire faţă de dragostea cu care Nicolae Rotaru îşi cântă oamenii, locurile, traiul şi plaiul Bărărganului său drag.

Preţuire faţă de dorinţa sa de a creşte şi a forma noi generaţii de interpreţi, cărora să le predea nobila ştafetă a cultivării şi împărtăşirii către oameni a folclorului românesc din acestă parte de ţară, sub semnul frumosului său crez – bucuria cântecului, încântarea sufletului.

Nicolae Rotaru –un artist înzestrat, un creator prolific, un om de mare caracter, un învingător în faţa greutăţilor vieţii. Un reper!”Mircea Neacșa (jurnalist Senior)

Invitat special : prof. Dr Cristian Obrejan

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

Invitați: Maria Ciobanu, Nicoleta Radinciuc, Ansamblul Folcloric "Doina Baraganului"

(w882)

Prezintă: Mircea Neacșa
Realizator și producător: dr. Maria Tănase Marin

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

 

#tvr3