loader
Foto

„Cap de afiș” pe ritmuri muzicale, în atmosferă de sărbătoare

Miercuri, 29 decembrie, ora 20.00 - o nouă ediție a emisiunii „Cap de afiș” la TVR 3!

 

Cap de Afiş

Ediție specială a emisiunii „Cap de afiș” -  duminică, 26 decembrie, ora 21:40

Concert coral de Crăciun - Corul Mixt al Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș

(w882) coral 4

Dirijor: Sikó Szidónia

În program: colinde din muzica mai multor popoare din creația compozitorilor: G. F. Händel, J. S. Bach, Timotei Popovici, Valentin Teodorian, Constantin Drăgușin, Tiberiu Brediceanu, Daquin/Lisznyai, Gustav Biener, Adolphe Adam, Irving Berlin, Victor Johnson, M. Carey - W. Afanasieff, Lloyd Larson

(w882) coral 2

Pentru Corul Mixt al Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş, anul 2021 este unul aniversar: în urmă cu 65 de ani a fost înființat în cadrul Ansamblului de Stat de Cântece şi jocuri. Din 1970 ansamblul coral aparţine Filarmonicii de Stat, iar timp de 30 de ani a fost condus de regretatul dirijor Vasile Cazan, fost manager al Instituției.

(w882) coral 5

În concertul coral de Crăciun, Corul Filarmonicii este acompaniat la pian de Maria Antonia Someșan, una dintre cele mai vechi artiste lirice ale corului compus din 42 de membri.

***

Ineffable Symphonic Jazz cu Orchestra Filarmonicii de Stat Tg. Mureș (prima parte) - miercuri, 29 decembrie, ora 20.00

Dirijor: Remus Grama

(w882) 1

Pentru prima oară pe scena Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș, formația „Ineffable” a fost prezentă într-un concert de jazz simfonic. Instituția muzicală a dorit ca prin această colaborare să reîmprospăteze programul stagiunii 2021 - 2022.

(w882) 2

Trupa „Ineffable” a apărut în 2016, la început fiind un trio format din elevi ai Liceului de Artă din Miercurea Ciuc. După câteva concerte locale și participarea în cadrul Festivalului de Jazz din Miercurea Ciuc, au urmat mai multe concerte și concursuri internaționale de jazz, precum Sibiu Jazz Competition şi Laureate World-Jazz Competiton (Ungaria), unde au fost finalişti. Cea mai recentă realizare este intrarea în finala concursului de tinere talente de jazz COMBO, cel mai important concurs de gen din Ungaria.

(w882) 3

În ianuarie 2019 trupa (Regián Réka Kata – voce, flaut; Lukács Márton-Örs – clape; Szereceán Tihamér – chitara bas; Szereceán Osszián – tobe) a înregistrat albumul de debut cu compoziții proprii denumită NEON, care a fost lansat pe 31 martie online. În ianuarie și februarie 2020 au avut două concerte de notorietate: la Budapest Jazz Club împreună cu renumitul trompetist Barabás Lőrinc și clubul A38.

(w882) ineffable

Din cauza pandemiei, restul concertelor planificate au fost amânate, dar trupa și-a continuat munca, reușind să facă 3 videoclipuri pe parcursul anului. Renumitul Bill Laurance (Snarky Puppy) a acceptat să realizeze un concert cu ei în Miercurea Ciuc, dar din păcate acest concert a fost reprogramat pentru aprilie 2022, din cauza pandemiei.

(w882) ineffable

În luna mai 2021 a lansat al doilea album numit NEW DIMENSION. În luna iulie ei au fost clasați pe locul 2 din 140 de producții la competiție Fülesbagoly din Budapesta.

(w882) ineffable

În concertul de la Târgu Mureș, trupa „Ineffable” a cântat piese de pe cele două albume 100% originale. În stilul lor regăsim influențe de R&B, neo-funk, neo-soul, jazzfunk, new gospel şi pop-jazz.

(w882) afis

***

Producător: Petronela Moraru

 

 

13:05 Schiţe urbane

(redifuzare)* Studioul teritorial Tg.Mureş

*Emisiunea prezintă săptămânal, secvențe din cultura urbană a spațiului transilvănean.

* Festival Studio

Producător Angela Precup

13:30 Picătura de cultură

* Studioul teritorial Tg.Mureş *Pentru o minte sănătoasă, consumaţi cel puţin o picătură de cultură pe săptămână!

* Teatru în limba română, de 60 de ani la „Ariel”

Producător Petronela Moraru

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3