loader
Foto

Serialul pentru copii „Cireşarii" însoțește vacanța la TVR 3

Vara aceasta este plină de aventuri pentru copii şi adolescenţi. Începând cu 3 iulie, de luni până vineri, de la ora 10:00, la TVR 3 și TVR+, îndrăgitul serial „Cireşarii” ne poartă în perioada plină de distracţie şi neprevăzut a copilăriei.

 

Producţie a anului 1972, în regia lui Andrei Blaier, scenariul se bazează pe seria de romane omonime de Constantin Chiriță, primele două volume ale ciclului „Cireşarii” – „Cavalerii florii de cireş” şi „Castelul fetei în alb” – şi are zece episoade. Cărţile se numără printre cel mai bine vândute, după „Toate pânzele sus”, a lui Radu Tudoran, din perioada comunistă.

(w500)

Cine nu-şi aduce aminte de adolescenţii de pe Strada Cireşului, Victor, Ionel, Dan, Maria, Ursu, Tic şi Lucia, care au oferit atâtor tineri model de prietenie şi spirit de echipă?! Ei sunt “Cireşarii”, gata să pornească în aventuri pline de miez, prietenie adevărată, un arsenal minimal format dintr-un rucsac, o lanternă, o barcă de cauciuc, prietenie şi încredere – pe toate acestea le veţi (re)descoperi într-o poveste ce a făcut din milioane de copii, cireşari.

(w882)

Cu această ocazie îi veţi revedea şi pe unii dintre cei mai îndrăgiţi actori ai cinematografiei române: Alexandru Boros, Mihai Gingirov, Carmen Gentimir, Radu Florin, Irina Bărbat, Gabriel Kiritescu, Armand Olvedi, Marcel Anghelescu, Cornel Coman, Andrei Codarcea, Dorin Varga, Traian Dănceanu, Matei Gheorghiu, Ion Niciu, Victoria Mierlescu, Ileana Stana Ionescu. Acum, vă puteţi da din nou întâlnire cu simpaticii copii de pe strada Cireşului la TVR 3, care redifuzează acest serial începând cu 3 iulie, de luni până vineri, de la ora 10:00.

(w882)

Cele zece episoade ale serialului:

Expediţia în pericol;

Prizonieri în Peştera Neagră;

Semnale enigmatice;

Cireşarii în acţiune;

Un meci de box;

Mesajul;

Cetatea vulturilor;

Taina Logofătului Zogreanu;

Labirintul;

Castelul fetei în alb.

 

19:00 Educatie 9

* Studioul teritorial Craiova

* Theodor Victor Damureanu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național “Elena-Cuza” din Craiova vine în prima parte a emisiunii Educatie 9, să ne vorbească despre ce înseamnă un concurs de dezbatere și cum ajută aceste dezbateri la formarea și șlefuirea personalității unui elev. 250 de ani de învățământ, tradiție și spiritualitate, la Școala Obedeanu din Craiova. Lansarea cărții prof. univ. Dinulescu va reprezenta subiectul celei de-a doua părți a emisiunii noastre.

Producător și moderator: Loredana Berneanu

Transmisiune directă

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
“Memoria locului”: Clădirea Palace din Craiova | VIDEO

Un reper arhitectural al Craiovei, clădirea Palace, care adăpostește în prezent administrația locală a Primăriei orașului, a fost construită la ...

“Satul meu”: Marginea, meșteșuguri la rang de artă

Marginea, județul Suceava. O localitate cu iz de oraș din Occident, cu gospodării dintre cele mai moderne și o comună în care oamenii așteaptă ...

Festivalul Valeria Peter Predescu - Invitații

Festivalul Valeria Peter Predescu - Invitații

publicat: joi, 24 aprilie 2025

Vineri, 25 aprilie, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție a îndrăgitei emisiuni “Cântec și poveste” cu selecțiuni de la cea de-a XIII-a ...

 

#tvr3