loader
Foto

Claudia Motea - teatrul și întoarcerea ACASĂ

Duminică, 14 noiembrie, începând cu ora 13.00, TVR3 a difuzat un nou episod din recentul sezon al emisiunii „A doua emigrare”.

 

A doua emigrare

Gabrilea Voinea, realizatoarea episodului din această săptămână, vă dezvăluie povestea Claudiei Motea.

(w882)

Povestea ei plină de dragoste pentru teatru, pentru scenă și pentru oameni.

În urmă cu mai mulți ani Claudia Motea a hotărât să rămână în New York. Ajunsese acolo cu fabulosul spectacol „Danaidele” pus în scenă de Silviu Purcărete. După ce colegii ei de scenă au plecat spre România, tânăra actriță și-a început drumul spre ceea ce gândea că va fi „visul ei american”. A pornit de la zero, cu mari sacrificii.

(w500)

Doi ani a stat departe de scena care, în trecut, o hrănea și-i dădea putere să treacă peste obstacole. Apoi a început să scrie piese de teatru și să le producă. Asta i-a dat posibilitatea să urce din nou pe scenă. Spectacolele ei au atras un număr însemnat de spectatori, dar și aprecierile specialiștilor americani și canadieni. Mai mult, și-a format și o trupă de teatru care îi dădea posibilitatea să se exprime așa cum simțea ea.

(w500)

După 15 ani trăiți dincolo de Oceanul Atlantic, Claudia Motea s-a întors acasă… „din iubire, pentru iubire”, cum îi place să spună. S-a întors acasă și și-a pus în slujba teatrului și a semenilor experiența ei de viață și acumulările profesionale dobândite în State Unite și în Canada.

(w500)

********

A doua emigrare există în grila de programe a TVR  încă din 2015 și a strâns de-a lungul timpului povești de viață pline de emoție, implicare și dăruire ale românilor care au avut curajul să trăiască în străinătate și, la un moment dat, să se întoarcă în România. Emisiunea pune accentul pe modul în care acești români curajoși au făcut față provocărilor aduse în viața lor de adaptarea la mentalități și culturi noi, la învățarea în scurtă vreme a unei limbi străine. Provocările au continuat și la întoarcerea în țară. De cele mai multe ori, lucrurile nu au mers de la sine, dar experiența de viață departe de țara în care s-au născut i-a ajutat pe cei mai mulți dintre românii întorși din străinătate să pună pe picioare afaceri de succes, proiecte sociale și comunitare, folosindu-se de experiența lor în străinătate.

15:00 Sport maxim

*Studioul teritorial Craiova

* Emisiunea « SPORT MAXIM » îşi propune să dezvăluie telespectatorilor performanţele sportive din regiunea Olteniei, şi totodată pe cei care, unii ştiuţi, alţii neştiuţi, au contribuit ca partea aceasta de ţară să fie una dintre cele mai bogate în rezultate de excepţie, pe plan regional, naţional şi internaţional. Nu întâmplător Oltenia a dat de-a lungul anilor performeri de nivel european sau mondial la majoritatea ramurilor sportive, iar Craiova este recunoscută pe plan naţional drept locul în care fotbalul este a doua religie.

Producător , moderator Valentin Pribeanu

Transmisiune în regim de direct

16:00 Nutri Info

*Studioul teritorial Tg.Mures

*Producător Simona Boanta

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3