loader
Foto

Galerie foto

Cultura în prim-plan la TVR 3

Luni, 20 decembrie, ora 22.00, TVR 3 v-a invitat să urmăriți o nouă ediție a emisiunii CULT@rt, ce poate fi văzută și online, pe TVR+.

 

Cult@rt

Charles Gonzalès, actor și regizor francez, l-a adus pe Charles Baudelaire în rezervaţia de îngeri a lui Emil Brumaru.

Artistul a recitat din ambii scriitori, în cadrul unui proiect iniţiat de Institutul Francez din România la Iași, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române Iași.

(w882) cult 1

Şase reprezentaţii în patru zile, cu toate biletele vândute. Spectacolul „Baltagul”, o producţie a Ateneului Naţional din Iaşi, a atras imediat atenţia ieşenilor atât prin textul lui Mihail Sadoveanu, cât şi prin prezenţa actriţei Maia Morgenstern în rolul principal. Regia este semnată de Toma Hogea.

(w882) cult 4

Urmăriți în a doua parte a ediției un interviu cu Liviu Dospinescu, profesor în studii teatrale la Universitatea Laval din Canada. Acesta a fost prezent la Iaşi în cadrul evenimentului „Săptămâna Dansului Contemporan”, organizat de Universitatea Naţională de Arte „George Enescu”.

(w882) cult 5

***

Realizator: Andreea Ştiliuc

10:00 Telescoala in limba maghiara

(redifuzare)*Studioul teritorial Cluj

*Producător Feketelaki Tibor

10:55 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: luni, 15 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Spectacol de referință duminică la TVR: „Chirița în provincie

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 21 aprilie, spectacolul „Chirița în provincie", de Vasile Alecsandri, pe TVR3, de la ora 20.00 ...

Primul muzeu literar împlinește 106 de ani | VIDEO

Pe 15 aprilie 1918 se înfiinţa primul muzeu literar din România. "Bojdeuca Ion Creanga" este un loc simbolic pentru oraşul Iaşi, dar şi pentru ...

 

#tvr3