loader

Dominic Samuel Fritz, neamţul pentru care Timişoara e „acasă”

Dominic este timișorean de suflet încă din 2003, când a lucrat timp de un an, ca voluntar al Federației Caritas, la o casă de copii din oraș.

 

Roxana Morun
Selfie

Dominic Samuel Fritz s-a născut în 1983 la Lörrach, Germania, într-o familie cu 8 copii. Activează de peste 10 ani în administrația publică germană, în domeniul diplomației și cooperării internaționale.

În prezent, lucrează ca șef de cabinet pentru fostul președinte al Germaniei, fostul director FMI și actualul înalt diplomat la ONU, Horst Köhler.

A studiat științe politice și administrative la Universitatea din Konstanz (Germania), ca bursier al prestigioasei Fundații Academice Naționale Germane, la Sciences Po Paris (Franța) și a obținut în 2009 un masterat în studii de post-conflict la Universitatea din York (Anglia). Pe lângă limba lui maternă, germana, Dominic vorbește fluent româna, engleza și franceza.

Dominic este timișorean de suflet încă din 2003, când a lucrat timp de un an, ca voluntar al Federației Caritas, la o casă de copii din oraș. În 2006, la un stagiu în cadrul Fundației Pentru Voi din Timișoara, a înființat primul program de mentoring pentru adulți cu dizabilități intelectuale din România.

Combinând dragostea sa pentru Timișoara și oamenii ei cu pasiunea pentru muzică, Dominic a fondat „Timișoara Gospel Project” și Asociația Culturala TGP, al cărei președinte este din 2012.

Cu un leadership entuziast, perseverent și incluziv, a reușit în postura de dirijor să uneasca de-a lungul anilor, prin cântec, sute de timișoreni din toate straturile sociale. Concertele eclectice TGP au strâns donații de mii de euro pentru Centrul de Îngrijire Paliativă Hospice din Timișoara.

În cadrul zecilor de concerte și în numeroase apariții în media locală, Dominic a vorbit despre Timișoara ca model de conviețuire a oamenilor diverși și despre necesitatea implicării fiecăruia pentru schimbare.

Pentru contribuţia sa la viaţa comunităţii a fost distins de către Primăria Municipiului Timişoara cu Diploma de Excelenţă în 2014. Lucrează la Berlin, dar din 2015 deține o a doua locuință în Timișoara.

Povestea lui de viaţă o aflaţi la SELFIE, duminică, 19 mai 2019, de la ora 8.30, la TVR 3.

(w882)

 

18:00 Se întâmplă acum

* În fiecare seară, de luni până vineri, la ora 18.00, românii devin, în mod real, reporteri, redactori, interlocutori şi gazde în casele lor pentru un program al televiziunii publice. Teme importante, în dezbaterea cărora vocea poporului este cea care contează cel mai mult. „Se întâmplă acum” este cu oameni şi pentru oameni.

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

Transmisiune directă

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
(P) Marele Muzeu Egiptean din Cairo se va deschide integral - se pregătește o inaugurare fastuoasă

După o serie lungă de amânări, inaugurarea oficială a Marelui Muzeu Egiptean din Cairo este programată pentru data de 3 iulie 2025. Proiectul ...

“Lumea de aproape”: Ceramica de Cucuteni

“Lumea de aproape”: Ceramica de Cucuteni

publicat: luni, 24 martie 2025

„Toate-s vechi și nouă toate”, spunea poetul Mihai Eminescu în „Glossă”. Nicoleta și Ion Mitroi, doi artiști plastici din județul Teleorman, au ...

Nimfele din apele vindecătoare de la Germisara

Nimfele din apele vindecătoare de la Germisara

publicat: vineri, 21 martie 2025

Cele opt plăcuțe din aur datând din epoca romană, descoperite la Germisara, sunt doar pretextul călătoriei noastre, pentru că însăși așezarea în ...

 

#tvr3