loader
Foto

Dominic Samuel Fritz, neamţul pentru care Timişoara e „acasă”

Dominic este timișorean de suflet încă din 2003, când a lucrat timp de un an, ca voluntar al Federației Caritas, la o casă de copii din oraș.

 

Roxana Morun
Selfie

Dominic Samuel Fritz s-a născut în 1983 la Lörrach, Germania, într-o familie cu 8 copii. Activează de peste 10 ani în administrația publică germană, în domeniul diplomației și cooperării internaționale.

În prezent, lucrează ca șef de cabinet pentru fostul președinte al Germaniei, fostul director FMI și actualul înalt diplomat la ONU, Horst Köhler.

A studiat științe politice și administrative la Universitatea din Konstanz (Germania), ca bursier al prestigioasei Fundații Academice Naționale Germane, la Sciences Po Paris (Franța) și a obținut în 2009 un masterat în studii de post-conflict la Universitatea din York (Anglia). Pe lângă limba lui maternă, germana, Dominic vorbește fluent româna, engleza și franceza.

Dominic este timișorean de suflet încă din 2003, când a lucrat timp de un an, ca voluntar al Federației Caritas, la o casă de copii din oraș. În 2006, la un stagiu în cadrul Fundației Pentru Voi din Timișoara, a înființat primul program de mentoring pentru adulți cu dizabilități intelectuale din România.

Combinând dragostea sa pentru Timișoara și oamenii ei cu pasiunea pentru muzică, Dominic a fondat „Timișoara Gospel Project” și Asociația Culturala TGP, al cărei președinte este din 2012.

Cu un leadership entuziast, perseverent și incluziv, a reușit în postura de dirijor să uneasca de-a lungul anilor, prin cântec, sute de timișoreni din toate straturile sociale. Concertele eclectice TGP au strâns donații de mii de euro pentru Centrul de Îngrijire Paliativă Hospice din Timișoara.

În cadrul zecilor de concerte și în numeroase apariții în media locală, Dominic a vorbit despre Timișoara ca model de conviețuire a oamenilor diverși și despre necesitatea implicării fiecăruia pentru schimbare.

Pentru contribuţia sa la viaţa comunităţii a fost distins de către Primăria Municipiului Timişoara cu Diploma de Excelenţă în 2014. Lucrează la Berlin, dar din 2015 deține o a doua locuință în Timișoara.

Povestea lui de viaţă o aflaţi la SELFIE, duminică, 19 mai 2019, de la ora 8.30, la TVR 3.

(w882)

 

20:00 La sfatul popular

* Ce a fost, ce este şi ce va fi „Sfatul popular” altceva decât un sfetnic pentru omul de rând, pentru aleşii omului de rând, şi pentru toţi aceia care, prin ceea ce fac, influenţează viaţa omului de rând. „La sfatul popular” vin, seară de seară, tineri şi bătrâni, preoţi şi dascăli, primari şi oameni de afaceri, să dezbată şi să caute soluţii.

Moderator Tudor Barbu

Producător Ştefan Stănescu

Transmisiune directă

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediţii, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, şi ilustrate vizual prin imagini de arhivă, fotografii vechi şi dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Hanurile uitate ale Bucureștiului

Hanurile uitate ale Bucureștiului

publicat: joi, 21 noiembrie 2024

Ce atmosferă, ce viață, ce opulență, cum se mai învârteau banii pe sub tejghele, cum beau de supărare cei ce-și pierdeau gologanii, cum își mai ...

Călător de meserie: Ciobănitul și luxul libertății

Călător de meserie: Ciobănitul și luxul libertății

publicat: miercuri, 20 noiembrie 2024

Marin a devenit cioban în copilărie, când mergea verile la bunici și mâna turmele de oi pe crestele munților Retezat. Ciobănia de munte și de ...

Nicolae Cioancă, invitat la „Cântec și Poveste

Nicolae Cioancă, invitat la „Cântec și Poveste"

publicat: marţi, 19 noiembrie 2024

Vineri, 22 Noiembrie 2024, la TVR 3, de la ora 15.00, vă invităm să cunoașteți povestea drumului în cântecul popular bârgăuan, a interpretului ...

 

#tvr3