loader
Foto

„Eroii nu au vârstă", la TVR 3

De luni până vineri, până marți, 29 august, de la ora 10:00, urmăriţi aventurile tinerei Andreea şi a prietenilor ei, în serialul care, în 1984, a făcut furori.

 

TVR 3 vă prezintă „Eroii nu au vârstă", un serial realizat de Televiziunea Română în anul 1984, o poveste din timpul evenimentelor din august 1944, cu un grup de tineri care sabotează mașina de război fascistă.

Filmul marchează debutul în cinematografie a doi adolescenţi care, în timp, s-au transformat în mari artişti. Este vorba despre Rodica Horobeţ care avea 14 ani când a interpretat rolul Andreei şi partenerul ei, Ştefan Bănică Jr. de numai de 17 ani, în rolul lui Guriţă.

Serialul are la bază romanul "Printesa din Şega" de Francisc Munteanu, Şega fiind un cartier al oraşului Arad. Acţiunea are în plan central o tiparniţă clandestină cu care comuniştii imprimã manifeste. Tânăra Andreea, zisă şi „prinţesa din Şega”, devine un membru de încerdere al echipei care se ocupă de această tipografie. Adversarii sunt nemţii şi autorităţile româneşti aservite regimului nazist - în primul rând poliţia. Colaboratorii Andreei sunt nu doar adulţii comunişti, ci şi tovarăşii ei de joacă.

Aşa cum declara Rodica Horobeţ într-unul din interviurile sale acordate presei: „Filmul a avut un impact puternic în acea perioadă. Anul 1984. S-a filmat de dimineaţă şi până seara, timp de un an. Nu-mi mai rămânea timp decât să mai merg la şcoală din când în când. Ţin minte că şi în realitate m-am amorezat de Bănică, pentru o scurtă perioadă, după care am devenit prieteni foarte buni”,

Eroii nu au vârstă – serial cu 12 episoade, producţie 1984
Regia: Mihai Constantinescu, Dan Mironescu
În distribuţie: Virgil Andriescu, Ionuţ Antonie, Cristina Deleanu, Gheorghe Dinică, Constantin Diplan, Rodica Horobeţ, Emil Hossu, Ștefan Bănică jr, Dana Dogaru.

 

18:00 Prim plan obiectiv

*Studioul teritorial Craiova

Emisiune de info-divertisment,cu invitați deosebiți, proiecte, dar și evenimente de interes din întreaga Oltenie: povești interesante cu și despre artiști, sfaturi pentru un stil de viață sănătos, olimpici, mentori și profesori de excepție, meșteri populari, tradiții și multă voie bună.

Moderator Simona Mușuroi

Producător Anca Dindirică

19:00 Educatie 9

* Studioul teritorial Craiova

* Theodor Victor Damureanu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național “Elena-Cuza” din Craiova vine în prima parte a emisiunii Educatie 9, să ne vorbească despre ce înseamnă un concurs de dezbatere și cum ajută aceste dezbateri la formarea și șlefuirea personalității unui elev. 250 de ani de învățământ, tradiție și spiritualitate, la Școala Obedeanu din Craiova. Lansarea cărții prof. univ. Dinulescu va reprezenta subiectul celei de-a doua părți a emisiunii noastre.

Producător și moderator: Loredana Berneanu

Transmisiune directă

 
“Memoria locului”: Clădirea Palace din Craiova | VIDEO

Un reper arhitectural al Craiovei, clădirea Palace, care adăpostește în prezent administrația locală a Primăriei orașului, a fost construită la ...

“Satul meu”: Marginea, meșteșuguri la rang de artă

Marginea, județul Suceava. O localitate cu iz de oraș din Occident, cu gospodării dintre cele mai moderne și o comună în care oamenii așteaptă ...

Festivalul Valeria Peter Predescu - Invitații

Festivalul Valeria Peter Predescu - Invitații

publicat: joi, 24 aprilie 2025

Vineri, 25 aprilie, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție a îndrăgitei emisiuni “Cântec și poveste” cu selecțiuni de la cea de-a XIII-a ...

 

#tvr3