loader
Foto

Georgel Nucă: Din suflet cântec dăruiesc, la „Cântec și poveste”

Sâmbătă, 13 august, de la ora 19.00, la TVR 3, revedem o ediție în care ne bucurăm de cântecul oltenesc și viața dincolo de cântec a lui Georgel Nucă.

 

Mircea Neacşa
Cântec și poveste

„Începuturile mele au fost unele grele, pentru că foarte multă lume știe că eu am pornit de jos. Am pornit din sânul unei familii sărace, iar bunica, pentru mine, a fost și mamă și tată, a fost omul care m-a crescut de la vârsta de 3 ani. Ea nu vedea, de peste 50 de ani, dar m-a ținut la pieptul dumneaei și a încercat să mă scalde în dragostea asta pentru cântecul popular. Bunica a fost cea care îmi dădea bani să-mi iau un covrig, sau abonament pe mașină pentru a merge la școală, din pensia dumneaei, avea o pensie de nevăzător, dar ea avea grijă ca mie să nu-mi lipsească prea multe. Cei drept când porneam prin țară, să merg la festivaluri, eram nevoit să merg cu ziua la muncă, să câștig un bănuț, nu pentru a plăti biletul la tren, pentru că mergeam cu „nașul”, dar aveam nevoie de  o eugenie, un biscuit, pentru a mă hrăni”.

(w500)

„Toate aceste greutăți pe mine m-au călit și  m-au făcut să fiu mai puternic, dacă eram de bani gata cu siguranță nu apreciam viața așa cum o apreciez acum. Am o casă a mea, și pentru asta îi mulțumesc Bunului Dumnezeu, este bine pentru mine că am un băiat, este bine că sunt alături de oameni prin meseria mea și prin cântecul pe care-l dăruiesc din tot sufletul. ” (Georgel Nucă)

(w882)

Georgel Nucă, renumit interpret de cântec popular din zona Olteniei, a cules de la bătrânii și lăutarii satelor, adevărate bijuterii muzicale, le-a trecut prin filtrul sufletului și apoi le-a dăruit publicului. A câștigat peste 100 de premii la Festivalurile – concurs de muzică populară din țară, iar împlinirea profesională se regăsește prin realizarea a două albume de cântece.

(w882)

Ediția din 19 iunie, dedicată lui Georgel Nucă și carierei lui artistice, are ca invitate două tinere interprete, Diana Nuțu din Brăila și Patricia Hamoș din Prahova.

(w882)

(w500)

Producător: dr. Maria Tănase Marin

12:50 Teleshopping-Publicitate

13:05 Cult@rt

*Studioul teritorial Timişoara

* Emisiunea CULT@rt aduce în faţa telespectatorilor personalităţi remarcabile din vestul ţării. Obiectivul nostru este acela ca, prin poveştile de viaţă şi prin realizările lor, aceşti oameni să inspire şi să devină posibile modele pentru telespectatori. Crezul nostru este că educaţia şi cultura reprezintă calea înspre o societate armonioasă şi decentă. De altfel, motto-ul emisiunii sintetizează fericit scopul acesteia: "În fond, cultura este sau ar trebui să fie o anumită formă de a iubi lumea şi de a spera." (Octavian Paler)

Invitata Adina Stefanescu-informatician

Producător Tania Tunas

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3