loader
Foto

Guzel Iahina, invitată în ediția de început de an la "Vizual"

În prima zi a lui 2022, de la ora 20.30, TVR3 vă aduce un interviu-eveniment cu Guzel Iahina, autoarea străină ale cărei cărți sunt cel mai bine vândute în România, realizat de Marius Constantinescu.

 

MARIUS CONSTANTINESCU
Vizual

Interviul este o exclusivitate pentru televiziunile românești, oferită nouă de Humanitas Fiction.

După ce a cucerit o lume întreagă cu ”Zuleiha deschide ochii”, romanul ei de debut, Guzel Iahina și-a confirmat nu doar renumele internațional, ci și valoarea de fabuloasă povestitoare cu al doilea volum, ”Copiii de pe Volga”.
În 2021, ”Trenul spre Samarkand” este o nouă incursiune în istoria modernă a statelor sovietice, una pe care Iahina o poleiește cu aer de basm și cu o cadență aproape filmică, una care nu te lasă nicio clipă să pierzi conexiunea cu narațiunea.
.
Născută la Kazan în 1976, Guzel Iahina este noul superstar al literaturii de origine rusă, care se așază lângă nume precum Ludmila Ulițkaia sau Evgheni Vodolazkin.
Cărțile ei sunt tururi de forță, experiențe sinestezice care documentează episoade obscure sau notorii ale istoriei, dar care dau seama, mai ales, despre reacțiile oamenilor în situații extreme. Cu un talent literar covârșitor, aproape amețitor, Guzel Iahina generează neo-basme moderne, în care cruzimea și neverosimilul trecutului sunt doar fâșii ale unei țesături mult mai ample, de o forță persuasivă frapantă.
.

9:00 Ziua buna de la Iasi

*Studioul teritorial Iaşi(simultan TVR Iasi)

*Unim romanii peste Prut

Moderatori Raluca Aftene & Laura Lucescu

Producător Gabriela Baiardi

Transmisiune directă

9:55 Teleshopping-Publicitate

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3