loader
Foto

În căutarea stării de ACASĂ | VIDEO

Duminică, 1 mai, începând cu ora 13.00, TVR3 a difuzat un alt episod din cel de-al XIII-lea sezon  al emisiunii ”A doua emigrare”.

 

A doua emigrare

În episodul difuzat pe 1 mai  vă spunem povestea de viață a doi tineri, ale căror destine au fost influențate, încă din copilărie, de plecarea părinților la muncă în străinătate. Doi tineri care au luat viața în piept de mici, care au schimbat reguli și tradiții croindu-și propria cale, păstrând în ei amintirea clipelor când părinții erau doar o voce de la celălalt capăt al firului sau poza lipită de hartă.

(w882) 4

Angela Alexi s-a născut în Parva, o localitate care se întinde pe munții spectaculoși din Țara Năsăudului. Din Parva a plecat la 16 ani spre Spania, la Roquetas de Mar.

(w882) 2

Ionuț Nati s-a născut în Năsăud, fiind băiatul așteptat după ce în familie se născuseră numai fete. Părinții lui Ionuț lucrau în Italia, la Roma.

(w882) 3

Doi tineri, acum adulți cu responsabilități, care au descoperit viața grea din străinătate încă de mici. Au trecut prin adolescență muncind cot la cot cu părinții lor, încercând să-și construiască propriile drumuri în viața. Au învățat spaniola, respectiv italiana din viața de zi cu zi, obligați să se facă înțeleși.

(w882) 6

Și după câțiva ani s-au întors. Angela și soțul ei și-au construit în vârf de munte la Parva, solarii precum cele din Spania și cultivă legume, acolo unde nimeni nu se gândise că va fi posibil.

(w882)

Ionuț își dezvoltă afaceri legate în HORECA folosindu-se din plin de pasiunea pentru gătit.

Viața celor doi tineri a însemnat drumuri, lacrimi, bucurie, împliniri și restartări de viață. Au avut alături familia și pe cei dragi și dorința de a se așeza undeva și de a trăi starea de Acasă.

 

Realizator și producător Aura Dobre

Emisiunea A doua emigrare poate fi urmărită și pe TVR Internațional (duminica de la 14.30) și pe Canalul Oficial Youtube TVR.

********

A doua emigrare există în grila de programe a TVR  încă din 2015 și a strâns de-a lungul timpului povești de viață pline de emoție, implicare și dăruire ale românilor care au avut curajul să trăiească în străinătate și, la un moment dat, să se întoarcă în România. Emisiunea pune accentul pe modul în care acești români curajoși au făcut față provocărilor aduse în viața lor de adaptarea la mentalități și culture noi, la învățarea în scurtă vreme a unei limbi străine. Provocările au continuat și la întoarcerea în țară. De cele mai multe ori, lucurile nu au mers de la sine, dar experiența de viață departe de țara în care s-au născut i-a ajutat pe cei mai mulți dintre românii întorși din străinătate să pună pe piciaore afaceri de success, proiecte sociale și comunitare, folsoindu-se de experiența lor în străinătate.

 

8:45 Lumină din lumină

*Celebrări greco-catolice

Transmisiune directă Blaj

9:55 Teleshopping-Publicitate

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

22 aprilie,

22 aprilie, "Ziua Pământului" | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ce-i dăruim planetei de ziua ei? Cum îndreptăm răul făcut prin poluare şi defrişări? Cum se măsoară calitatea aerului? Am căutat răspunsuri ...

 

#tvr3