loader
Foto

A început un nou sezon al emisiunii “A doua emigrare”

Povești spectaculoase ale românilor, care s-au întors din străinătate, au început la “A doua emigrare”, duminică, 27 septembrie, ora 13.00, la TVR3.

 

A doua emigrare

Atunci când revin în țară, după ani de emigrare, românii trebuie să se readapteze la realitatea autohtonă, după ce s-au obișnuit cu regulile unei alte societăți. Ce greutăţi au de trecut şi cu ce costuri reușesc să implementeze aici idei de afaceri din străinătate, aflați în fiecare duminică, la “A doua emigrare”.

(w882) flori1

ADRIAN CIUCUR vorbește  “afacereza”  în orice parte a lumii s-ar afla.

Totul a început pe Wall Street, epicentrul finanțelor mondiale. La New York  a trebuit să supraviețuiască în jungla financiară, în Hong Kong a excelat în investiții, la Londra și la Paris s-a ocupat de domeniul  bancar și de afaceri.

Confirmarea faptului că și în România există business-uri de nivel occidental a primit-o la una dintre conferințele susținute de Repatriot, o organizație care încurajează repatrierea românilor prin antreprenoriat și acționează ca o platformă de comunicare între oamenii de afaceri din țară și din diaspora.

(w882) portret

Adrian Ciucur s-a întors în țară și aplică aici tot ceea ce a învățat  în  America, Asia și Europa, la cel mai înalt nivel. Consideră că modelul de dezvoltare al unei afaceri este același în orice parte a lumii.

Îi place să spună că este “un finanţist în lumea florilor” și încercă să încurajeze producția autohtonă, deși recunoaște că importurile sunt mult mai profitabile și că majoritatea florilor de la noi vin din Olanda sau din America de Sud.

(w882) roxana

Emigrarea i-a conturat destinul și  Roxanei Mihai. A trăit peste 20 de ani în Italia. Nu a plecat în căutarea unui job, ci pentru a-și urma soțul, cetățean italian. Integrarea a presupus o adaptare la cerințele unei piețe a muncii diferite, într-o perioada de concurență acerbă.

(w882) desert

Chiar și după ani de zile, atunci când deja se simțea în Italia că acasă , depărtarea de cei rămași în țară îi lăsa un gol în suflet.

(w882) gelaterie

În vacanțele petrecute la părinți a descoperit că ii lipsea gustul înghețatei din Italia. Așa s-a născut ideea de a-și deschide în România o afacere de familie, o gelaterie artizanală. Întoarcerea a însemnat o readaptare, dar și lansarea unei afaceri de nișă pe o piață dominată de producători internaționali, mai ales că avea de luptat cu ideea că înghețata se consumă doar vara.

(w882) inghetata

A reușit însă, și, de 4 ani, împreună cu familia, a creat o comunitate a iubitorilor de înghețată.

***

Jurnalist: Iulia Popescu

Realizator: Monica Nicolescu

13:55 Teleshopping-Publicitate

14:00 Tableta de sănătate

*Studioul teritorial Iaşi

* Medici de diferite specialități vin în studioul TVR Iași cu cele mai bune indicații și recomandări, temele alese fiind întotdeauna de actualitate. În plus, în această emisiune promovăm reușitele medicale din zona Moldovei, un stil de viață echilibrat și importanța prevenției.

Adolescența, o întrebare fără răspuns?

Producător Claudia Dănăilă

 
Disbioza, ediție specială

Disbioza, ediție specială "NutriInfo"

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Disbioza, un cuvânt mic, dar cu impact uriaș în sănătatea noastră. Este momentul să îi acordăm atenția cuvenită. Nu rata ediția specială ...

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

 

#tvr3