loader
Foto

Memoria locului: Mănăstirea Clocociov

Pe 30 ianuarie de la ora 11.30, ați putut urmări la TVR 3 o ediție a emisiunii "Memoria locului", în care a fost prezentată povestea Mănăstirii Clocociov din județul Olt.

 

Memoria locului

Mănăstirea Clocociov se ridică mândră la marginea orașului Slatina și stă de strajă râului Olt de aproape cinci secole.

Documente vechi îl arată pe Mihai Viteazul ctitor principal al acestui așezământ monahal, dar o refacere importantă este făcută mai târziu, în timpul lui Matei Basarab, mare ctitor de lăcașuri sfinte.

(w882) Clocociov

Cu bucurie și mirare am descoperit acest loc minunat, orele petrecute aici ni s-au părut clipe, iar oamenii care au cinstit-o și ridicat-o au avut toți câte o poveste îngropată în zidurile groase din piatră.

***

TVR Craiova

Realizator: Simona Carauleanu

Cameraman: Ionuț Șerban

Editor imagine: Sorin Adam Mănăstirea

Producător: Simona Carauleanu

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: luni, 15 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Spectacol de referință duminică la TVR: „Chirița în provincie

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 21 aprilie, spectacolul „Chirița în provincie", de Vasile Alecsandri, pe TVR3, de la ora 20.00 ...

 

#tvr3