loader
Foto

Remix: Mike Godoroja şi conceptele sale | VIDEO

Sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 22.00, la TVR 3, Doru Ionescu vă invită să urmăriți o nouă ediție „Remix”.    

 

Remix

Urmele producătorului TVR Mihai Godoroja (plecat în 1996 din Calea Dorobanţilor 191, dar revenit pentru mai multe sezoane ale emisiunii „Unora le place”, împreună cu Florian Lungu) se văd şi astăzi, inclusiv în portofoliul emisiunilor „Remix”. Personal, am ucenicit la producţiile sale în 1995 („Fragil” mi-a rămas la suflet) şi am avut de învăţat televiziune pe pâine, de atunci datând şi prima incursiune personală în Arhiva Multimedia TVR.

(w882) 21

L-am urmărit impresionat de realizările sale, începând cu reinventarea grupului Iris (albumul „Lună plină”, DVD-ul „Iris Athenaeum” ş.m.a.), împreună cu Dorian Ciubuc şi Zone Records, şi continuând cu fondarea şi evoluţia propriei trupe Blue Spirit.
.
(w882) iiuu
.
De-a lungul anilor, ediţiile „Remix” au punctat câteva concerte semnificative ale grupului în care a polarizat instrumentişti rock de primă mână, din mai multe generaţii. Nu îndeajuns; am descoperit de curând că pe youtube există o înregistrare live cu Iuliu Merca!
.
(w882) 20
.
Începând cu proiectul „Balkanik Zeppelin” (filmat pentru o ediţie specială „Timpul chitarelor”), Mike a intrat într-o altă paradigmă personală – aceea a conceptelor. Intervievat în toamna 2021, după un senzaţional sezon on-line, muzicianul a conchis că acest fel de a gândi muzica sa a început încă de la discul „Capra vecinului”.
.
(w882)
.
Pentru mine, „Hippie cu diamante” (DVD, CD) rămâne una dintre marile sale realizări. Imediat după revenirea în ţară a lui Dan Andrei Aldea, am sprijinit - cum a putut fiecare dintre noi - repunerea în drepturi a celui plecat în pribegie în 1981. Mike a şi realizat cu Dan un videosingle impunător: „De vină e toamna”.
.
(w882)
.
Din păcate, în 18 ianuarie 2020 a intervenit tragicul episod al dispariţiei Muzicianului, în momentul în care acesta reedifica opera sa capitală „Zalmoxe”. Cu aceeaşi interfaţă Godoroja, pe lângă reînregistrarea unei versiuni definitive (adusă la zi, plecând de la colaborarea cu poetul Adrian Hoajă), se punea la cale un concert impresionant, cu un important sprijin din partea bateristului Sfinx, Mişu Cernea, la Arenele Romane.

Pe repede înainte, am însăilat o carte despre Dan Aldea, care ar fi trebuit urmată de un mare concert tribut la Brezoi (iulie 2020). Pandemia a oprit toate planurile lui Mike, pe moment. Emisiunea „Remix” a continuat recuperarea muzicii lui Dan, iar Mike a aşteptat (activ) primul moment prielnic să îl omagieze în felul său. Proiectul „Rockul carantinei” a readus pe tapet ideea unui tribut, deloc simplu având în vedere opera lăsată în urmă de Dan Andrei Aldea şi Sfinx.
.
(w882) brezoi
.
În această toamnă, Mike Godoroja & Blue Spirit au concertat la Teatrul Godot / palatul Bragadiru, cu invitaţi speciali Mişu Cernea, Mihai Pocorschi, Crina Mardare, Emanuel Gheorghe „Fisă”; o ocazie să repună în scenă două piese din repertoriul Sfinx: „Fiii soarelui” şi „Jocul aparenţelor”.
.
(w882) dumnezeu
.
Ediţia specială „Remix” este astfel motivată atât de conceptualizarea muzicii Mike Godoroja & Blue Spirit, cât şi de neuitarea lui Dan Andrei Aldea – Sfinxul rockului românesc - de către cei care i-au asistat trecerea în legendă. Iar restul nu e tăcere... nici pentru cel „Născut în România”, nici pentru „Călătorii printre nouri”.
.
(w882)

(w882)

Credite foto identificate: Blue Label, facebook, Mihaela Petre

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3