loader
Foto

Music (R)evolution cu Medeea Marinescu, la TVR 3

Invitata ediției din 14 noiembrie a fost Medeea Marinescu, una dintre privilegiatele teatrului românesc. De ce? Pentru că a copilărit pe platoul de filmare, printre mari actori ca Dem Rădulescu, Ştefan Iordache, Gheorghe Dinică sau Gina Patrichi.

 

MUSIC (R)EVOLUTION

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Deși a studiat pianul până la 18 ani, Medeea Marinescu a ales calea actoriei. A debutat la numai 3 ani în filmul “Iarna bobocilor” (1977) al regizorului Mircea Moldovan, dar a devenit bine cunoscută și recunoscută, după interpretarea rolului principal, Mirabela, din filmul fantezie “Maria Mirabela” (1981) al lui Ion Popescu Gopo și al Nataliei Bodiul.

Absolventă a Academiei de Teatru și Film București, la clasa profesorului Florin Zamfirescu, Medeea Marinescu a jucat în mai multe filme, iar în stagiunea 2009 – 2010 a Teatrului Național București a jucat în patru piese, dintre care amintim “Egoistul” de Jean Anouilh, o creație ce a făcut istorie în industria teatrală din România.

De-a lungul timpului, arta actoriei s-a intersectat și cu frumusețea muzicii, Medeea Marinescu fiind invitată în cadrul unor proiecte muzicale de anvergură alături de pianistul Dan Grigore sau minunata soprană Leontina Văduva.

La Music (R)evolution a venit pentru că este îndrăgostită de marea muzică, fie că vorbim de muzica clasică, ori de muzica pop, rock, blues sau jazz.

În cadrul emisiunii, telespectatorii vor putea descoperi un actor cu o gândire muzicală, un artist al cuvântului ce respiră însă prin intermediul muzicii, un om complex și complet, de o profunzime interioară cu totul aparte.

Pet Shop Boys și Johann Pachelbel, Lady Gaga si Vittorio Monti, Beyoncé și Franz Schubert sunt artiștii și compozitorii despre care Medeea Marinescu va povesti în cadrul emisiunii Music (R)evolution cu un suflu inedit, profund și ingenios.

***

Emisiunea “Music (R)evolution” a fost gândită în plan educativ, targetul acestui proiect fiind îndeosebi generația tânără, ce nu rezonează întotdeauna cu muzica clasică, scopul acestei emisiuni fiind acela de a-i atrage către acest teritoriu considerat elitist și greu de asimilat.

Fiecare ediție a emisiunii “Music (R)evolution” propune prezentarea unor fragmente muzicale arhicunoscute din muzica modernă, urmând ca acestea să aibă expus în oglindă corespondentul de inspirație din muzica clasică. Asocierea dintre cele două exemple muzicale va fi extrem de elocventă și explicită, astfel încât telespectatorul să descopere facil conexiunea dintre cele două compoziții.

Pentru a susține și menține interesul telespectatorului pentru acest tip de emisiune, toate fragmentele muzicale (din muzica modernă și muzica clasică) sunt exemplificate întâi în fața unor VIP-uri din peisajul muzical și artistic românesc.

Muzicianul Zoli Toth, violonistul Alexandru Tomescu, compozitorul Dan Dediu, dirijorul Tiberiu Soare, pianistul Josu de Solaun (câștigător al Concursului Internațional George Enescu), jurnalista Liana Stanciu, actrița Monica Davidescu, The Mono Jacks, Dan Iliescu (liderul formației Timpuri Noi), Daniel Rocca (liderul trupei FiRMA) actrița Medeea Marinescu, dar și personalități ale Televiziunii Române precum Cătălin Ștefănescu și Virgil Ianțu, sunt cei care au acceptat să devină personajele principale ale emisiunii, revelând conexiunile inedite dintre muzica pop/rock/blues/jazz și muzica clasică.

Foto: Teatrul Național din București

15:00 Cântec şi poveste

*Studioul teritorial Cluj

*Este o poveste a lumii satului transilvănean exprimată în gânduri şi poveşti ale celor mai importante nume ale folclorului din zonă. Cântecul şi povestea se împletesc într-un autentic stil tradiţional.

*Spectacolul „Traditii clujene, de Ziua Culturii Nationale”. Partea a 3-a.

Tezaurele Umane Vii din județul Cluj, în prim plan, de Ziua Culturii Naționale

Invitați de onoare: NICOLAE VĂDAN, lutierul din Râșca, SIMION DRÎNDA, căoaciul din Măguri, VIORICA TRIPON, țesătoarea din Negreni și ȚULI CAROL, zis Stângaciul din Mociu, coordonatorul Grupului instrumental „TRIO Zorile”.

Alături de ei au fost prezenți și câțiva dintre ucenicii lor: TUDOR CHECHEDI, ucenicul cărbunarului, de la Muntele Rece, MARIA GABRIAN și DENISA TRIPON, fiica și nepoata țesătoarei din Negreni și „Copiii Mociului”, care îl au ca instructor pe Țuli Carol.

Pe scenă au mai urcat și interpreții de muzică populară: MARIANA MORCAN, solistă, Orchestra Profesionistă „Cununa Transilvană, ANDREEA BOGDAN și LOREDANA GABRIAN.
Prezentator Alin Pop, redactor Radio Cluj
Producător Luminita Purdea Cotutiu

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

Producător Andrada Gorog

 
Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

Disbioza, ediție specială

Disbioza, ediție specială "NutriInfo"

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Disbioza, un cuvânt mic, dar cu impact uriaș în sănătatea noastră. Este momentul să îi acordăm atenția cuvenită. Nu rata ediția specială ...

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

 

#tvr3