MUSIC (R)EVOLUTION
MUSIC (R)EVOLUTION
Sâmbătă, ora 21:00

Este o emisiune constituită din 16 ediții. Subiectul - muzica clasică regăsită în compoziții pop, rock, jazz sau blues.

Fiecare ediție propune publicului o prezentare a unor fragmente muzicale arhicunoscute din muzica modernă, urmând ca acestea să aibă expus în oglindă corespondentul melodic din muzica clasică. Asocierea dintre cele două exemple muzicale va fi extrem de elocventă și explicită, astfel încât telespectatorul să descopere facil conexiunea dintre cele două compoziții.

Pentru a susține și menține interesul telespectatorului pentru acest tip de emisiune, toate fragmentele muzicale (din muzica modernă și muzica clasică) vor fi exemplificate întâi în fața unor personalități din peisajul muzical și artistic românesc, urmând a fi discutate și explicate împreună cu acestea.

“Music (R)evolution” a fost gândită în plan educativ, targetul acestui proiect fiind îndeosebi generația tânără, ce nu rezonează întotdeauna cu muzica clasică, scopul acestei emisiuni fiind acela de a-i atrage către acest teritoriu considerat elitist și greu de asimilat.

Fiecare ediție a emisiunii “Music (R)evolution” va propune prezentarea unor fragmente muzicale arhicunoscute din muzica modernă, urmând ca acestea să aibă expus în oglindă corespondentul de inspirație din muzica clasică. Asocierea dintre cele două exemple muzicale va fi extrem de elocventă și explicită, astfel încât telespectatorul să descopere facil conexiunea dintre cele două compoziții.

Pentru a susține și menține interesul telespectatorului pentru acest tip de emisiune, toate fragmentele muzicale (din muzica modernă și muzica clasică) vor fi exemplificate întâi în fața unor VIP-uri din peisajul muzical și artistic românesc.

Muzicianul Zoli Toth, violonistul Alexandru Tomescu, compozitorul Dan Dediu, dirijorul Tiberiu Soare, pianistul Josu de Solaun (câștigător al Concursului Internațional George Enescu), jurnalista Liana Stanciu, actrița Monica Davidescu, The Mono Jacks, Dan Iliescu (liderul formației Timpuri Noi), Daniel Rocca (liderul trupei FiRMA) actrița Medeea Marinescu, dar și personalități ale Televiziunii Române precum Cătălin Ștefănescu și Virgil Ianțu sunt cei care au acceptat să devină personajele principale ale emisiunii, revelând conexiunile inedite dintre muzica pop/rock/blues/jazz și muzica clasică.

Muzica clasică stă la baza apariției tuturor genurilor muzicale moderne. Este alfa și omega. Este începutul și sfârșitul. Și va fi mereu sursa de inspirație pentru toate tipurile de muzică ce se vor naște de acum încolo.

Producător: Valentina Băinţan

Music Revolution
Music Revolution
Music Revolution
Music Revolution
Music Revolution
Music Revolution
Arhiva articole
Povestea Corului MADRIGAL, la MUSIC (R)EVOLUTION
duminică, 13 decembrie 2020
Sâmbătă, 19 decembrie, de la ora 21:00, emisiunea Music (R)evolution v-a propus, la TVR 3 și online pe TVR+, o ediție specială despre Corul MADRIGAL.
Alexandru Tomescu și Josu de Solaun, invitați la MUSIC (R)EVOLUTION
sâmbătă, 12 decembrie 2020
Invitații ediției de sâmbătă, 12 decembrie, la TVR 3 și online pe TVR+, de la ora 21:00, sunt doi muzicieni care au reușit să facă din George Enescu un nume rostit cu admirație de publicul din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii.  
Mircea Neacșa, sâmbătă la MUSIC (R)EVOLUTION
sâmbătă, 28 noiembrie 2020
Invitatul ediției MUSIC (R)EVOLUTION de sâmbătă, 5 decembrie,  a fost omul de televiziune MIRCEA NEACȘA, una dintre vocile de marcă ale celei mai longevive emisiuni a Televiziunii Române: Teleenciclopedia. La TVR 3, de la ora 21.10.
Un îndrăgostit de lumea sunetelor, la MUSIC (R)EVOLUTION
joi, 19 noiembrie 2020
Sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 21.00, la TVR 3, Cătălin Ștefănescu dezvăluie cum profesorii de muzică și lumea sunetelor i-au schimbat destinul și percepția asupra vieții.
Virgil Ianțu la Music (R)evolution
luni, 16 noiembrie 2020
Invitatul ediției de sâmbătă, 21 noiembrie, a fost prezentatorul de televiziune și muzicianul Virgil Ianțu, pe TVR 3 și TVR+, la ora 21:00.
Music (R)evolution cu Medeea Marinescu, la TVR 3
luni, 09 noiembrie 2020
Invitata ediției din 14 noiembrie a fost Medeea Marinescu, una dintre privilegiatele teatrului românesc. De ce? Pentru că a copilărit pe platoul de filmare, printre mari actori ca Dem Rădulescu, Ştefan Iordache, Gheorghe Dinică sau Gina Patrichi.
Un muzician complex și versatil, la MUSIC (R)EVOLUTION
miercuri, 28 octombrie 2020
Invitatul ediției din 7 noiembrie a fost Daniel Rocca – solistul trupei de rock alternativ FiRMA –  un artist care a intrat în lumea muzicii prin intermediul unor proiecte gândite astfel încât cei care aud trupa FiRMA pentru prima dată să fie impresionați.
Compozitorul Dan Dediu face MUSIC (R)EVOLUTION
marţi, 20 octombrie 2020
În emisiunea MUSIC (R) EVOLUTION din 31 octombrie, Dan Dediu a povestit despre rock și jazz și cum au fost  ele influențate de compozițiile clasice. La TVR 3, de la ora 21:00.
MUSIC (R)EVOLUTION: Monica Davidescu militează pentru muzica clasică
miercuri, 14 octombrie 2020
Sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 21:00, la TVR 3 și online pe TVR+, v-am dat întâlnire cu Monica Davidescu la MUSIC (R)EVOLUTION.
The Mono Jacks, la MUSIC (R)EVOLUTION
miercuri, 30 septembrie 2020
Sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 21.00, invitaţii Valentinei Băinţan au fost Andrei Zamfir şi Doru Trăscău, într-o discuţie despre "rădăcinile" rock-ului alternativ în muzica clasică.
Liana Stanciu:
joi, 24 septembrie 2020
Ați aflat, la TVR 3, sâmbătă, 26 septembrie, de la ora 21:00, la MUSIC (R)EVOLUTION, cum vede cunoscuta jurnalistă legătura dintre diversele genuri muzicale.
MUSIC (R)EVOLUTION, la TVR 3 | VIDEO
duminică, 20 septembrie 2020
În fiecare sâmbătă, de la ora 21.00, Valentina Băinţan vă invită să urmăriţi emisiunea sa în care, pentru prima dată, descoperim muzica clasică în celebre compoziții muzicale pop, rock, jazz sau blues.
 • 07:55
  Maşina timpului
  *Studioul teritorial Iaşi Producător Dan Trofin
 • 08:00
  Matinalii
  (II)(simultan TVR Moldova) Prezentatori Anatol Guzic, Sandu Scobiola Producător Nicoleta Toacă Transmisiune directă
 • 08:55
  Teleshopping-Publicitate
 • 09:00
  Matinalii
  (III)(simultan TVR Moldova) Prezentatori Anatol Guzic, Sandu Scobiola Producător Nicoleta Toacă Transmisiune directă
 • 09:55
  Teleshopping-Publicitate
 • 10:00
  Teleşcoala în limba maghiară
  *Studioul teritorial Tg.Mureş * Comunicare-limba maternă Clasa I-Trufan Ildiko Rozalia (23.18) *Limba şi literatura română cl.IV-Izsak Erika ( 24.22) Producător Fekete Hajnal Emisiune transmisă îin regim de direct
 • 10:50
  Maşina timpului
  *Studioul teritorial Iaşi Producător Dan Trofin
 • 11:00
  Toţi împreună
  * Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorialTg.Mureş Reportaje din actualitatea socială şi culturală regional-Portret de autor, Both Gyula, fotograf/Reportaj despre o escaladă de țurțuri de gheață Producător Anna Kos * Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Timişoara Producător Peter Keresztes
 • 13:00
  Teleshopping
 • 13:30
  Timişoara,capitală culturală europeană
  *Studioul teritorial Timişoara (R din 23 ian.)
 • 13:55
  Teleshopping-Publicitate
 • 14:00
  Teleşcoala în limba maghiară
  *Studioul teritorial Tg.Mureş *Limba şi literatura română cl.VII-Szocs Imre ( 24.34) *Limba şi literatura română cl.VIII-Szocs Imre ( 24.43) Producător Fekete Hajnal Emisiune transmisă în regim de direct
 • 14:50
  Poesis
  *POESIS-un regal de poezie din arhiva de aur a Televiziunii Române. Capodopere ale clasicilor liricii româneşti şi universale în interpretări de referinţă. Producător Ileana Ploscaru Panait
 • 15:00
  Piper pe limbă
  *Studioul teritorial Timişoara *Artiştii vizuali Sasa Liviu Stoianovici şi Andrei Rosetti Producător Robert Şerban
 • 16:00
  Regiunea în obiectiv
  *Studioul teritorial Iaşi Moderator Anca Medeleanu Realizator Raluca Aftene Transmisiune directă
 • 16:55
  Teleshopping-Publicitate
 • 17:00
  Telejurnal regional
  * Studioul teritorial Iaşi Producător Laura Lucescu Transmisiune directă
 • 17:55
  Maşina timpului
  * Studioul teritorial Iaşi Producător Dan Trofin
 • 18:00
  Telejurnal Moldova
  *Studioul Chişinău (simultan TVR Moldova) Transmisiune directă ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 18:55
  Teleshopping-Publicitate
 • 19:00
  Cântec şi poveste
  (redifuzare)*Studioul teritorial Craiova * Festivalul ”Maria Tănase”-invitați în recital. Producător Laura Constantinescu
 • 20:00
  Cap de afiş
  *Studioul teritorial Tg.Mureş *Concert special al re-revelionului (Filarmonica de Stat Tg. Mureș) Producător Petronela Moraru
 • 21:00
  Nocturne
  *Best of Jurnalist Oana Cucuruzeanu Producător Marina Constantinescu
 • 21:50
  Poesis
  *POESIS-un regal de poezie din arhiva de aur a Televiziunii Române. Capodopere ale clasicilor liricii româneşti şi universale în interpretări de referinţă. Producător Ileana Ploscaru Panait
 • 22:00
  Concert VARA MAGICĂ 2020
  * Producător Claudia Robu
 • 22:50
  Maşina timpului
  * Studioul teritorial Iaşi Producător Dan Trofin
 • 23:00
  Remix
  (R din 23 ian)
 • 00:00
  Piper pe limbă
  *Studioul teritorial Timişoara
 • 01:00
  Telejurnal regional
  * Studioul teritorial Iaşi
 • 01:55
  Maşina timpului
  * Studioul teritorial Iaşi Producător Dan Trofin
 • 02:00
  Cântec şi poveste
  *Studioul teritorial Craiova
 • 03:00
  Cap de afiş
  *Studioul teritorial Tg.Mureş
 • 04:00
  Regiunea în obiectiv
  *Studioul teritorial Iaşi
 • 04:55
  Maşina timpului
  * Studioul teritorial Iaşi Producător Dan Trofin