MUSIC (R)EVOLUTION
MUSIC (R)EVOLUTION
În prezent, ca producător tv, este implicată în realizarea și coordonarea unora dintre dintre cele mai importante evenimente muzicale ale Bucureștiului - Festivalul Internațional “George Enescu”, Concursul Internațional “George Enescu”, Festivalul Internațional de muzică de camera SoNoRo”, Concertul Regal Caritabil organizat în fiecare an de Casa Regală a României, evenimente de anvergură organizate de Ministerul Culturii.
Sâmbătă, ora 21:00

Este o emisiune constituită din 16 ediții. Subiectul - muzica clasică regăsită în compoziții pop, rock, jazz sau blues.

Fiecare ediție propune publicului o prezentare a unor fragmente muzicale arhicunoscute din muzica modernă, urmând ca acestea să aibă expus în oglindă corespondentul melodic din muzica clasică. Asocierea dintre cele două exemple muzicale va fi extrem de elocventă și explicită, astfel încât telespectatorul să descopere facil conexiunea dintre cele două compoziții.

Pentru a susține și menține interesul telespectatorului pentru acest tip de emisiune, toate fragmentele muzicale (din muzica modernă și muzica clasică) vor fi exemplificate întâi în fața unor personalități din peisajul muzical și artistic românesc, urmând a fi discutate și explicate împreună cu acestea.

“Music (R)evolution” a fost gândită în plan educativ, targetul acestui proiect fiind îndeosebi generația tânără, ce nu rezonează întotdeauna cu muzica clasică, scopul acestei emisiuni fiind acela de a-i atrage către acest teritoriu considerat elitist și greu de asimilat.

Fiecare ediție a emisiunii “Music (R)evolution” va propune prezentarea unor fragmente muzicale arhicunoscute din muzica modernă, urmând ca acestea să aibă expus în oglindă corespondentul de inspirație din muzica clasică. Asocierea dintre cele două exemple muzicale va fi extrem de elocventă și explicită, astfel încât telespectatorul să descopere facil conexiunea dintre cele două compoziții.

Pentru a susține și menține interesul telespectatorului pentru acest tip de emisiune, toate fragmentele muzicale (din muzica modernă și muzica clasică) vor fi exemplificate întâi în fața unor VIP-uri din peisajul muzical și artistic românesc.

Muzicianul Zoli Toth, violonistul Alexandru Tomescu, compozitorul Dan Dediu, dirijorul Tiberiu Soare, pianistul Josu de Solaun (câștigător al Concursului Internațional George Enescu), jurnalista Liana Stanciu, actrița Monica Davidescu, The Mono Jacks, Dan Iliescu (liderul formației Timpuri Noi), Daniel Rocca (liderul trupei FiRMA) actrița Medeea Marinescu, dar și personalități ale Televiziunii Române precum Cătălin Ștefănescu și Virgil Ianțu sunt cei care au acceptat să devină personajele principale ale emisiunii, revelând conexiunile inedite dintre muzica pop/rock/blues/jazz și muzica clasică.

Muzica clasică stă la baza apariției tuturor genurilor muzicale moderne. Este alfa și omega. Este începutul și sfârșitul. Și va fi mereu sursa de inspirație pentru toate tipurile de muzică ce se vor naște de acum încolo.

Producător: Valentina Băinţan

Music Revolution
Music Revolution
Music Revolution
Music Revolution
Music Revolution
Music Revolution
Arhiva articole
Un muzician complex și versatil, la MUSIC (R)EVOLUTION
sâmbătă, 20 februarie 2021
Sâmbătă, 27 februarie, ne-am reîntâlnit cu Daniel Rocca – solistul trupei de rock alternativ FiRMA. Ediția emisiunii MUSIC (R)EVOLUTION s-a redifuzeazat de la ora 21:00 la TVR 3.
MUSIC (R)EVOLUTION: Monica Davidescu militează pentru muzica clasică
miercuri, 03 februarie 2021
Sâmbătă, 6 februarie, de la ora 21:00, la TVR 3 și online pe TVR+, v-ați reîntâlnit cu Monica Davidescu la MUSIC (R)EVOLUTION.
Povestea Corului MADRIGAL, la MUSIC (R)EVOLUTION
duminică, 13 decembrie 2020
Sâmbătă, 19 decembrie, de la ora 21:00, emisiunea Music (R)evolution v-a propus, la TVR 3 și online pe TVR+, o ediție specială despre Corul MADRIGAL.
Alexandru Tomescu și Josu de Solaun, invitați la MUSIC (R)EVOLUTION
sâmbătă, 12 decembrie 2020
Invitații ediției de sâmbătă, 12 decembrie, la TVR 3 și online pe TVR+, de la ora 21:00, sunt doi muzicieni care au reușit să facă din George Enescu un nume rostit cu admirație de publicul din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii.  
Mircea Neacșa, sâmbătă la MUSIC (R)EVOLUTION
sâmbătă, 28 noiembrie 2020
Invitatul ediției MUSIC (R)EVOLUTION de sâmbătă, 5 decembrie,  a fost omul de televiziune MIRCEA NEACȘA, una dintre vocile de marcă ale celei mai longevive emisiuni a Televiziunii Române: Teleenciclopedia. La TVR 3, de la ora 21.10.
Un îndrăgostit de lumea sunetelor, la MUSIC (R)EVOLUTION
joi, 19 noiembrie 2020
Sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 21.00, la TVR 3, Cătălin Ștefănescu dezvăluie cum profesorii de muzică și lumea sunetelor i-au schimbat destinul și percepția asupra vieții.
Virgil Ianțu la Music (R)evolution
luni, 16 noiembrie 2020
Invitatul ediției de sâmbătă, 21 noiembrie, a fost prezentatorul de televiziune și muzicianul Virgil Ianțu, pe TVR 3 și TVR+, la ora 21:00.
Music (R)evolution cu Medeea Marinescu, la TVR 3
luni, 09 noiembrie 2020
Invitata ediției din 14 noiembrie a fost Medeea Marinescu, una dintre privilegiatele teatrului românesc. De ce? Pentru că a copilărit pe platoul de filmare, printre mari actori ca Dem Rădulescu, Ştefan Iordache, Gheorghe Dinică sau Gina Patrichi.
Compozitorul Dan Dediu face MUSIC (R)EVOLUTION
marţi, 20 octombrie 2020
În emisiunea MUSIC (R) EVOLUTION din 31 octombrie, Dan Dediu a povestit despre rock și jazz și cum au fost  ele influențate de compozițiile clasice. La TVR 3, de la ora 21:00.
MUSIC (R)EVOLUTION: Monica Davidescu militează pentru muzica clasică
miercuri, 14 octombrie 2020
Sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 21:00, la TVR 3 și online pe TVR+, v-am dat întâlnire cu Monica Davidescu la MUSIC (R)EVOLUTION.
The Mono Jacks, la MUSIC (R)EVOLUTION
miercuri, 30 septembrie 2020
Sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 21.00, invitaţii Valentinei Băinţan au fost Andrei Zamfir şi Doru Trăscău, într-o discuţie despre "rădăcinile" rock-ului alternativ în muzica clasică.
Liana Stanciu:
joi, 24 septembrie 2020
Ați aflat, la TVR 3, sâmbătă, 26 septembrie, de la ora 21:00, la MUSIC (R)EVOLUTION, cum vede cunoscuta jurnalistă legătura dintre diversele genuri muzicale.
MUSIC (R)EVOLUTION, la TVR 3 | VIDEO
duminică, 20 septembrie 2020
În fiecare sâmbătă, de la ora 21.00, Valentina Băinţan vă invită să urmăriţi emisiunea sa în care, pentru prima dată, descoperim muzica clasică în celebre compoziții muzicale pop, rock, jazz sau blues.
 • 07:55
  Maşina timpului
  *Studioul teritorial Iaşi Producător Dan Trofin
 • 08:00
  Matinalii
  (II)(simultan TVR Moldova) Producător: Nicoleta Toacă Transmisiune directă
 • 08:55
  Teleshopping-Publicitate
 • 09:00
  Matinalii
  (III)(simultan TVR Moldova) Producător: Nicoleta Toacă Transmisiune directă
 • 09:55
  Teleshopping-Publicitate
 • 10:00
  Cântec şi poveste
  *Studioul teritorial Cluj (R din 9 apr)
 • 10:55
  Maşina timpului
  *Studioul teritorial Iaşi Producător Dan Trofin
 • 11:00
  Toţi împreună
  * Emisiune în limba germană *Studioul teritorial Timişoara (55’) Producător Daniel Spătaru * Magazin interetnic în limbile minorităţilor *Studioul teritorial Cluj * Alte minorităţi/Cluj (55’) Producător Maria Cinar-Jiga Transmisiune directa
 • 13:00
  Teleshopping
 • 13:30
  Academia Română-prezentul continuu
  (R din 10 apr.)
 • 13:55
  Teleshopping-Publicitate
 • 14:00
  Cult@rt
  *Studioul teritorial Cluj (R din 9 apr)
 • 14:50
  Poesis
  *Aflat la al zecelea sezon, acest format de succes, continuă să descopere în arhiva de aur a Televiziunii Române, momente artistice remarcabile în rostirea celor mai îndrăgiţi actori şi autori români. Poezie românească şi universală, într-o nouă montare, dar şi unele înregistrări recente care completează poezia contemporană. Producător Ileana Ploscaru Panait
 • 15:00
  Ghici cine vine la cină?
  *Studioul teritorial Iași (R din 8 apr.)
 • 16:00
  Regiunea în obiectiv
  * Studioul teritorial Cluj *O emisiune magazin cu informaţii, ştiri, evenimente din Transilvania ! REGIUNEA IN OBIECTIV este o emisiune informativa si de entertainment, care prezinta subiecte de actualitate, stiri si informatii utile din regiunea N-V. Formatul este de talk show cu unul sau mai multi invitati in platou si cu interventii in direct de pe teren ale reporterilor de la stiri si ale corespondentilor TVR din regiune, precum si cu interventii telefonice pe subiecte care sunt in derulare la ora difuzarii emisiunii. De asemenea, emisiunea contine rubrici de interes din domeniul culturii, stiintei etc. Producători Nicoleta Moldovan, Adriana Vitan
 • 16:55
  Teleshopping-Publicitate
 • 17:00
  Telejurnal regional
  * Studioul teritorial Timișoara * Producător Marius Gratian Barbos Transmisiune directă
 • 17:55
  Maşina timpului
  *Studioul teritorial Iaşi Producător Dan Trofin
 • 18:00
  Telejurnal Moldova
  *Studioul Chişinău (simultan TVR Moldova) Prezentator: Victoria Coleşnic, Victoria Ocară, Irina Bejenaru Producători: Anastasia Ciuleacu, Ruslan Grabari si Irina Bejenaru Translator mimico gestural Transmisiune directă ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 18:55
  Teleshopping-Publicitate
 • 19:00
  Cântec şi poveste
  *Studioul teritorial Tg.Mureş * Nelu Șopterean, portret de interpret Moderator Cristian Ţăran Producător Vasile Braic
 • 20:00
  Cap de afiş
  (redifuzare)*Studioul teritorial Craiova * La această ediţie a emisiunii ,,Cap de afiş’’ vă invităm la un concert dedicat compozitorilor români. Dan Dediu a compus coloana sonoră pentru filmul mut Ecaterina Teodoroiu, realizat în anul 1930 după un scenariu semnat de I. Brună. În premieră absolută, compoziţia a fost interpretată de soliştii Dan Dediu-pian, Vlad Maistorovici-vioară alături de Orchestra Simfonică Bucureşti condusă de talentatul dirijor Tiberiu Soare. Producător Anca Ţoghe
 • 20:55
  Poesis
  * Aflat la al zecelea sezon, acest format de succes, continuă să descopere în arhiva de aur a Televiziunii Române, momente artistice remarcabile în rostirea celor mai îndrăgiţi actori şi autori români. Poezie românească şi universală, într-o nouă montare, dar şi unele înregistrări recente care completează poezia contemporană. Producător Ileana Ploscaru Panait
 • 21:00
  Picătura de cultură
  (redifuzare)* Studioul teritorial Tg.Mureş * Festivalul Regal de Operă „Virginia Zeani” 2019-În fața și în spatele cortinei-partea IV Producător Petronela Moraru
 • 22:00
  Cult@rt
  *Studioul teritorial Iaşi * Graficianul Gabriel Caloianu se afla pentru prima oara la tvr Iaşiin studio, este un timid “bien cache” care spune totusi raspicat tot ce crede despre lume si viata. Lucrarile sale de mari dimensiuni au culoare si miscare."Morcovidul" este un raspuns "în doi peri", cum zice românul, la tot ce a trait artistul in 2020. Producator Oana Lazăr
 • 22:50
  Pastila de artă
  *Capodopere * Capodopere-valorifică un material de arhivă axat pe creația celor mai importanți artiști plastici care, prin opera lor, au influențat, în mod decisiv, istoria artelor plastice româneşti. Este un serial ce prezintă opere valoroase din Galeria de Artă Modernă Românească de la Muzeul Naţional de Artă al României. Producător Ileana Ploscaru Panait
 • 23:00
  Concursul Internaţional George Enescu 2020
  Concursul Internaţional George Enescu 2020 * Vioara ETAPA A II-a VIOARA Katherine Woo-S.U.A. Jose Fraguas-Spania Antoniu Theodor Andreescu-Romania Hans Christian Aavik-Estonia Producător Valentina Băinţan
 • 01:05
  Cult@rt
  *Studioul teritorial Iaşi
 • 01:55
  Pastila de artă
  *Capodopere * Capodopere-valorifică un material de arhivă axat pe creația celor mai importanți artiști plastici care, prin opera lor, au influențat, în mod decisiv, istoria artelor plastice româneşti. Este un serial ce prezintă opere valoroase din Galeria de Artă Modernă Românească de la Muzeul Naţional de Artă al României. Producător Ileana Ploscaru Panait
 • 02:00
  Cântec şi poveste
  *Studioul teritorial Tg.Mureş
 • 03:00
  Cap de afiş
  * Studioul teritorial Craiova
 • 04:00
  Picătura de cultură
  * Studioul teritorial Tg.Mureş