MUSIC (R)EVOLUTION
MUSIC (R)EVOLUTION
Sâmbătă, ora 21:00

Este o emisiune constituită din 16 ediții. Subiectul - muzica clasică regăsită în compoziții pop, rock, jazz sau blues.

Fiecare ediție propune publicului o prezentare a unor fragmente muzicale arhicunoscute din muzica modernă, urmând ca acestea să aibă expus în oglindă corespondentul melodic din muzica clasică. Asocierea dintre cele două exemple muzicale va fi extrem de elocventă și explicită, astfel încât telespectatorul să descopere facil conexiunea dintre cele două compoziții.

Pentru a susține și menține interesul telespectatorului pentru acest tip de emisiune, toate fragmentele muzicale (din muzica modernă și muzica clasică) vor fi exemplificate întâi în fața unor personalități din peisajul muzical și artistic românesc, urmând a fi discutate și explicate împreună cu acestea.

“Music (R)evolution” a fost gândită în plan educativ, targetul acestui proiect fiind îndeosebi generația tânără, ce nu rezonează întotdeauna cu muzica clasică, scopul acestei emisiuni fiind acela de a-i atrage către acest teritoriu considerat elitist și greu de asimilat.

Fiecare ediție a emisiunii “Music (R)evolution” va propune prezentarea unor fragmente muzicale arhicunoscute din muzica modernă, urmând ca acestea să aibă expus în oglindă corespondentul de inspirație din muzica clasică. Asocierea dintre cele două exemple muzicale va fi extrem de elocventă și explicită, astfel încât telespectatorul să descopere facil conexiunea dintre cele două compoziții.

Pentru a susține și menține interesul telespectatorului pentru acest tip de emisiune, toate fragmentele muzicale (din muzica modernă și muzica clasică) vor fi exemplificate întâi în fața unor VIP-uri din peisajul muzical și artistic românesc.

Muzicianul Zoli Toth, violonistul Alexandru Tomescu, compozitorul Dan Dediu, dirijorul Tiberiu Soare, pianistul Josu de Solaun (câștigător al Concursului Internațional George Enescu), jurnalista Liana Stanciu, actrița Monica Davidescu, The Mono Jacks, Dan Iliescu (liderul formației Timpuri Noi), Daniel Rocca (liderul trupei FiRMA) actrița Medeea Marinescu, dar și personalități ale Televiziunii Române precum Cătălin Ștefănescu și Virgil Ianțu sunt cei care au acceptat să devină personajele principale ale emisiunii, revelând conexiunile inedite dintre muzica pop/rock/blues/jazz și muzica clasică.

Muzica clasică stă la baza apariției tuturor genurilor muzicale moderne. Este alfa și omega. Este începutul și sfârșitul. Și va fi mereu sursa de inspirație pentru toate tipurile de muzică ce se vor naște de acum încolo.

Producător: Valentina Băinţan

Music Revolution
Music Revolution
Music Revolution
Music Revolution
Music Revolution
Music Revolution
Arhiva articole
Un muzician complex și versatil, la MUSIC (R)EVOLUTION
miercuri, 28 octombrie 2020
Invitatul ediției din 7 noiembrie este Daniel Rocca – solistul trupei de rock alternativ FiRMA –  un artist care a intrat în lumea muzicii prin intermediul unor proiecte gândite astfel încât cei care aud trupa FiRMA pentru prima dată să fie impresionați.
Compozitorul Dan Dediu face MUSIC (R)EVOLUTION
marţi, 20 octombrie 2020
În emisiunea MUSIC (R) EVOLUTION din 31 octombrie, Dan Dediu povestește despre rock și jazz și cum au fost  ele influențate de compozițiile clasice. La TVR 3, de la ora 21:00.
MUSIC (R)EVOLUTION: Monica Davidescu militează pentru muzica clasică
miercuri, 14 octombrie 2020
Sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 21:00, la TVR 3 și online pe TVR+, v-am dat întâlnire cu Monica Davidescu la MUSIC (R)EVOLUTION.
The Mono Jacks, la MUSIC (R)EVOLUTION
miercuri, 30 septembrie 2020
Sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 21.00, invitaţii Valentinei Băinţan au fost Andrei Zamfir şi Doru Trăscău, într-o discuţie despre "rădăcinile" rock-ului alternativ în muzica clasică.
Liana Stanciu:
joi, 24 septembrie 2020
Ați aflat, la TVR 3, sâmbătă, 26 septembrie, de la ora 21:00, la MUSIC (R)EVOLUTION, cum vede cunoscuta jurnalistă legătura dintre diversele genuri muzicale.
MUSIC (R)EVOLUTION, la TVR 3 | VIDEO
duminică, 20 septembrie 2020
În fiecare sâmbătă, de la ora 21.00, Valentina Băinţan vă invită să urmăriţi emisiunea sa în care, pentru prima dată, descoperim muzica clasică în celebre compoziții muzicale pop, rock, jazz sau blues.
 • 21:00
  Nocturne
  *Best of Jurnalist Oana Cucuruzeanu Producător Marina Constantinescu
 • 21:50
  Poesis
  *POESIS-un regal de poezie din arhiva de aur a Televiziunii Române. Capodopere ale clasicilor liricii româneşti şi universale în interpretări de referinţă. Producător Ileana Ploscaru Panait
 • 22:00
  Cult@rt
  *Studioul teritorial Craiova *În cadrul emisunii Cult@rt continuăm cele două campanii de susținere și promovare a creatorilor și artiștilor contemporani, campanii realizate în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, filiala Oltenia, respectiv cu Teatrul Național Marin Sorescu. Invităm astfel telespectatorii să îi cunoască mai bine pe scriitorii din Oltenia și pe actorii naționalului craiovean, dar și să se îndrepte mai mult spre lectură și spre sălile de teatru. Campania "Carte frumoasă, cinste cui te-a scris !" o are ca protagonistă pe traducătoarea de literatură din limba spaniolă, Lavinia Similaru, iar în cadrul rubricii "Ia te uită!" o veți cunoaște pe actriţa Tamara Popescu.La rubrica ,,ateliere & galerii’’ vă invităm să descoperiţi expoziția Lorem ipsum, deschisă la Muzeul de Artă din Craiova de artistului vizual Darie Dup și curatoriată de criticul de artă Horea Avram Producator Anca Toghe
 • 23:00
  Concert VARĂ MAGICĂ 2020
  *Recital Alexandru Tomescu şi Josu de Solaun Seria concertelor Festivalului Internaţional Vară magică este în plin crescendo. Alexandru Tomescu şi Josu de Solaun au împletit poezia cu muzica, prietenia, filosofia, într-un recital ce poate fi pus în topul celor mai interesante întâlniri muzicale. Ambii sunt câştigători ai Concursului Enescu, ambii sunt muzicieni rafinaţi, ambii iubesc poezia, umorul, ştiintele şi ce este mai important , Muzica îi reuneşte! Producător Claudia Robu
 • 00:12
  Garantat 100%
  (R din 27 oct.)
 • 01:00
  Piper pe limba
  *Studioul teritorial Timişoara
 • 01:55
  Suflet Colectiv
  (V0) *Producator Doru Ionescu
 • 02:00
  Cântec şi poveste
  *Studioul teritorial Craiova
 • 02:55
  Suflet Colectiv
  (V0) *Producator Doru Ionescu
 • 03:00
  Cap de afiş
  *Studioul teritorial Tg.Mureş
 • 04:00
  Cult@rt
  *Studioul teritorial Craiova
 • 04:55
  Maşina timpului
  * Studioul teritorial Iaşi Producător Dan Trofin